CROSSDOCK Extraliga

Kert Park v Plzni přežil tlak domácích a pak rozhodl o svém jednoznačném vítězství

Další kolo hokejbalové extraligy přineslo také dva sobotní duely na západě Čech, ten odpolední v Plzni si naše redakce vybrala jako zápas víkendu. Na Košutku totiž dorazil úřadující mistr posledních tří let Kert Park Praha.

Prostřední perioda rozhodla

První část zápasu začala vyrovnanou hrou na obě strany. Jak Plzeň, tak také Kert Park si postupně začaly vypracovávat slibnější gólové příležitosti. Pražané ty své ale neproměnili a totéž se dá říci i o domácích, a nic se na tom nezměnilo ani poté, co měl k dispozici trestné střílení Jiří Benedikt, jenž netrefil branku.

Druhá perioda začala o poznání větším tlakem Západočechů. Ti se do něho dostali i kvůli početní výhodě, při které se však také nedokázali prosadit. S kartami pak zamíchala zdánlivě nezáživná věc. Sudí pískali domácí zakázané uvolnění a dohady o tom, kdo z plzeňských hráčů byl v tu chvíli na hřišti, trvaly pět minut. Zákonitě tak přišel trest za zdržování hry. Celá situace se domácí lavičce vůbec nelíbila a další úder jim za pár vteřin vpasoval hostující Petr Danko, jenž poslal Pražany do vedení!

Vyrovnání pak při dalším faulu Kert Parku viselo na vlásku, Mečouni se vehementně snažili, aby se zápas zase počítal prakticky od nuly. Na Mikla ale už dlouhé minuty nedokázali najít recept, a když se z přečíslení prosadil z levé strany naopak hostující Adam Postulka, velká psychická pohoda byla rázem už definitivně na straně Kert Parku.

Premiérová branka přispěla ke třem bodům

Plzeňský útok se sice snažil ve třetím pokračování pořád kousat, ale vpředu už nebyl tolik nebezpečný jako v předcházející části. Ani Kert Park nepředvedl nějaký extra ofenzivní uragán, ale bezpečné hlídání výsledku. O to cennější pro něho byla trefa Ondřeje Kubeše, který natáhl v útočné třetině až za červenou čárou a jeho prudký projektil znamenal pro hostivařského devatenáctiletého odchovance premiérovou extraligovou trefu!

Zápas pak gradoval dalším přečíslením Dalimila Zvonka a Tomáše Wróbela, zmiňovaní hráči si míček tak dlouho předávali, až nakonec zakončoval druhý zmiňovaný v nelehké situaci do odkryté klece - 0:4. Vrcholem celého zajímavého duelu byl pak tvrdý pěstní souboj mezi domácím Ondřejem Kejřem a hostujícím Radovanem Dejnekou, jenž nakonec tuto rozepři ovládl. S celkem z Lužin se pak radoval ze tří bodů. V letošní sezoně ze sedmi pokusů teprve druhých!

OHLASY TRENÉRŮ

Josef Kadaně (hlavní trenér Plzně): Bez vstřeleného gólu nemůžeme pomýšlet ani na bod... Možná na jeden, kdybychom se štěstím udrželi remízu 0:0, ale to je nesmysl. Zápas jednoznačně rozhodla naše střelecká neproduktivita, protože první a druhá třetina byla z naší strany dobrá a vypracovali jsem si několik zajímavých příležitostí. Jen teď si vybavuji minimálně dvě naše příležitosti ve druhém pokračování, které rozhodně měly skončit brankou, pokud chceme pomýšlet na nějaké otočení výsledku...

David Kuna (hlavní trenér Kert Parku Praha): K vítězství nás dovedl zodpovědný výkon, věděli jsme, jak chceme v Plzni hrát, a to se nám dařilo. Říkali jsme si, že musíme hlavně vstoupit do zápasu dobře, a to se také povedlo, protože dle mého jsme byli o dost aktivnější než domácí. Měli jsme i dost šancí z přesilových her, ale do vedení jsme se nedostali. Plzeň nás tak ve druhé třetině zatlačila, ale není divu, protože tady v hale je skvělé mužstvo. Naštěstí jsme přežili i jejich přesilové hry, podržel nás gólman. A když jsme začali dávat branky, tak jsme mohli být více klidnější. Navíc jsme do Plzně jeli zase s hodně mladým mužstvem a bez Martina Kručka, který je na dovolené. Sobotního vítězství si tak hodně ceníme!