CROSSDOCK Extraliga

Kert Park slavil v Extralize mužů první čisté konto! Letohrad vstřelil devět branek

Extraliga mužů přinesla v sobotu 19.10. pouze čtyři zápasy, které však nabídly parádní podívanou. Letohrad dal Dobřanům šanci až ve třetí třetině, sám však vstřelil hned devět branek. Utkání Kladna s Hradcem Králové dospělo až do prodloužení, v němž byl úspěšnější domácí tým.

TJ Snack Dobřany vs. SK Hokejbal Letohrad 4:9 (1:2, 0:3, 3:4)

Branky a nahrávky: 6. Bárta (Remiáš, Šlehofer V. ml.), 31. Kovářík J. (Remiáš, Bárta), 35. Remiáš (Šlehofer V. ml.), 42. Šlehofer V. ml. – 7. Lajčiak, 13. Lajčiak (Věchet), 18. Lajčiak (Faltus), 18. Krejsa (Lux F.), 21. Halbrštát (Faltus, Lux F.), 39. Cvejn, 41. Cvejn, 43. Faltus (Krejsa, Lajčiak), 44. Věchet (Palcer).

Letohrad si po poslední porážce s Ústím spravil na půdě Dobřan náladu. Po první třetině bylo ještě skóre vyrovnané a hosté vedli pouze o jednu branku. Ve druhé patnáctiminutovce však přidali další tři a ujali se čtyřgólového vedení. Dobřany se sice jako první dostaly v šesté minutě do vedení, ale pak svůj brankostroj nastartoval slovenský veterán Lukáš Lajčiak, který již v osmnácté minutě mohl slavit čistý hattrick. Postupně se k němu přidali také ostatní spoluhráči a Letohrad si odvezl vítězství 4:9.

HBC Kladno vs. HBC Hradec Králové 1988 3:2 pp (1:1, 0:0, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Prokop (Haisman), 37. Barnošák (Schnaubelt, Hnízdil), 49. Malecha (Špaček) – 14. Mitra (Šimůnek, Hrubý), 36. Fanderlík.

Vyrovnanou podívanou viděli diváci na kladenské půdě, kam zavítal Hradec Králové. Ten si sice v posledním kole poradil s do té doby neporaženým Autosklem, ale na Kladno recept najít nedokázal. Jako první se prosadil již ve třetí minutě domácí Prokop, na jehož branku hostující tým ještě v první třetině odpověděl. V šestatřicáté minutě se dokonce hosté ujali vedení, které jim však vydrželo pouhých sedmadvacet sekund a bylo opět vyrovnáno. Další branku už ani jeden tým nepřidal a ke slovu muselo přijít prodloužení. V tom rozhodl povedenou tečí devatenáctiletý junior Matyáš Malecha, díky němuž zůstal druhý bod v Kladně.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. Elba DDM Ústí nad Labem 4:5 (2:4, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Bílý (Kubeš), 7. Kubeš (Bílý, Blažek), 35. Langr (Vlasák), 44. Förstl (Bílý, Filip) – 2. Bačák (Langthaler, Vaněk), 6. Tomáš (Stupka, Červinka), 10. Stupka (Tomáš, Červinka), 12. Stupka (Červinka, Gottfried), 26. Tomáš (Grus, Vaněk).

Souboj Autoskla s Ústím nabídl napínavou podívanou hned od první minuty. V úvodní patnáctiminutovce diváci viděli hned šest branek. Ústečtí hráči se dvakrát ujali vedení a v obou případech na to soupeř velmi rychle odpověděl. V šestadvacáté minutě se hostující tým dostal do tříbrankové vedení. Velkou chuť v letošním ročníku ukazuje Jiří Tomáš, který si opět připsal dva přesné zásahy! To stejné se povedlo také juniorovi Martinu Stupkovi. Autosklu se však podařilo v závěru snížit na rozdíl jediné branky a utkání ještě zdramatizovalo. Domácí dostali výhodu přesilové hry, a navíc odvolali brankáře. Ani dvojnásobná početní převaha jim však k bodům nestačila.

HBC Plzeň vs. HC Kert Park Praha 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 17. Danko (Kruček J., Vaniš), 28. Postulka (Čejka), 39. Kubeš (Zvonek), 42. Wróbel (Zvonek).

V první třetině měly oba celky velkou šanci. Plzeň dostala dokonce k dispozici trestné střílení, které Jiří Benedikt neproměnil. Střely na branku byly sice v celém zápase vyrovnané, domácí tým však recept na Petra Mikla nenašel ani jednou. Oproti tomu Kert Parku se dařilo. Ve druhé a třetí třetině se trefil shodně dvakrát, a navíc v letošním ročníku poprvé udržel čisté konto. Hostující celek tak mohl slavit druhou letošní tříbodovou výhru.