CROSSDOCK Extraliga

Hráč víkendu Lukáš Soukup: Spokojenost převládá, tvrdě pracovat ale musíme nadále!

Po dalším hracím víkendu Extraligy mužů se o slovo opět přihlásila oblíbená fanouškovská anketa, ve které se pravidelně hlasuje o nejlepšího hráče víkendu. Po týdenní odmlce do výsledků opět promluvila ústecká Elba, konkrétně pak ostrostřelec Lukáš Soukup.

Elba pokračuje ve skvělých výkonech

Lukáši, také po dalším odehraném zápase se jistě nic nemění a v kabině Ústí musí nadále panovat dobrá nálada, je to tak?

Je tomu tak, někdy až moc pozitivní a je potřeba to mírnit. Kdyby nám někdo řekl, že budeme mít takový vstup do sezóny, tak si zaklepeme na čelo. Každopádně spokojenost je, ale je třeba pracovat dále.

Pokud se podíváme na začátek loňské sezóny, nastartovali jste se až hubenou výhrou proti Rakovníku. Hrál roli i tento fakt, nebo jste se za minulou sezónou vůbec neohlíželi?

Když budu mluvit za sebe, tak každá sezóna začíná od nuly. Na start minulé sezóny jsem si ani nevzpomněl, až teď se mi vybavil gól z půlky, díky kterému jsme vyhráli (smích).

O víkendu jste zvládli těžký zápas s houževnatým Letohradem. Splnil podle Vás zápas to, co jste od něj očekávali?

Přesně takovou hru jsem očekával. Letohrad je nepříjemný soupeř, nehraje v horní polovině tabulky pro nic za nic. První třetinu byl soupeř lepší, ale paradoxně jsme vedli my. Do druhé jsme pak zlepšili pohyb a srovnali hru.

Všech dohromady 6 gólů napadalo do 28. minuty. Proč myslíte, že poté nastal takový zlom a diváci do konce utkání branku neviděli?

Tak to netuším, asi jsme rozchytali gólmany (smích). Nějaké šance tam byly, dali jsme tyčku, nebo pak Šimi (Jan Šimara, brankář Letohradu, pozn. red.) vytáhl ruku Saxány a míček našel v lapačce.

Máme mladý, ale kvalitní tým!

Zápas jste dovedli do vítězného konce nejen díky Vašim dvěma brankám. Můžete obě brankové situace popsat? Gól na 3:2 padl dokonce při vlastním oslabení…

V oslabení se nám povedlo vyhodit míček, David Hass měl ještě dostatek sil jít za balónkem. Měl náskok, tak jsem to riskl a spěchal se tlačit před branku. Podařilo se mu nacentrovat před branku a já to trefil ze vzduchu. Druhý gól byl z nájezdu. Šimi nechal mezeru mezi nohami a povedlo se mi to trefit.

Společně s Jiřím Tomášem to ve Vašem podání vypadá na pěknou krasojízdu. Nastupujete spolu ve formaci, nebo každý vedete tu „svou“?

Ne ne, spolu nehrajeme. Je strašně rychlý a já už mu nestíhám. Ale jsem pochopitelně klidnější, když nás je takových v týmu dalších šestnáct (smích).

V dalším zápase vás čekají doposud jedinkrát poražené Pardubice. Co může na Autosklo platit?

Pojedeme se tam poprat o nějaký bod. Pardubice mají zkušený mančaft, my máme hodně omlazený tým. Já budu spokojený, když dáme o gól více než oni (smích).