CROSSDOCK Extraliga

Autosklo poraženo, v derby ho srazil Hradec Králové! Kladno slavilo dvě výhry

Dvě utkání během víkendu Extraligy mužů čekala na Kladno, které si s oběma dokázalo poradit. Díky výhře nad Karvinou a Dobřany tak získalo šest bodů. První porážku letošního ročníku si naopak připsalo pardubické Autosklo, na něhož našel recept rival z Hradce Králové.

Sobota 12.10.

HBC Most vs. HC Kert Park Praha 3:4 pp (1:0, 1:2, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Bernard (Novák), 30. Krajíček (Chyba), 38. Novák (Plachý, Bernard) – 19. Danko (Wróbel, Kruček J.), 27. Kruček M. (Dejneka, Mikl), 44. Wróbel (Danko, Kruček M.), 49. Zvonek.

Velmi vyrovnaný zápas se odehrál v Mostě, kam zamířil Kert Park. Mosteckým hokejbalistům se na jejich půdě daří, a to předvedli i tentokrát. Od tříbodové výhry dělilo Severočechy pětašedesát sekund. Kert Park však zkusil hru bez brankáře, a to se mu vyplatilo. Nakonec byli hosté úspěšnější i v prodloužení a na poslední chvíli si odvezli dva body.

HBC Kladno vs. HBK Karviná 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Šrámek (Schnaubelt, Jirotka), 24. Schnaubelt (Šrámek, Pražák), 29. Barnošák (Prokop, Hnízdil), 45. Procházka – 16. Rosůlek J. (Skyba, Pala).

Jako první se do vedení dostala Karviná, které se povedl vstup do druhé třetiny, v níž skórovala po sedmačtyřiceti sekundách. Byl to však jediný přesný zásah hostů. Pak už se slova ujalo Kladno, které se dostalo do dvoubrankového vedení. Karviná zkusila v závěru ještě hru bez brankáře, tu však potrestal talentovaný junior Jaroslav Procházka a potvrdil zisk tří bodů Kladna.

Ohlasy po utkání:

Jaroslav Procházka (asistent hlavního trenéra Kladna): Vítězství se rozhodně nerodilo lehce! My jsme už dopředu věděli, že Karviná je kvalitní tým. Proto jsme museli a chtěli vstoupit do zápasu aktivněji, což se nám ale vůbec nevedlo. Chodili jsme, chyběla střelba, aktivita a všechno s tím spojené, proto se hosté dostali zaslouženě do vedení. Potom jsme ale náš přístup změnili, ovšem soupeř vycítil, že s námi už může hrát vyrovnanou hru, proto jsme se v koncovce i nadále poměrně trápili. Takže jsme moc rádi, že se nám podařilo ve druhé části zápasu rychle otočit výsledek a hlavně kvůli tomu jsme zvítězili.

Petr Popek (hlavní trenér Karviné): Podle mého rozhodla naše přesilová hra ve druhé třetině, kdy jsme se mohli dostat do dvoubrankového vedení, ale nakonec jsme naší nedisciplinovaností inkasovali my... Tam se zápas zřejmě lámal, protože Kladno pak dalo ještě další rychlou branku a se štěstím se prosadil i Barnošák, ke kterému se míček odrazil přímo na hokejku a bylo to 1:3... Mrzí nás, že jsme prohráli, ale myslím si, že každý náš hráč dnes předvedl svoji kvalitu, bohužel to ale na body tentokrát nestačilo.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. SK Hokejbal Letohrad 4:2 (2:1, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Tomáš (Červinka), 13. Tomáš (Červinka, Stupka), 20. Soukup (Haas, Poláček), 28. Soukup (TS) – 6. Lajčiak (Věchet), 16. Hejtmánek J. (Faltus).

Na ústecké půdě opět řádil Jiří Tomáš, svými dvěma góly otočil v první třetině skóre a dostal svůj tým do vedení. Letohradu se ještě podařilo po pětadvaceti sekundách druhé části srovnat, ale na body nakonec nedosáhl. Dva přesné zásahy zaznamenal také Lukáš Soukup, který v prvním případě vstřelil gól ve vlastním oslabení, kdy nachytal na hruškách laxní letohradské přesilovkové komando, ve druhém případě proměnil trestné střílení. Ústí nad Labem se tak i nadále drží na předních místech tabulky.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. TJ Snack Dobřany 6:5 (1:2, 4:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 13. Zajíček (Moravec Š.), 20. Kubeš (Bílý), 22. Bílý (Filip), 23. Strouhal (Vlasák), 27. Bílý (Blažek, Kubeš), 40. Filip (Förstl) – 5. Bárta, 7. Kovařík J. (Bárta), 29. Šlehofer V. ml., 38. Šlehofer O. (Vamíček), 38. Bárta (TS).

Dobřany zaznamenaly proti pardubickému Autosklu výborný vstup do zápasu, když se dostaly do dvoubrankového vedení. Domácí celek však body svému soupeři darovat nechtěl, otočil utkání a ujal se tříbrankového vedení. Dobřany ještě zabojovaly, v osmatřicáté minutě se trefily hned dvakrát, na body to však nestačilo a svému soupeři podlehly těsně 6:5.

HBC Plzeň vs. TJ KOVO Praha 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. Kunzmann (Benedikt J., Vobruba), 18. Valenta (Pokorný, Kejř), 18. Ulč T. (Průcha, Kejř), 39. Kejř (Ulč D.), 43. Benedikt J. (Ulč D.) – 23. Ogurčák (Nýdl, Winter).

Plzeň potvrdila v utkání s KOVEM roli papírového favorita. Po první třetině vedla sice jen o jedinou branku, ve druhé třetině jí však stačilo pouhých třicet sekund, během kterých vedla už o góly tři. Následně zaznamenalo KOVO přesný zásah, jednalo se však o jediný v celém utkání, který na výhru nestačil.

Neděle 13.10.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 6:4 (2:2, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 8. Šimůnek (Fanderlík), 11. Šimek (Lux), 21. Mitra (Svoboda), 27. Šimek (Svoboda), 31. Novák (Jiřík), 45. Svoboda (Fanderlík) – 3. Krejčí (Bílý), 9. Vlasák (Förstl, Mokříž), 42. Kubeš (Förstl), 45. Bílý (Krejčí, Filip).

Během první a poslední třetiny mohli diváci vidět velmi vyrovnaný průběh utkání. V té druhé však Hradec udeřil, podařilo se mu vstřelit dvě branky, díky čemuž si vytvořil nakonec rozhodující náskok. Autosklo v poslední minutě snížilo ještě na rozdíl jedné branky, následně zkusilo hru bez brankáře, kterou ale královéhradečtí Piráti využili a Jakub Svoboda gólem do prázdné branky potvrdil tři body Hradce Králové, jenž tak jako první tým v letošním ročníku porazil pardubický tým držící se na špici extraligové tabulky.

HBC Kladno vs. TJ Snack Dobřany 8:2 (2:0, 3:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 7. Soukup (Pražák), 11. Šrámek (Špaček), 19. Schnaubelt, 24. Soukup (Barnošák, Schnaubelt), 27. Kamenář (Schnaubelt, Prokop), 35. Barnošák (Soukup, Schnaubelt), 43. Špaček (Pražák), 44. Špaček (Pražák, Šrámek) – 16. Truchlý (Kovářík J.), 27. Kovářík J. (Šlehofer V. ml.).

Druhou výhru víkendu zaznamenalo Kladno, které se v neděli střetlo s Dobřany. Ty tentokrát se svým soupeřem nedokázaly udržet krok. Trefily se dvakrát pouze v prostřední části, což bylo proti Kladnu málo. To se totiž zastavilo až na osmi brankách a do tabulky získalo během víkendu šest bodů!