CROSSDOCK Extraliga

Karviná vstoupila do televizního utkání lépe, Kladno však vývoj zápasu otočilo!

Kamery České televize zamířily v sobotu 12.10. do hokejbalového svatostánku kladenských Rysů. Těm se postavila rok co rok se zlepšující Karviná, která se na začátku druhé periody dostala po využité přesilovce do jednobrankového vedení.

Od začátku ve velkém ofenzivním tempu

Karviná rozhodně nepřijela na Kladno s defenzivní taktikou, a to bylo zřejmé už od úvodních chvil utkání. Hra se totiž neustále přelévala ze strany na stranu a šancí si oba týmy vypracovaly hodně, byť nakonec ani jedna během úvodní třetiny proměněna nebyla. Rysové nevyužili ani jinak svoji silnou zbraň přesilové hry a jednu takovou si přenesli částečně i do druhé periody také Slezané.

Nejzajímavější a rozhodující byla prostřední část

Právě početní výhoda Karviné poslala hosty do vedení! Na levou stranu dostal dobrou nahrávku Jan Rosůlek, který se tvrdou ranou prosadil na bližší tyč. Celek z Moravy pak měl ještě pár dobrých šancí na to, aby odskočil dokonce do dvoubrankového trháku. Jenomže proti stál vždy brankář Jan Jirotka, který předvedl hned několik dobrých zákroků. Skvěle se začal předvádět ve svém brankovišti také hostující Stanislav Žídek a především prostřední perioda tak musel diváky bavit. A to se ke všemu podstatnému teprve začalo schylovat!

Nejprve totiž kladenští hráči dobře napadali ve vlastním oslabení, z čehož vyplynula přihrávka Milana Schnaubelta na zcela volného Davida Šrámka, který si už věděl rady - 1:1! Jenomže zanedlouho si oba pánové spolupráci vyměnili a na světelné tabuli rázem svítilo skóre pohlednější pro Středočechy - 2:1! Radost na střídačce Kladna ovšem byla vidět do přestávky ještě jednou, a to když se prosadil i Dominik Barnošák. Po jeho ráně to už s hosty vypadalo hodně bledě.

Slezanům už na otočení zápasu chyběl elán

Karviná se ve třetí třetině ještě snažila dostat zpět do svého ofenzivního tempa a s vývojem utkání něco udělat. Možná už i méně fyzických sil ale plány Slezanů překazilo, takže už došlo jen na kosmetickou úpravu skóre. Poté, co hosté odvolali brankáře se s blížící se sirénou trefil ještě kladenský Jaroslav Procházka, jenž uzavřel na konečných 4:1.

HODNOCENÍ ZÁPASU

Jaroslav Procházka (asistent trenéra Kladna):

Vítězství se rozhodně nerodilo lehce! My jsme už dopředu věděli, že Karviná je kvalitní tým. Proto jsme museli a chtěli vstoupit do zápasu aktivněji, což se nám ale vůbec nevedlo. Chodili jsme, chyběla střelba, aktivita a všechno s tím spojené, proto se hosté dostali zaslouženě do vedení. Potom jsme ale náš přístup změnili, ovšem soupeř vycítil, že s námi už může hrát vyrovnanou hru, proto jsme se v koncovce i nadále poměrně trápili. Takže jsme moc rádi, že se nám podařilo ve druhé části zápasu rychle otočit výsledek a hlavně kvůli tomu jsme zvítězili.

Petr Popek (trenér Karviné):

Podle mého rozhodla naše přesilová hra ve druhé třetině, kdy jsme se mohli dostat do dvoubrankového vedení, ale nakonec jsme naší nedisciplinovaností inkasovali my... Tam se zápas zřejmě lámal, protože Kladno pak dalo ještě další rychlou branku a se štěstím se prosadil i Barnošák, ke kterému se míček odrazil přímo na hokejku a bylo to 1:3... Mrzí nás, že jsme prohráli, ale myslím si, že každý náš hráč dnes předvedl svoji kvalitu, bohužel to ale na body tentokrát nestačilo.