CROSSDOCK Extraliga

Tipy redakce: Kladno doma dvakrát uspěje, derby pro Autosklo. Most si na body počká

Další hrací víkend nejvyšší české soutěže klepe na dveře. Hokejbaloví příznivci se mohou těšit na porci sedmi zápasů, které budou rozloženy do obou víkendových dnů. Udrží se doposud neporažené Pardubice na špici tabulky?

Sobota 12. 10.

HBC Autosklo H.A.K. Pardubice vs. TJ Snack Dobřany

Tip redakce: Pardubičtí se tradičně vyhřívají na předních příčkách tabulky, zkraje letošní sezóny zatím za 5 zápasů ztratili jediný bod. Dobřany sice předvedly v posledním domácím zápase kanonádu, na kterou by rády navázaly, zároveň však poměrně hořela jejich obrana. A právě tento fakt v kombinaci s nesmírně silným útokem Autoskla rozhodne. Domácí si v pohodě dokráčí pro další tři body do tabulky, výrazněji také stoupne jejich počet vstřelených branek.

HBC ALPIQ Kladno vs. Hbk Karviná

Tip redakce: Rysi dokázali v prozatímních pěti zápasech získat 10 bodů, za které jim náleží 6. příčka tabulky, na druhou pozici ztrácejí pouhé tři body. Z Kladna se odjakživa body neodvážely lehce, před 2 týdny se o tom mohl přesvědčit Kert Park, který Rysům podlehl 3:5. Karviná se jistě bude chtít od 8. místa odlepit, v sobotu se jí to však nepovede. ALPIQ zvítězí za 3 body.

HBC Most vs. HC Kert Park Praha

Tip redakce: Most musí v domácím prostředí nutně bodovat, v cestě za prvním zápisem do kolonky bodů však bude Severočechům stát soupeř z kategorie velmi náročných. V letos nevelké pohodě hrající Pražané budou taktéž chtít zapomenout na nepříliš zdařilý start sezóny, a i přes velmi omlazený tým si z mostecké haly odvezou vítězství minimálně za dva body.

HBC Plzeň vs. TJ KOVO Praha

Tip redakce: Plzeň se v extrémně vyrovnané první půlce tabulky vyhřívá na 3. místě. Do haly na Košutce zajíždí pražské KOVO, které letos dokázalo vyhrát jedinkrát. Domácí tradičně potvrdí, že výhoda domácího prostředí je pro ně stěžejní a utkání bez problémů zvládnou.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. SK Hokejbal Letohrad

Tip redakce: V Ústí momentálně vedle stálice sestavy a kapitána v jedné osobě Lukáše Soukupa září mladík Vojtěch Červinka. Na straně druhé do sestavy výborně zapadli Vojtěch Palcer s Adamem Holušou. Utkání nabídne nesmírně vyrovnanou podívanou a dojde až do prodloužení.

Neděle 13. 10.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Autosklo H.A.K. Pardubice

Tip redakce: Tohle derby nemůže nechat žádného z aktérů utkání ani diváky klidné. Východočeské derby pravidelně nabízí náramný, vypjatý hokejbal, ve kterém oba celky překypují emocemi. Zápas budou sužovat četná vyloučení, s přesilovkami, které budou zápas rozhodovat, se však o malý kousek líp vypořádají hosté. Výsledek však rozhodně nebude jednoznačný.

HBC Kladno vs. TJ Snack Dobřany

Tip redakce: Jak již bylo omíláno u tipu na sobotní zápas Kladna – ALPIQ je doma těžko porazitelný. Dobřany, které budou mít v nohách atleticky pojaté utkání v Pardubicích, nebudou na Kladně vystrkovat drápky a domácí si připíší další tři body do tabulky.