CROSSDOCK Extraliga

Po týdnu další televizní duel! Souboj Kladna s Karvinou opět táhne vyrovnaností

Hokejbalová Extraliga přinese už tento víkend svůj další televizní zápas! Prostor tentokrát dostane druhý účastník loňského finále, tedy Kladno, které hostí v sobotu krátce po poledni Karvinou. Ta do nové sezóny nevstoupila taktéž nějak špatně.

Kladenští jsou ve vyrovnané tabulce v její druhé polovině

Hokejbalisté Kladna do letošní sezóny nevstoupili špatně, nicméně také oni, stejně jako vítěz loňského ročníku, si jistě představovali po pěti odehraných kolech ještě trošku tučnější bodový základ do dalších bojů. Rysové jsou na tom však zatím o poznání lépe, než jejich loňský konkurent. Po pěti zápasech mají deset bodů a k těm je táhl také probouzený forvard Dominik Barnošák, jenž si připsal už sedm kanadských bodů. Značně mu však sekunduje ještě Daniel Hnízdil, který asistoval u sedmi branek.

V posledním kole zajížděli Rysové na hřiště Pardubic, které v letošním ročníku ještě neprohrály. V tomto směru by tak mohlo být Kladno spokojeno, z východních Čech si totiž odvezlo jeden bod, a to po prohře v samostatných stříleních. Středočeši však rozhodně u Autosklářů ukázali, že se jejich hra zase zvedá!

Karviná s Kladnem umí, jak tomu bude teď?

Hráči Karviné hrají letos svoji druhou sezonu po návratu do nejvyšší soutěže a zatím si ji rozehráli dobře. Na kontě mají momentálně o bod méně než Kladenští, tedy devět, a to jim zatím dává jistotu osmého místa. Na tom se momentálně, co do bodového zisku, nejvíce podílí Lumír Rosůlek, který nasbíral za pět zápasů shodně pět gólů a přidal dvě nahrávky. Společně s ním je v popředí karvinských statistik ale už jenom čtyřbodový Martin Vašek. Probuzení dalších tahounů by se tak Slezanům zcela jistě hodilo.

V posledním zápase si Karviná připsala domácí neúspěch s Plzní, který je může mrzet i z toho pohledu, že šlo do té doby o jejich tabulkového soupeře a vítěz duelu se minimálně do tohoto víkendu posouval do hodně dobrých vod extraligové tabulky. I když tedy vyšla Karviná z posledního zápasu naprázdno, v sobotním utkání na Kladně rozhodně není nereálné, aby se tato situace už neopakovala. Slezané totiž ukázali v minulém ročníku, že umí Kladnu uzmout body!