CROSSDOCK Extraliga

Extraliga mužů jede dál: Schyluje se k pikantnímu východočeskému derby!

Další nabitý extraligový víkend přinese spoustu napínavých duelů. Vyrovnaná utkání se dají očekávat hlavně v soubojích Kladna s Karvinou a Ústí s Letohradem. Také Hradec Králové si však může v nedělním souboji vyšlápnout na dosud neporažené pardubické Autosklo.

Sobota 12.10.

11:00 HBC Most vs. HC Kert Park Praha

Mostu se stále nedaří, a i po pěti utkáních čeká jako jediný extraligový celek na první vítězství. Naposledy prohrál vysoko 2:7 s KOVEM. Kert Park na tom ale není o moc lépe, start nového ročníku se mu vůbec nepodařil a po pěti utkáních má na svém kontě pouze pět bodů. Naposledy zvítězil těsně až po samostatných stříleních na hřišti Ústí nad Labem, ale pokud se chce dostat do vrchních pater tabulky, na které je zvyklý, bude muset Most porazit.

13:00 HBC Kladno vs. HBK Karviná

Týmy Kladna a Karviné dělí v tabulce jediný bod, takže můžeme očekávat velmi vyrovnané utkání. Kladno se však může odpíchnout od posledního duelu, kdy mu sice s Autosklem utekla první třetina, po které prohrávalo už 0:4, ale do utkání se vrátilo. Se soupeřem srovnalo krok a jako první ho letos obralo o bod. Oproti tomu Karviné se střelecky úplně nedařilo, počtem střel s Plzní sice držela krok, ale recept na hostujícího brankáře našla pouze jednou.

14:00 Elba DDM Ústí nad Labem vs. SK Hokejbal Letohrad

Rozjeté Ústí nad Labem o posledním víkendu klopýtlo. Nejprve zvítězilo nad KOVEM až v prodloužení a o den později ztratilo dobře rozehraný zápas s Kert Parkem, který odehrál výborně posledních pět minut. Rozhodla až samostatná střílení, v nichž zvítězili hosté. Také v utkání Letohradu základní hrací doba vítěze neurčila, Letohrad též přišel ve třetí třetině o výhru, kterou nakonec získala Plzeň v prodloužení. Oba týmy tak mají co napravovat.

17:00 HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. TJ Snack Dobřany

Dobřany si o uplynulém víkendu připsaly v přestřelce se Sudoměřicemi první vítězství, když zvítězily 7:6. O týden později na ně však čeká těžší soupeř. První zaváhání Autosklo zaznamenalo při výhře nad Kladnem po samostatných stříleních, ztratilo sice bod, ale i tak si prodloužilo neporazitelnost. Na pardubické půdě tak bude pro Dobřany těžké svého soupeře překvapit.

17:00 HBC Plzeň vs. TJ KOVO Praha

KOVO předvedlo naposledy povedený výkon. Uplynulý víkend odehrálo dvě utkání, s Ústím prohrálo až v prodloužení a o den později si zlepšilo náladu vysokou výhrou 7:2 nad Mostem. Plzeň je na tom však mnohem lépe, s dvanácti body jí patří třetí příčka a naposledy si připsala hned dvě výhry. Nejprve se jí podařilo vyloupit letohradskou půdu, kde zvítězila v prodloužení a o den později bodovala naplno v Karviné. Pro KOVO to tak bude těžký soupeř, ale určitě má na co navazovat.

Neděle 13.10.

11:00 HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice

Hradec Králové bude mít v nedělním utkání s pardubickým Autosklem výhodu toho, že nebude mít v nohou sobotní zápas. Pardubice jsou však zkušeným celkem, který si se dvěma zápasy ve dvou dnech musí poradit. Pirátům od Bílé věže se zatím daří a v posledním zápase si poradili s Kert Parkem 5:3!

11:00 HBC Kladno vs. TJ Snack Dobřany

Také na celky Kladna a Dobřan čeká během víkendu druhý zápas. Ten první může dost rozhodnout o formě týmů na neděli. Kladno má výhodu domácího prostředí, Dobřany naopak po Autosklu odcestují podruhé na půdu soupeře. Kladno by mělo být tabulkovým favoritem, Dobřany se v Extralize pomalu rozjíždí a určitě mohou překvapit.