CROSSDOCK Extraliga

Start sezóny se nám povedl, nesmíme však polevit! upozorňuje Hráč víkendu Novotný

Po uplynulém hracím víkendu hokejbalové Extraligy mužů došlo na sociálních sítích k tradičnímu fanouškovskému hlasování o nejlepšího hráče víkendu. Anketu nakonec těsně ovládl královéhradecký forvard Vojtěch Novotný, který se dvěma brankami podílel na skalpu mistrovského Kert Parku!

Zápas jsme odmakali a zaslouženě vyhráli

Vojto, zápas na Lužinách se Vám vydařil. Jaké však byly předzápasové myšlenky? Přece jen, na Kert Park se jezdí s obrovským respektem...

Věděli jsme, že jde o momentálně nejlepší tým v Extralize a o velkého favorita na další titul, ale začátek sezóny se Kertu nevydařil podle představ a my jsme cítili, že toho můžeme využít. Měli jsme od trenérů připraven rozbor jejich hry a věděli jsme, jak na jejich klíčové hráče. Celý zápas jsme odmakali a myslím si, že zaslouženě vyhráli.

V utkání jste vyjma vyrovnání soupeře na 3:3 po celou dobu vedli. Panovala tedy nad hrou spokojenost, nebo přes úspěch jste shledávali ve hře i nějaké nedostatky?

Podali jsme dobrý výkon, zápas jsme kontrolovali, ve hře ale rezervy určitě jsou. Víme, kde nás tlačí bota a budeme se tomu věnovat na tréninku.

Vy jste nakonec vstřelil dvě velmi důležité branky, z toho jedna byla dokonce vítězná! Dá se říci, že jste urval tři body pro svůj tým…

Nevnímám to tak, že bych ty body urval já. Bylo to týmové vítězství a stejně tak důležitý byl třeba moment, kdy šel Kert Park 4 minuty před koncem do přečíslení 2 na 1 a Tomáš Jiřík si lehl do přihrávky a zachránil tak velkou šanci.

I po vyrovnání jsem věřil ve vítězství

Jak se branková situace na 4:3 zrodila? Pátá branka do prázdné klece už byla jednoduchou záležitostí?

I po vyrovnání soupeře jsem stále věřil, že dnes vyhrajeme a poté, co jsem zavinil ofsajdem buly v našem obranném pásmu, jsem viděl, že si mě nikdo nehlídá. Hned jsem měl v hlavě, že zkusím vypíchnout míček a utéct. Dostal jsem se pak do takové rychlosti, že jsem předběhl i Kubu Laurince (stejně starý obránce z reprezentace U20 pozn. red.), čímž jsem překvapil sám sebe, a pak stačilo jenom trefit bránu. Myslím si, že to byl docela pěkný gól. Co se týče gólu do prázdné branky, šel jsem na hřiště na poslední minutu s cílem udržet míček a ušetřit pár vteřin. Pavel Malý mi pak nahrál o mantinel, brankář zrovna vyběhl na střídačku a já jsem uklízel do prázdné brány.

Tabulka je zkraje soutěže velmi vyrovnaná, nicméně lichotivá bilance s jedinou prohrou a 4. místem musí těšit, že ano?

Začátek soutěže se nám povedl. Extraliga letos bude hodně vyrovnaná a náš cíl je pohybovat se v první čtyřce. Nesmíme se však uspokojit a polevit, naopak musíme ještě více zabrat na tréninku a věřím, že s letošním týmem můžeme dojít daleko.

Pikantní derby: Pardubice mají tři silné individuality

V dalším zápase vás doma čekají Pardubice, jednoznačně jedno z největších derby v lize! Po úspěchu na Kert Parku budete jistě hrát sebevědomě. Budete spoléhat na stejný styl hry, nebo bude potřeba na rivala zvolit jiný styl hokejbalu?

S Autosklem to bude atraktivní zápas a pro mě jakožto hráče Svítkova by to bylo ještě více pikantní, tenhle víkend se ale zápas kryje s 1. Ligou, kde nastupuji přednostně. Myslím si, že Pardubice mají tři silné individuality a kolem nich se to celé točí. Pokud zopakujeme týmový výkon z Lužin a ukážeme hradeckou bojovnost, tak se nebojím, že bychom to nezvládli.