CROSSDOCK Extraliga

KOVO vybojovalo v Extralize čtyři body, Dobřany v přestřelce porazily Sudoměřice!

Jediným týmem bez bodů v Extralize mužů zůstává po uplynulém víkendu Most. KOVO odehrálo dvě utkání, z nichž vytěžilo hned čtyři body. Most porazilo vysokým rozdílem. Dobřany se utkaly se Sudoměřicemi a v jejich duelu padlo hned třináct branek!

Sobota 5.10.

TJ KOVO Praha vs. Elba DDM Ústí nad Labem 2:3 pp (0:1, 0:0, 1:2 – 0:1)

V utkání KOVA s Ústím měl být papírovým favoritem hostující celek, kterému však domácí nedali nic zadarmo. Elba DDM se sice dostala jako první do vedení, ale po pětačtyřiceti minutách svítil na tabuli vyrovnaný stav 2:2. V prodloužení to vzalo Ústí do svých rukou, a nakonec si vybojovalo dva body. KOVO si díky tomu připsalo do tabulky první bod.

TJ Snack Dobřany vs. SK Sudoměřice 7:6 (0:4, 3:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 20. Bárta (Ulm), 20. Vaníček (Toman, Babor), 24. Šlehofer V. ml. (Bárta), 35. Ulm, 40. Truchlý (Šlehofer V. ml., Bárta), 43. Ulm (Bárta, Šlehofer V. ml.), 43. Kovářík J. (Bárta, Šlehofer V. ml.) – 3. Válek (Černek, Kaluža), 6. Tóth M. (Štefek), 9. Kaluža (Válek), 10. Ivánek (Tóth D.), 27. Helešic (Tóth D.), 39. Válek (Černek, Kaluža).

Diváci, kteří dorazili na utkání do Dobřan, nemusí svého rozhodnutí určitě litovat. K vidění totiž bylo hned třináct branek a napínavý souboj až do konce. Po první třetině to vypadalo, že utkání má jasného favorita a vítěze. Sudoměřice totiž první patnáctiminutovku vyhrály 0:4. Domácí hráči se však nevzdali, a naopak do toho šlápli. Šest minut před koncem prohrávaly Dobřany o dvě branky, ale hlavně díky dvěma slepeným gólům z třiačtyřicáté minuty si nakonec došly pro těsné vítězství a první tři body v extraligové sezóně!

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Plzeň 4:5 pp (2:1, 2:1, 0:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Cvejn (Vychytil, Anýž), 13. Věchet (Cvejn, Hejtmánek J.), 28. Palcer (Halbrštát, Vychytil), 30. Palcer (Krejsa, Vychytil) – 7. Lokajíček (Kejř, Kunzmann), 16. Hanuš (Vobruba), 40. Průcha (Kejř), 41. Valenta (Průcha), 49. Průcha (Valenta).

Také v Letohradu bylo k vidění vyrovnané utkání. První dvě třetiny vyhrál shodně domácí tým 2:1, Plzeň byla o krok pozadu a musela dohánět ztrátu. To se jí přeci jen povedlo v závěrečné části, kdy si díky dvěma slepeným gólům vynutila prodloužení. Zdramatizování duelu asi zřejmě domácí hokejbalisty zaskočilo, protože další branku se jim už vstřelit nepodařilo. Byla to opět Plzeň, kdo pálil do černého, a odvezla si tak díky trefě v prodloužení navrátilce Michala Průchy domů prémiový bod.

HC Kert Park Praha vs. HBC Hradec Králové 1988 3:5 (0:1, 1:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 29. Čejka (Wróbel, Kruček M.), 36. Kruček M. (Jágr), 40. Wróbel (Danko) – 11. Běloušek (Malý), 19. Lux (Březina), 35. Fanderlík, 44. Novotný, 45. Novotný.

Na další body nedosáhl Kert Park, který se zatím v novém ročníku trápí. V utkání s Hradcem musel dohánět dvoubrankovou ztrátu, kterou se mu podařilo před druhou sirénou snížit, jenže hostující celek se ve třetí třetině ujal opět dvoubrankového vedení. Hráči pražského celku však zatlačili a radovali se z vyrovnání. Dvě minuty před koncem se ale dostal do samostatného úniku hostující Vojtěch Novotný, jenž prostřelil Mikla v bráně. Kert Park zkusil ještě hru bez brankáře, která se mu nepodařila a junior Novotný svojí druhou brankou zpečetil výsledek na konečných 3:5.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HBC Kladno 5:4 ss (4:0, 0:4, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Král (Krejčí), 8. Kohoutek (Kvapil, Moravec), 9. Bílý (Filip), 9. Zajíček (Kohoutek), rozh. náj. Vlasák – 18. Schnaubelt (Barnošák, Soukup), 23. Dědič (Prokop, Špaček), 25. Barnošák (Schnaubelt), 27. Důras (Soukup, Hnízdil).

O první body v letošním ročníku obralo Kladno pardubické Autosklo. Pardubický celek měl však utkání výborně rozehrané, na svého soupeře vlétl a v první třetině mu vstřelil čtyři branky. Pardubice se možná nechaly výsledkem uspokojit a žádnou další branku už v základní hrací době nepřidaly. Kladno naopak napodobilo svého soupeře a čtyři branky dalo v prostřední části. Utkání tak muselo jít do prodloužení, kde však žádný další přesný zásah nepřišel. Při samostatných stříleních ukázali svoji šikovnost domácí hráči, kteří nakonec přeci jen dovedli utkání do vítězného konce.

Neděle 6.10.

TJ KOVO Praha vs. HBC Most 7:2 (4:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. Winter (Nýdl), 5. Drak (Winter, Bravenec), 13. Burda (Kočka, Drak), 14. Pátek (Bravenec, Kryštof), 20. Kryštof (Bravenec, Plecitý), 30. Ogurčák (Šimon, Nýdl), 34. Šimon (Ogurčák, WInter) – 37. Janák (Bernard, Werner), 40. Chytrý (Chyba, Plachý).

Na sobotní dobrý zápas navázalo KOVO také v neděli, kdy přivítalo na své půdě Most, proti kterému si chtělo připsat první letošní výhru a bylo to vidět hned od první minuty. Winterovi stačilo pouhých sedmatřicet sekund a poslal svůj tým poprvé do vedení. Z kraje třetí třetiny byl náskok pražského celku již sedmibrankový a Most dvěma zásahy pouze upravil výsledek na konečných 7:2.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HC Kert Park Praha 4:5 ss (2:0, 0:1, 2:3 – 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Poláček, 12. Gottfried P. (Vaněk, Langthaler), 35. Haas (Soukup), 36. Vaněk (Tomáš) – 19. Danko (Kruček J., Wróbel), 42. Zvonek (Kruček J., Kruček M.), 42. Wróbel (Šperl), 45. Kruček J. (Zvonek, Wróbel), rozh. náj. Zvonek.

Ani druhé víkendové utkání Ústí nerozhodla základní hrací doba, proti Kert Parku musela na řadu přijít až samostatná střílení. Elba DDM se sice dostala ve třetí třetině do tříbrankového vedení, ale absolutně nezvládla závěr utkání. Během posledních čtyř minut vstřelili hosté hned tři branky a vynutili si prodloužení! V samostatných stříleních nebyl úspěšný ani jeden ústecký hráč, za hosty se prosadil pouze Dalimil Zvonek, který tak rozhodl o výhře svého týmu.

HBK Karviná vs. HBC Plzeň 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Diviš (Rosůlek J., Sladký) – 8. Švarc (Kejř, Pokorný), 18. Švarc (Kunzmann, Ulč T.), 40. Benedikt (Vágner, Švarc).

Plzeň si po sobotní výhře v prodloužení nad Letohradem poradila také s Karvinou. Na první branku hostů dokázali domácí hráči ještě zareagovat, ale další přesný zásah už nepřidali. Oproti tomu se Plzeň prosadila ještě dvakrát a rozhodla o svém vítězství.