CROSSDOCK Extraliga

První letošní televizní zápas! Překvapí s lepším startem sezony Hradec i na Lužinách?!

Už v sobotu úderem 17. hodiny začne první letošní televizní zápas, který proti sobě svede domácí Kert Park Praha a hostující Hradec Králové. Kdyby se tyto celky střetly hned v úvodu sezony, byl by favorit jasný, ovšem Pražané zažívají nepodařený vstup do nového ročníku a lépe je na tom tým pirátů.

Kert Park poslední dva zápasy nezvládl

Hokejbalisté, kteří ovládli českou nejvyšší soutěž v posledních třech sezonách, zažívají zatím nepovedený rozjezd do dalšího ročníku. Kromě drtivé porážky Dobřan se jim totiž na domácí půdě nepovedlo utkání s Pardubicemi a před týdnem padli na Kladně.

Ve statistikách produktivity zatím také vyčnívá pouze jeden hráč z Lužin, a to Martin Kruček. Ten stihl za tři zápasy tři branky a pět asistencí, tahouna, o kterého by se mohli Pražané opřít, tak rozhodně mají. A pokud byl Lužinští zvládli sobotní utkání, měli by padesátiprocentní úspěšnost, a to už by pro držitele zlatého mistrovského hattricku bylo hned o hodně veselejší!

Hradec boduje od začátku, mohl na tom být ale i lépe

Východočeši vstoupili do nového ročníku povedeně, po premiérových třech bodech proti ústecké Elbě sice přišla těsná prohra v dalekých Sudoměřicích, poté ale následovala výhra v samostatných stříleních na nelehké půdě Letohradu. Piráti na hřišti Jelenů navíc přišli o vítězství za tři body necelé dvě minuty před koncem!

V týden nazpět starém zápase pak Hradečtí přejeli KOVO a do utkání na hřišti Kert Parku Praha tak budou vstupovat po čtyřech zápasech s osmi body ze sedmé pozice a domácí se třemi body (po třech zápasech) z místa devátého. Nevídaná situace z posledních sezon zcela jistě dodává atraktivitu televizního boje!

Utkání vysíláno na internetovém rozhraní nebo přímo v TV!

Pár minut před úderem 17. hodiny by každý hokejbalový fanoušek, kterého tento zápas alespoň trochu láká, rozhodně neměl zapomenou spustit živý přenos. Ten se jednak bude vysílat na internetovém rozhraní ČT sport, ale také přímo v některý televizích! Naladit ho totiž může přes červené tlačítko, kterými disponují některé moderní televize z posledních let.

"Uživatel potřebuje televizní přijímač nebo set-top-box s podporou HbbTV a připojení k internetu. Nabídka služeb HbbTV se aktivuje stisknutím červeného tlačítka na dálkovém ovladači," popisuje postup k připojení web České televize.