CROSSDOCK Extraliga

Další ocenění mě těší, snažím se však zůstat nohama na zemi, upozorňuje Tomáš

Hlasování na sociálních sítích o nejlepšího hráče víkendu v Extralize mužů se pomalu stává tradicí. Nejinak tomu bylo také po předchozím víkendu. Redakce vybrala šest borců, kteří se největší měrou podíleli na herním projevu svých týmů a výsledky ankety hovořily již podruhé v řadě pro Jiřího Tomáše.

Snažím se zůstat nohama na zemi

Jirko, na úvod se vraťme k vašemu prvnímu vítězství ve fanouškovské anketě o nejlepší výkon víkendu. Kolik vás tento počin stál (smích)?

Zatím to pro mě znamenalo 250 korun, teď je to už ale podruhé, takže jsme na 500. Navíc hraji za druholigové Ještěrky, a tam mi to naúčtují také (smích).

Jsou pro vás určitou motivací i takováto ocenění?

Motivace to je určitě veliká, nicméně smrtelně důležité to pro mě není, týmové výsledky řadím výš. Ale ocenění nejlepšího hráče víkendu se určitě poslouchá dobře. Snažím se však zůstat nohama na zemi.

Minulý zápas se Sudoměřicemi, které se pravidelně prezentují nepříjemným hokejbalem, jste zvládli. Potvrdilo se to, co jste od soupeře čekali?

Potvrdilo se, že Sudoměřice mají výborné mužstvo. Vůbec jsem to nečekal, vletěli na nás, napadali, bojovali ze všech sil a byli velmi nepříjemní.

Jaká byla před zápasem taktika?

Že na ně musíme vletět a napadat je už v jejich pásmu.

Sudoměřice byly vyrovnaným soupeřem

Povedlo se to dodržet, nebo jste ve hře viděl mezery?

Moc se to nepovedlo… Něco jsme si před zápasem řekli, ale nedodrželi jsme to a nehráli jsme naši hru. Sudoměřice na naši hru dobře reagovaly.

Sudky šly třikrát do vedení. To vám jistě na sebevědomí nepřidalo. Co vás drželo nad vodou?

Když padl gól na 2:3, tak jsme si řekli, že přeci nemůžeme prohrát. Neměli jsme co ztratit, tak jsme vše vrhli do útoku, a to přineslo vyrovnání.

Vy sám jste nakonec vstřelil vítěznou branku. Můžete gólovou situaci popsat?

Řekl jsem trenérovi, že dáme do minuty (od začátku prodloužení) gól, a to se nám povedlo. Měl jsem celkem jednoduchou práci. Pavel Gottfried mi naservíroval přihrávku, octl jsem se sám na levé tyči a zametal jsem do prázdné kasy.

Stále se díváme na to, co bychom mohli zlepšit

Pohled na tabulku vám musí jistě lichotit. Pravda, je teprve začátek soutěže, vrch tabulky je neskutečně nabitý, nicméně prozatímní druhé místo musí těšit, je to tak?

Určitě jsme spokojení. Stále ale koukáme na naši hru a hledáme, co bychom mohli zlepšit.

V dalším zápase vás čeká KOVO, kterému se letos nedaří. S čím na Palmovku pojedete a co od zápasu očekáváte?

Na Palmovku jedeme s tím, že chceme vyhrát za tři body. Vůbec si netroufám říci, co od zápasu čekat. To uvidíme, až se hodí první buly, s čím na nás KOVO přijde.