CROSSDOCK Extraliga

Plzeň přestřílela Autosklo, na výhru ale nedosáhla, Most s KOVEM v problémech

Hned šest bodů se o víkendu podařilo v Extralize mužů získat Letohradu, Sudoměřice vybojovaly body čtyři. V sobotním utkání s Ústím nad Labem třikrát vedly, ale nakonec prohrály v prodloužení.

Pátek 27.9.

HBC Kladno vs. HC Kert Park Praha 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Prokop, 19. Pražák (Dědič), 35. Barnošák (Hnízdil), 44. Důras (Soukup, Hnízdil) – 24. Kruček M. (Fejfar), 29. Wróbel (Danko), 38. Wróbel (Kruček J.).

Kert Park druhou letošní výhru proti Kladnu nepřidal. Na hřišti soupeře musel dohánět dvoubrankovou ztrátu, což se mu ke konci druhé třetiny podařilo. Třetí část však lépe zvládlo opět Kladno, jež se dostalo do vedení, na které Kert Park ještě odpověděl, ale na čtvrtou branku už zareagovat nedokázal. Štěpán Důras ji vstřelil dvě minuty před sirénou, takže hostům již nezbylo moc času na to s výsledkem ještě něco udělat.

Sobota 28.9.

HBC Most vs. SK Hokejbal Letohrad 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Palcer (Krejsa), 45. Faltus (Krejsa).

Krok se svým soupeřem dlouho držel Most. Letohrad dostal v desáté minutě k dispozici přesilovou hru, kterou využít nedokázal, ale před koncem první třetiny se přeci jen prosadil. Branka Vojtěcha Palcera však byla na dlouhou dobu jediným gólem celého utkání. V závěru zkusil Most hru bez brankáře, kterou však překazily dvě trestné minuty na domácí straně. I přesto zůstala mostecká klec prázdná, do černého se trefil ale Letohrad, jenž se tak mohl radovat z těsného vítězství.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. SK Sudoměřice 4:3 pp (0:0, 2:2, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Tomáš, 27. Magasanik (Sedláček J., Haas), 41. Grus (Vaněk, Haas), 46. Tomáš (Gottfried, Stupka) – 20. Štefek (Černek), 25. Kaluža (Chovanec, Hübl), 39. Černek (Štefek).

Během první patnáctiminutovky diváci v Ústí nad Labem branku neviděli, ve druhé třetině však padly hned čtyři, po dvou na každé straně. V obou případech museli Severočeši dohánět ztrátu, což se jim povedlo. I potřetí se vedení ujaly Sudoměřice, které ho však ani v tomto případě neudržely. Pětačtyřicet minut tak o vítězi nerozhodlo a na řadu muselo přijít prodloužení. V tom poslal Gottfried krásnou přihrávku na Tomáše, jenž se nemýlil a svojí druhou brankou v utkání rozhodl.

HBC Karviná vs. TJ Snack Dobřany 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Hladký (Havlík, Vašek), 11. Rosůlek L. (Skyba, Zaremba), 19. Rosůlek J. (Pala, Říman), 20. Řehůřek (Hladký, Havlík).

Na svého soupeře se pořádně připravila Karviná, která nechtěla na svém hřišti nic podcenit. Ze své první branky se radovala hned ve druhé minutě a do konce první třetiny přidala další. Také ve druhé patnáctiminutovce vstřelila stejný počet gólů a dostala se již do čtyřbrankového vedení. Dobřany se oproti tomu nedokázaly prosadit ani jednou, a tak si tento náskok domácí udrželi až do konce.

HBC Hradec Králové 1988 vs. TJ KOVO Praha 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 14. Malý (Doležal), 23. Svoboda (Fanderlík, Lux O.), 36. Černý (Mitra, Hrubý), 38. Černý, 42. Fiedler (Šimek).

Jasnou výhru a čisté konto udržel také Hradec Králové. Na své půdě hostil KOVO, proti němuž však rozhodl až v závěrečné patnáctiminutovce. Během prvních dvou třetin si vypracoval dvoubrankové vedení, které však v závěru značně navýšil. Hned dvě branky přidal Daniel Černý, jenž se tak značnou mírou podílel na vítězství svého týmu 5:0.

HBC Plzeň vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Filip (Kohoutek, Bílý), 20. Janeček (Bílý, Filip), 43. Janeček.

Souboj dvou celků z čela tabulky dopadl lépe pro dosud jako jediné neporažené pardubické Autosklo. Plzeň svého soupeře sice jasně přestřílela 29:11, ale recept na pardubického Stárka nenašla. Pardubicím stačilo pouhých jedenáct střel, ze kterých vytěžily tři branky, v každé třetině jednu, což jim stačilo k dalším třem bodům.

Neděle 29.9.

HBC Most vs. SK Sudoměřice 3:4 (0:1, 1:0, 2:3)

Branky a nahrávky: 30. Novák (Chytrý, Chyba), 36. Janák (Chyba, Chytrý), 45. Plachý (Chyba, Janák) – 11. Válek (Kaluža, Tóth M.), 34. Štefek, 42. Kaluža (Válek, Černek), 43. Černek (Hübl, Válek).

Stejně jako v sobotu odehrál Most i o den později velmi vyrovnané utkání, ale ani tentokrát se z bodů neradoval. Sudoměřice dlouho držely jednobrankový náskok, který dokázal Most před druhou sirénou vyrovnat. Třetí třetina přinesla hned pět branek. Hostující celek se ujal dvoubrankového vedení, které dokázal Jan Plachý ještě snížit, ale na vyrovnání zbylo už jen jednatřicet sekund a Sudoměřice si těsný náskok pohlídaly.

SK Hokejbal Letohrad vs. TJ KOVO Praha 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Krejsa (Macháček, Faltus), 18. Palcer (Holuša, Vychytil), 20. Teplý (Bogdány, Anýž), 22. Faltus (Krejsa, Halbrštát), 40. Bogdány (Lajčiak, Teplý), 41. Faltus (Halbrštát, Macháček) – 43. Bravenec.

Ani KOVU se nepodařilo získat během víkendu žádný bod. Ve druhém venkovním zápase dokázalo vstřelit pouze jednu branku, a to až v samém závěru utkání. Oproti tomu se Letohrad dokázal prosadit hned šestkrát. Nejvíc pálil do černého v prostřední části, kdy dal tři góly! Hned o dvě branky se postaral junior Filip Faltus, který během víkendu celkově třemi zásahy přispěl k šesti bodům svého týmu.