CROSSDOCK Extraliga

Rysům vyšla finálová odplata! Kert Park padl těsným výsledkem ve šlágru kola

Hokejbalová extraliga pokračuje tento víkend svým dalším kolem, rozehráno však už bylo v pátek večer na Kladně. A to hned nejatraktivnějším duelem vůbec, jelikož se proti sobě postavily dva nejlepší celky minulé sezony.

Úvod pro domácí

Začátek zápasu přinesl na hokejky Středočechů už brzy klidnější režim. Mohla za to branka Jana Prokopa už ze čtvrté minuty, po které se Kert Park musel a také začal snažit opět vyrovnat. Plastový povrch na Kladně ale trochu komplikoval místy i prudký déšť, který sice napomohl rychlejší hře, přidal však pochopitelně zase na obezřetnosti hráčů. I tak ale diváci sledovali ofenzivní první třetinu, ve které se však už na změnu skóre nedostalo.

Pražané se dokázali vrátit do hry

Když se v devatenácté minutě prosadil prudkou ranou z pravé strany hřiště domácí Ondřej Pražák, vypadalo to, že by osud tří bodů už měli začít držet pevně ve svých rukou kladenští hráči. Kert Park ale opět prokázal, že mu stačí jen trochu, aby bylo opět všechno jinak. Nejprve se totiž prosadil Martin Kruček a minutu před druhou sirénou se Pražanům perfektně povedla rychlá souhra, na jejímž konci stál Tomáš Wróbel.

Vrchol utkání se líbil nakonec jen domácím

Ve třetí části se Rysové nejprve znovu dostali do vedení, postaral se o to Dominik Barnošák, který využil vyraženého míčku od brankáře a psychická výhoda tak byla zpět na kladenské střídačce. Jenomže po velkém závaru před brankovištěm Jana Jirotky na druhé straně se zanedlouho dostal míček na pravou stranu, odkud se zcela nehlídaný Tomáš Wróbel mýlit nemohl - 3:3.

Středočeši ale cítili, že jsou v utkání o kousek lepší, takže jejich snaha směrem dopředu neuvadla ani s blížícím se koncem a hrozbou ztráty celého zápasu. Ze snahy Rysů tak nakonec vyplynula přesilová hra, kterou domácí sehráli perfektně. Při vhazování po levé ruce brankáře Petra Mikla se oranžová kulička rychlostí blesku dostala přes dva hráče na modrou čáru, odkud finální projektil vyslal Štěpán Důras a tři body tak slavili Středočeši.


OHLASY TRENÉRŮ

Jaroslav Procházka (asistent trenéra Kladna):

Podle mě rozhodla zápas vůle po vítězství, a to hlavně ke konci zápasu. Tam to bylo o uklidnění, protože se utkání trochu vyhrotilo. My jsme ale nervy udrželi na uzdě a navíc jsme věřili, že ten rozhodují gól ještě dáme, což se nám i povedlo. Připravovali jsme se v týdnu na přesilové hry Kertu, i tak jsme ale měli hodně vyloučených. Nicméně musím kluky pochválit, hráli jsme ve čtyřech skvěle a i to přispělo k tomu, že jsme zvítězili.

David Kuna (trenér Kert Parku):

Zápas rozhodovalo vhazování, soupeř nám z něho dal dva góly. Byla to standardní situace, ve které jsme tentokrát byli horší. Prokázali nám to i naše statistiky, do kterých jsme se po zápase koukali. Nepovedly se nám ani situace v první třetině a potom, co jsme vyrovnali na 2:2. Při přesilových hrách jsme měli šanci dostat se do vedení, to se nepovedlo. Jsme tak samozřejmě smutní, že nemáme ani jeden bod, ale byl to zápas, kde mohly vyhrát oba týmy a diváky to dnes muselo bavit.