CROSSDOCK Extraliga

Extraliga mužů pokračuje! Tři týmy čekají na první body, Autosklo hájí neporazitelnost

Poslední zářijový víkend nabídne velmi nabitý program. Hrát se bude od pátku až do neděle. Jediným neporaženým týmem zůstává Autosklo, které se střetne s Plzní v její hale. Naopak hned tři celky ještě na první body do tabulky čekají a Most s KOVEM budou mít na jejich zisk hned dvě možnosti.

19:00 HBC Kladno vs. HC Kert Park Praha

Kert Park se zatím nachází pod čarou na deváté příčce. Odehrál totiž teprve dvě utkání a výhru slavil pouze v jednom případě. Po jasné výhře nad Dobřany narazil na Autosklo, které sice přestřílel, ale do černého mířil málo. Kladno je na tom o tři body lépe než jeho soupeř. Ve třech zápasech nestačilo pouze na Letohrad, s nímž mu vůbec nevyšla první třetina. Naposledy si jasně poradilo s KOVEM. Kert Park nastoupí do zápasu po dvou týdnech, tak se necháme překvapit, zda mu přestávka prospěla či naopak uškodila.

13:00 HBC Most vs. SK Hokejbal Letohrad

Mostečtí zatím na svoji první letošní výhru čekají. Po velmi těsné prohře s Plzní 1:2 se jim vůbec nepovedlo derby s Ústím, ve kterém padli 9:0. Letohradu se však nedaří o moc lépe, ze tří zápasů má pouze jednu výhru z utkání s Kladnem. Nejprve padl těsně s Karvinou a naposledy to bylo s Hradcem ještě vyrovnanější. O vítězi rozhodla až samostatná střílení, ve kterých Letohrad na svého soupeře nestačil. V utkání by měl být favoritem loňský semifinalista, Most však touží po prvních letošních bodech a nebude lehkým soupeřem!

15:30 Elba DDM Ústí nad Labem vs. SK Sudoměřice

Ústí na Labem má zatím nový ročník rozehraný velmi dobře, patří mu díky třem výhrám druhá příčka, jako jediné má však z čela tabulky odehrané čtyři zápasy. Jediné utkání, které se mu nepovedlo, bylo s Hradcem Králové, kde nezvládla Elba DDM prostřední část, díky níž Hradec vyhrál. Také Sudoměřice prohrály pouze jednou. Nepovedl se jim duel s Kladnem, ale oproti Ústí si poradily s Hradcem. Ústí je na svém hřišti silné a Sudoměřice to s ním nebudou mít vůbec jednoduché.

15:45 HbK Karviná vs. TJ Snack Dobřany

Karviná měla start do soutěže dobrý, po Letohradu zdolala také KOVO. Naposledy se však utkala se zatím suverénním Autosklem, které jí bodovat nedovolilo. Oproti tomu nováček z Dobřan zatím na první body čeká. Po dvou vysokých prohrách však naposledy nestačil na Ústí pouze 1:3. Po úvodním rozkoukání se už dostává do hry a k prvním bodům tak nemá daleko.

16:00 HBC Hradec Králové 1988 vs. TJ KOVO Praha

Třetí celek, který čeká na body, je pražské KOVO, jež prohrálo již čtyřikrát. Nejblíže bodům bylo v zápase se Sudoměřicemi, které zvládly velmi dobře závěr zápasů, a tak musejí Pražané na body čekat dále. Oproti tomu Hradec zvítězil dvakrát, minulý víkend velmi těsně zdolal Letohrad, rozhodnout musela až samostatná střílení. Hradec je tak na dobré vlně, pokud bude ve stejném rozpoložení, KOVO bude muset na zisk bodů předvést velmi dobrý výkon.

17:00 HBC Plzeň vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice

Vyrovnaný souboj se dá očekávat od duelu mezi třetí Plzní s prvním Autosklem. Pardubickému týmu se zatím daří v soutěži nejlépe ze všech, zatím neprohrál ani jeden zápas. Plzeň prohrála pouze jednou, a to až po samostatných stříleních v Ústí nad Labem. Plzeňská hala se tak má v sobotu na co těšit!

11:00 HBC Most vs. SK Sudoměřice

Na čtyři týmy čeká v neděli druhé utkání víkendu, rozhodovat tak hodně budou sobotní zápasy, protože jejich průběh může sebrat síly, či je naopak nalít do žil. Sudoměřice jsou v tabulce aktuálně výše, ale na půdě Mostu budou muset o body zabojovat.

11:00 SK Hokejbal Letohrad vs. TJ KOVO Praha

Favoritem utkání by měl být Letohrad, který by se rád posunul tabulkou vzhůru. Pokud se mu podaří vstup do zápasu, měl by si se soupeřem z Prahy poradit.