CROSSDOCK Extraliga

Snažíme se hrát rychlý hokejbal, prozrazuje nejlepší hráč víkendu Jiří Tomáš

Po konci minulého hracího víkendu v Extralize mužů vybrala redakce hokejbal.cz šest borců, kteří dle jejích odhadů nejvíce svým týmům pomohli k důležitým bodům. Jedním z nich byl i dvacetiletý útočník Jiří Tomáš z Ústí nad Labem, jenž přispěl k vítězství 3:1 nad Dobřany dvěma góly a asistencí.

Nejdůležitějším gólem byl ten poslední, jímž jsme si zajistili vítězství

Vyhrál jste ve fanouškovské anketě titul nejlepšího hráče uplynulého víkendu Extraligy mužů! Potěšila Vás samotná nominace redakcí hokejbal.cz a následně vítězství v hlasování?

Nominace mě velice překvapila, jsem za to nesmírně rád, a vítězství jsem nečekal, ale když to všichni z mého týmu začali sdílet a hlasy přibývat, tak mě to vážně potěšilo (úsměv).

Nominaci do ankety jste si vysloužil dvěma góly v utkání proti Dobřanům. Při vítězství 3:1 to je vskutku důležitý počin. Jak byste popsal své góly a který považujete za nejdůležitější a co ten nejhezčí? (úsměv)

Tak první gól jsem dal díky krásné průnikovce od Michala Smolíka, krásný pas přes tři čáry a běžel jsem skoro sám po právem křídle, vystřelil jsem gólmanovi na bližší tyč a on vyrazil míček před sebe a já jednoduše dorazil za jeho záda. A druhý gól už bylo jenom pojištění do prázdné branky, sbalil jsem míček na naší modré čáře a utíkal po pravém křídle. Vím, že mě stíhal Venca Šlehofer, když jsem byl za domácí modrou, tak jsem hodil bekhendem míček do brány. Nejdůležitější byl pro mě určitě ten poslední, čímž jsme si zajistili vítězství.

Na první gól Vám nahrával Michal Smolík. Vypadá to, že to je Váš dvorní nahrávač, hraje se Vám s ním tak dobře, nebo to byla pouze shoda okolností?

Tak se Smoldou hrajeme furt spolu, když tedy není zrovna v práci (smích). Vždy máme signál po vyhrané buly, a hlavně mě vždy hledá, abych furt utíkal na branku sám.

Hala v Dobřanech? Škoda, že jich není v republice více

Co rozhodlo utkání proti Dobřanům? V prvních zápasech to vypadalo, že nováček Extraligy bude od každého dostávat pořádně na frak, ale při nejmenším výsledek a průběh zápasu s Vámi hovoří trochu jinak, je to tak?

Hlavně rozhodlo to, že jsme hráli celkem brzo a museli jsme jet už v 6 hodin ráno z Ústí. Byli jsme více sehraní a produktivnější. Je to mladý běhavý tým, který se teprve sehrává.

Jak se Vám vůbec hrálo v krásné nové dobřanské hokejbalové hale?

V nové hale se hraje hezky, není tam vedro třeba jako v Plzni. Škoda, že není takových hal v republice více.

Elba zažívá pod vedením nového kouče Jana Fedáka doslova pohádkový vstup do sezóny. Nacházíte se na průběžném druhém místě se ziskem 8 bodů za dvě vítězství po základní hrací době, jedno po nájezdech a pouze jednou jste padli! Čím to, že se Vám tak daří? Přinesl nový kouč do týmu nějaké nové prvky či oživení?

„Fedy“ (hlavní kouč Jan Fedák pozn. red.) hodně omladil tým, chodí hodně hráčů z juniorky, a přidalo se k nám pár lidí z druhé ligy, kteří se k nám zapojili hodně dobře.

Sním o reprezentaci a chci být nejproduktivnějším hráčem Elby!

Čtyři dny před Vánoci Vám bude teprve 21 let. Celkově máte v Elbě letos dost omlazený tým, takže předpokládám, že s tak energickým celkem asi žádného „zanďoura“ nehrajte, je to tak? (úsměv)

Je to tak, máme dost rychlých hráčů, takže hrajeme rychlý hokejbal, ale snažíme se hrát i hodně dozadu, hlavně nedostat hodně gólů v zápase.

Stále studujete, nebo už pracujete a na jaké pozici? Zbývá Vám pak dostatek času na hokejbalové tréninky a jak často v Elbě vlastně trénujete?

Už pracuji, dělám skladníka na SPU české pošty, mám dost času tím, že nejpozději končím v pět, takže stíhám krásně tréninky. Trénujeme dvakrát až třikrát týdně. Hraji i 2. Ligu za ústecké Ještěrky a ti mají tréninky jednou týdně. Po každém tréninku si dám i něco navíc.

Co patří mezi vaše největší hokejbalové cíle, sny či přání?

Můj hokejbalový cíl je se stát nejproduktivnějším hráčem Elby, a mým hlavním snem je dostat se do české reprezentace.