CROSSDOCK Extraliga

V derby slavil výhru po nájezdech Hradec, Pardubice prodloužily neporazitelnost!

Další extraligový víkend přinesl pouze čtyři utkání, v nichž se nejvíce dařilo Kladnu, které se už v pátek utkalo s KOVEM. Pouze o branku méně vstřelilo v sobotním zápase s Karvinou pardubické Autosklo, které tak jako jediné zůstává zatím v letošním ročníku bez porážky.

Pátek 20.9.

TJ KOVO Praha vs. HBC Kladno 1:7 (0:2, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 28. Šimon (Nýdl) – 7. Dědič (Špaček), 8. Důras (Hnízdil, Barnošák), 27. Pražák (Šrámek), 29. Důras (Špaček, Hnízdil), 31. Dědič (Šrámek, Haisman), 37. Pražák (Špaček, Haisman), 43. Soukup (Hnízdil).

Utkání mezi KOVEM a Kladnem se proměnilo v jasnou podívanou. Kladno začalo zápas dobře hned od začátku, kdy se ujalo dvoubrankového vedení. KOVO dokázalo ještě zareagovat na tříbrankovou ztrátu, kterou snížil Pavel Šimon. Pak už se ale slova ujali opět hosté, kteří přidali ještě o gól více než do té doby. Kladno tak potvrdilo svoji roli favorita a z Prahy si odvezlo jasné vítězství 7:1.

Sobota 21.9.

TJ Snack Dobřany vs. Elba DDM Ústí nad Labem 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 43. Šlehofer V. ml. (Bárta) – 6. Tomáš (Smolík), 29. Stupka (Tomáš), 44. Tomáš.

Sílu si postupně do všech tří třetin rozložilo Ústí nad Labem, které se představilo v Dobřanech. Domácí hráči si vzali ve třetí části oddechový čas, který využili na jedničku. Stačilo jim pouhých šestnáct vteřin, po nichž Václav Šlehofer mladší snížil stav utkání a vrátil svůj tým do hry. V následné hře bez brankáře však inkasoval jeho tým potřetí a na další zdramatizování utkání již bylo pozdě. Na ústecké výhře se velkou měrou podílel Jiří Tomáš, který byl u všech tří branek hostů.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Hradec Králové 19882:3 ss (1:0, 0:1, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Vychytil (Halbrštát), 44. Faltus (Halbrštát, Věchet) – 30. Šimek (Novák P., Fanderlík), 40. Malý (Novotný), rozh. náj. Svoboda.

Nejvyrovnanější utkání přinesl duel Letohradu a Hradce Králové, ve kterém musela rozhodnout až samostatná střílení. V utkání se dostali jako první do vedení domácí, následně se však dvakrát prosadil Hradec, a byl to najednou Letohrad, kdo musel dohánět ztrátu. To se mu nakonec povedlo díky početní převaze čtyři na tři, kterou dostal k dispozici v závěru zápasu. Za stavu 2:2 se tak muselo jít do prodloužení. To nerozhodlo a svoji šikovnost nakonec prokázali v samostatných stříleních hosté, jimž vystřelil výhru Jakub Svoboda.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HBK Karviná 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Filip (Bílý, Kubeš), 17. Bucek (Kubeš), 21. Moravec, 26. Filip (Kubeš), 33. Bílý, 34. Bílý (Kubeš, Moravec) – 45. Pacas (Vašek, Zaremba).

Oba týmy hájily svoji neporazitelnost v letošním ročníku, a jediným neporaženým tak nadále zůstává Autosklo. To si s Karvinou poradilo jasným výsledkem. Rozhodla hlavně druhá třetina, v níž domácí celek vstřelil tři branky, čímž si výborně nakročil k vítězství. Karviná se gólu útěchy dočkala až devětapadesát sekund před závěrečnou sirénou, kdy využil přesilovou hru Lukáš Pacas.