CROSSDOCK Extraliga

Další kolo Extraligy je na spadnutí! Autosklo nebo Karviná ztratí neporazitelnost

Další zářijový víkend nabídne v Extralize mužů pouze čtyři zápasy, z nichž jeden se odehraje hned v pátek 20.9., kdy na hřiště pražského KOVA zavítá Kladno. V sobotu se v Dobřanech představí Ústí nad Labem, které je z minulého víkendu rozjeté a Západočeši budou mít cestu za prvními body složitou.

Pátek 20.9.

20:00 TJ KOVO Praha vs. HBC Kladno

KOVO odehrálo už tři utkání, ale na svoji první výhru a body stále čeká. Pražský tým postupně podlehl pardubickému Autosklu, Karviné a Sudoměřicím. V pátečním zápase bude chtít určitě dosáhnout na první vítězství, nečeká ho však vůbec nic jednoduchého, protože se utká na své půdě s loňským finalistou z Kladna. To má v letošním ročníku na svém kontě zatím jednu jasnou výhru proti Sudoměřicím, ale v druhém utkání nedokázalo najít recept na Letohrad, se kterým prohrálo hlavně kvůli špatnému vstupu do zápasu. Toto zaváhání bude chtít tentokrát určitě napravit a pokud KOVO bude chtít vyhrát, bude muset zabrzdit svého soupeře hned od začátku.

Sobota 21.9.

11:30 TJ Snack Dobřany vs. Elba DDM Ústí nad Labem

Na první výhru čekají také Dobřany, které se však utkají s rozjetým Ústím nad Labem. Během uplynulého víkendu si totiž připsalo pět bodů a dohromady vstřelilo patnáct branek! Chybět mu ale bude podpora vlastních fanoušků, která je pro něj dobrým hnacím motorem. Dobřany zatím odehrály dvě utkání a obě skončila nelichotivým výsledkem pro západočeský celek. Zda se jim podaří porážky prolomit a zastaví Elbu DDM, se dozvíme v prvním sobotním utkání!

16:00 SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Hradec Králové 1988

Letohrad se pokusí na vlastní půdě proti Hradci Králové navázat na poslední domácí výhru proti Kladnu, kdy se mu povedla na jedničku první třetina, kterou rozhodl celé utkání. Hradec naopak zaznamenal naposledy těsnou prohru se Sudoměřicemi, jež ho posunula na devátou příčku za Letohrad. Utkají se tak spolu tabulkoví soupeři, kteří by se raději pohybovali v horních částech tabulky. Zápas navíc bude mít příchuť tradičního východočeského derby!

17:00 HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HBK Karviná

Sobotní program uzavře další tabulkový souboj, ve kterém se proti sobě překvapivě postaví druhé Autosklo a třetí Karviná. V loňském roce uteklo Karviné play off o vlásek a vypadá to, že letos se do toho obuje hned od začátku. Zatím se jí to daří skvěle, protože má na svém kontě po dvou zápasech šest bodů. Stejně je na tom také Autosklo, které naposled zdolalo loňského šampiona z Kert Parku. Ukrást body z domácího prostředí Pardubic tak nebude pro Karvinou vůbec jednoduché. Kdo si udrží letošní neporazitelnost?