CROSSDOCK Extraliga

Ústí vstřelilo během víkendu v Extralize mužů patnáct branek a bralo dvě výhry

Dvě domácí výhry si o víkendu připsaly týmy Ústí nad Labem a Sudoměřic. V severočeském derby s Mostem se Elbě DDM dařilo střelecky, svému soupeři nasázela hned devět branek. Západočeské derby dopadlo zase lépe pro Plzeň, která nováčka z Dobřan k prvním extraligovým bodům nepustila.

Sobota 14. 9. 2019

TJ Snack Dobřany vs. HBC Plzeň 1:6 (0:2, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 19. Bárta (Truchlý) – 9. Hanuš (Benedikt J., Vágner), 15. Benedikt J. (Vágner, Roušal), 20. Benedikt J. (Vágner), 29. Roušal (Vobruba, Hanuš), 42. Roušal (Vágner, Vobruba), 44. Kejř (Slanec, Švarc).

Západočeské derby dopadlo lépe ve prospěch favorizované Plzně. Ta si došla pro vítězství postupnými krůčky, když v každé třetině vstřelila po dvou brankách. Dobřany se dokázaly prosadit pouze v prostřední části. Nováček Extraligy si tak bude muset na první body do tabulky ještě počkat.

TJ KOVO Praha vs. HBC Karviná 1:5 (0:2, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 16. Šimon (Winter, Nýdl) – 5. Rosůlek L., 10. Rosůlek L. (Vosyka, Konečný), 35. Rosůlek L. (Růžička, Vosyka), 37. Rosůlek J. (Pilch, Pala), 39. Růžička (Rosůlek L., Vašek)

Dalším, kdo na své první body čeká, je KOVO. V sobotu se představilo na svém hřišti proti Karviné, která se dostala po první třetině do dvoubrankového vedení. Na to dokázal pražský celek díky Šimonovi ještě zareagovat a snížil na rozdíl jedné branky. Závěrečná patnáctiminutovka už ale patřila opět Karviné. Lumír Rosůlek zkompletoval v sedmatřicáté minutě hattrick. Po něm se trefili ještě jeho dva spoluhráči a rozhodli o výhře svého týmu 1:5.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Kladno 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Bogdány (Cvejn), 7. Věchet (Bogdány), 11. Faltus (Vychytil, Macháček), 41. Halbrštát (Macháček) – 44. Barnošák (Hnízdil).

První vítězství v novém ročníku si připsal Letohrad, který se utkal na domácí půdě s Kladnem. Domácí celek vstoupil výborně do utkání a po první třetině vedl už 3:0. Následně se tempo hry vyrovnalo a na další branku museli diváci počkat až do závěrečné patnáctiminutovky. Trefil se opět Letohrad, ale Kladno se poprvé v utkání také prosadilo. Čas na nějaké zdramatizování už příliš nebyl a Letohrad si svůj náskok udržel až do závěrečné sirény.

SK Sudoměřice vs. HBC Hradec Králové 1988 4:3 (0:0, 3:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Helešic (Chovanec, Štefek), 29. Hübl (Štefek, Helešic), 30. Černek (Tóth M., Kaluža), 36. Tóth M. (Štefek, Tóth D.) – 25. Šimůnek (Malý), 26. Svoboda (Lux, Březina), 36. Jiřík (Tesař).

Těsnou výhru si připsaly Sudoměřice. Na svém hřišti přivítaly Hradec, který porazily těsným výsledkem 4:3. Domácí šli sice jako první do vedení, ale Piráti během minuty a půl otočili skóre ve svůj prospěch. Ke slovu se přihlásily opět Sudoměřice, které se ujaly dvoubrankového vedení. Hradci stačilo pouhých šestnáct sekund k tomu, aby snížil. Vyrovnávací branku už však nevstřelil.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Most 9:0 (1:0, 4:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 11. Čejka (Soukup), 20. Stupka (Sedláček M.), 25. Červinka (Soukup, Langthaler), 25. Stupka (Červinka), 30. Gottfried (Soukup, Tomáš), 41. Tomáš (Haas), 43. Bačák (Vaněk, Grus), 44. Stupka (Langthaler, Gottfried), 45. Grus (Vaněk, Bačák).

Ze severočeského derby se stala one man show. Po první třetině sice vedlo Ústí nad Labem pouze 1:0, ale od druhé třetiny se do toho pořádně opřelo. Elba DDM měla ve druhé části jasnou převahu, kterou proměnila ve čtyři branky. V závěrečné patnáctiminutovce se Most zaměřil hlavně na obrannou činnost, která se mu dařila až do jednačtyřicáté minuty, pak však ústečtí hráči dokonali dalšími čtyřmi góly svůj výkon. Hattrickem se blýskl junior Martin Stupka.

HC Kert Park Praha vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 27. Kruček M. (Danko, Macek), 29. Wróbel (Kruček M., Vaniš), 40. Kruček M. (Zvonek, Čejka) – 6. Česák (Kvapil), 24. Filip (Kubeš), 34. Förstl (Zajíček), 34. Česák (Moravec Š., Janeček), 35. Kubeš (Moravec L., Vlasák).

Dva suverénní celky z prvního kola se postavily proti sobě a od vzájemného měření sil se dal očekávat napínavý souboj. Kert Park tahal vždy za kratší konec provazu a se svým soupeřem nedokázal udržet krok. O vítězi utkání nakonec rozhodlo šedesát vteřin, během kterých dokázalo dát Autosklo tři góly a rozhodlo tím o třech bodech.

Neděle 15. 9. 2019

SK Sudoměřice vs. TJ KOVO Praha 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Kaluža (Štefek, Tóth D.), 22. Štefek (Hübl), 31. Helešic (Kaluža), 32. Tóth D. (Tran) – 2. Winter (Votýpka), 22. Krištof (Bydžovský).

Druhou výhru víkendu si připsaly Sudoměřice, které v nedělním utkání narazily na KOVO. Po třicet minut bylo utkání vyrovnané, a také na tabuli svítil vyrovnaný stav 2:2. Třetí třetinu pak odehráli lépe domácí hráči, kterým stačilo na dvě branky něco málo přes minutu. Na dva rychlé zásahy už nedokázalo KOVO zareagovat a nepodařilo se mu bodovat ani ve třetím utkání v sezóně.

Elba DDM Ústí nad Labem vs HBC Plzeň 6:5 ss (1:2, 1:0, 3:3 – 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Magasanik (Sedláček J., Haas), 24. Vaněk (Stupka, Haas), 36. Langthaler (Bačák), 42. Langthaler (Bačák, Soukup), 45. Soukup (Tomáš), rozh. náj. Tomáš – 4. Benedikt J. (Vobruba), 8. Benedikt J. (Slanec), 31. Wágner (Benedikt J., Průcha), 35. Hanuš (Ulč D.), 39. Průcha.

Druhé vítězství víkendu si připsalo také Ústí, které si v sobotu nevystřílelo všechny náboje, a ještě dost mu jich zbylo na utkání s Plzní. Ani jednou se nedostala Elba DDM v zápase do vedení. Pořád tahala za kratší konec provazu a musela dohánět ztrátu. Už to vypadalo, že si tři body odveze hostující tým, Soukupovi se však podařilo pouhé čtyři sekundy před sirénou vyrovnat! O vítězi nakonec musela rozhodnout až šestá série nájezdů, ve které byl úspěšný ústecký Jiří Tomáš.