CROSSDOCK Extraliga

Druhé kolo extraligy přineslo několik zajímavých výsledků. A třeba i prohru Kert Parku

Extraligová soutěž hokejbalu má za sebou druhé kompletní kolo, které přineslo nespočet zajímavého. Hodně úspěšný start do nového ročníku prožívají hráči Plzně, Pardubic a Karviné. Zmiňovaní východočeši si totiž v odehraném kole vyšlápli na největší kalibr v soutěži, tedy na Kert Park.

TJ Snack Dobřany vs. HBC Plzeň 1:6 (0:2, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 19. Bárta (Truchlý) – 9. Hanuš (Benedikt J., Vágner), 15. Benedikt J. (Vágner, Roušal), 20. Benedikt J. (Vágner), 29. Roušal (Vobruba, Hanuš), 42. Roušal (Vágner, Vobruba), 44. Kejř (Slanec, Švarc)

Už brzy dopoledne se rozpoutal dopolední program zajímavým západočeským derby, které mělo favorita v podobě plzeňských Mečounů. A ti to potvrdili! Každou třetinu nasázeli do branky Dobřan po dvou gólech, kdežto Šneci oponovali pouze jednou, takže nakonec ze hřiště podruhé v sezoně museli odejít v pozici poražených. Plzeň naopak prožívá nejlepší možný vstup do nové sezony!

TJ Kovo Praha vs. HbK Karviná 1:5 (0:2, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 16. Šimon (Winter, Nýdl) – 5. L Rosůlek, 10. Rosůlek (Vosyka, Konečný), 35. L. Rosůlek (Růžička, Vosyka), 37. J. Rosůlek (Pilch, Pala), 39. Růžička (L. Rosůlek, Vašek)

Karvinou čekala pořádná řádka kilometrů až do hlavního města na hřiště KOVA. Nejprve se sice zdálo, že rozhodl už samotný začátek první třetiny, kdy se Slezané dostali do dvoubrankového vedení. Pražané ale dokázali v průběhu dalších minut srovnat, a o osudu tří bodů tak nakonec rozhodla až závěrečná část. Tu třemi brankami jednoznačně ovládli hráči Karviné, kterým se tak také povedl šestibodový vstup do extraligy!

SK Sudoměřice vs. HBC Hradec Králové 1988 4:3 (0:0, 3:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Helešic (Chovanec, Štefek), 29. Hübl (Štefek, Helešic), 30. Černek (Tóth, Kaluža), 36. Tóth (Štefek, Tóth) – 25. Šimůnek (Malý), 26. Svoboda (Lux, Březina), 36. Jiřík (Tesař)

Hradečtí Piráti vyrazili na jeden ze tří nejdelších výjezdů sezony, tedy do Sudoměřic. Na jihu Moravy se jim sice povedlo ve druhé periodě otočit vývoj zápasu na svoji stranu, totéž se ale povedlo vzápětí i Sudoměřickým, kteří se už vedení nevzdali a nakonec se mohli radovat z premiérových třech bodů v letošním ročníku hokejbalové extraligy.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Kladno 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Bogdány (Cvejn), 7. Věchet (Bogdány), 11. Faltus (Vychytil, Macháček), 41. Halbrštát (Macháček) – 44. Barnošák (Hnízdil)

Letohrad čekal nelehký domácí start v novém ročníku, protože po prohraném zápase z minulého týdne je čekalo tentokrát Kladno. Favorit tak byl na straně hostí, jenomže Jeleni opět prokázali fantastickou defenzivu a navíc se jim dařilo i směrem dopředu. Šimara totiž přišel o vychytanou nulu až v závěru zápasu, kdy už byl zápas jednoznačně rozhodnutý.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Most 9:0 1:0, 4:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 11. Čejka (Soukup), 20. Stupka (Sedláček M.), 25. Červinka (Soukup, Langthaler), 25. Stupka (Červinka), 30. Gottfried (Soukup, Tomáš), 41. Tomáš (Haas), 43. Bačák (Vaněk, Grus), 44. Stupka (Langthaler, Gottfried), 45. Grus (Vaněk, Bačák)

Tohle byl koncert Elby! Ta v derby s Mostem nenechala hostům ani trochu šanci ovládnout toto střetnutí a především díky druhé a třetí periodě se Ústí nakonec radovalo z drtivé výhry o devět branek! Hattrickem se blýskl junior Martin Stupka.

HC Kert Park Praha vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 27. M. Kruček (Danko, Macek), 29. Wróbel (Kruček, Vaniš), 40. M. Kruček (Zvonek, Čejka) – 6. Česák (Kvapil), 24. Filip (Kubeš), 34. Förstl (Zajíček), 34. Česák (Š. Moravec, Janeček), 35. Kubeš (L. Moravec, Vlasák)

Největší překvapení kola, Pardubice si zase ze začátku sezony vyšláply na Lužinách na úřadujícího mistra extraligy! Po druhé periodě svítilo na tabuli nerozhodné skóre, takže rozhodovala třetí část, respektive jen jedna dvouminutovka! Od 34. minuty do 35. se totiž dokázaly Pardubice hned třikrát prosadit a jednoznačně tak v této chvíli rozhodovaly o osudu tří bodů z tohoto hodně zajímavého střetnutí. Šest bodů po dvou kolech mají tak i Autoskláři.