CROSSDOCK Extraliga

Extraliga mužů pokračuje. Demoliční čety Kert Parku a Autoskla svedou lítý boj

Druhý víkend Extraligy mužů přinese hned osm zápasů. Čtyři celky tak čekají dvě utkání, která prověří jejich fyzickou připravenost. Zajímavý zápas proběhne mezi Kert Parkem a pardubickým Autosklem, protože oba týmy předvedly v první kole výborný výkon a vstřelily velké množství branek.

Sobota 14.9.2019

10:30 TJ Snack Dobřany vs. HBC Plzeň

Dobřany nezahájily svoji premiéru vůbec dobře, ale nutno dodat, že jim stál v cestě nejtěžší možný soupeř, loňský vítěz Kert Park. Dobřany vstřelily po jednom gólu v první a třetí třetině, protivník byl však mnohem více produktivní. Zastavil se až na desíti přesných zásazích. Oproti tomu odehrála Plzeň velmi vyrovnaný zápas s Mostem. Plzeň se dostala jako první do vedení, ale severočeskému celku se povedlo srovnat krok. Druhé vedení už Plzeň udržela a vybojovala si tři body. Ani ve druhém kole ji nečeká nic jednoduchého, protože Dobřany si budou chtít na vlastní půdě napravit reputaci.

13:30 TJ KOVO Praha vs. HBC Karviná

Také KOVO nepředvedlo v prvním zápase nového ročníku dobrý výkon. V souboji s Autosklem prohrávalo už o šest branek. V závěrečné patnáctiminutovce přidalo alespoň gól útěchy, pardubický tým však vzápětí uzavřel výsledek na konečných 7:1. Karviná odehrála výborný zápas proti Letohradu. Třikrát se dostala do vedení, které nakonec udržela a vybojovala cenné tři body. Uvidíme, zda dokáže na dobrý výkon navázat také v dalším utkání.

14:00 SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Kladno

Kladno vstoupilo do nové sezóny na jedničku. Do cesty se mu postavily Sudoměřice, kterým nedovolilo skórovat. Svého soupeře přestřílelo, a i díky výbornému výkonu juniorského brankáře Víta Čapka zvítězilo na svém hřišti 6:0. Letohrad na rozdíl od svého dalšího soupeře body nebral. Představil se na hřišti Karviné a prohrál těsným rozdílem jednoho gólu. Během první třetiny museli hostující hráči hned dvakrát dohánět ztrátu. V závěrečné třetině se Karviná dostala potřetí do vedení, tentokrát už Letohrad na branku odpovědět nedokázal a prohrál těsně 3:2. Letohrad se bude snažit dosáhnout na první body do tabulky, čeká ho však velmi těžký soupeř.

15:00 SK Sudoměřice vs. HBC Hradec Králové 1988

Sudoměřice podlehly v prvním kole Kladnu 0:6. Nepodařilo se jim vstřelit jediný gól, protože za delší konec provazu tahal po celou dobu soupeř. Sudoměřice se dostaly pouze ke čtrnácti střelám, z nichž žádná svůj cíl nenašla. Hradec na tři body naopak dosáhl, vedl k tomu však napínavý průběh utkání. Nastoupil proti omlazenému týmu Ústí, proti němuž se ujal dvoubrankového vedení. Zkraje třetí patnáctiminutovky Ústí ještě snížilo, ale na vyrovnání již nedosáhlo. Proti Hradci nečeká Sudoměřice vůbec lehký duel, pokud budou chtít získat první body, budou muset pořádně zabojovat.

16:00 Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Most

Ústečtí vstoupili do nového ročníku s novým trenérem a velmi omlazeným týmem. V prvním zápase postrádali mnoho svých opor, ale i tak odehráli proti Hradci Králové dobré utkání. Výborný výkon předvedl také Most, jenž se nezalekl Plzně. Na vedoucí branku Plzně dokázal Most odpovědět a držel se soupeřem až do osmatřicáté minuty krok. Pak však přidala Plzeň druhý zásah, který byl v konečném součtu nakonec vítězný. V sobotu se střetne Elba DDM v rámci severočeského derby s Mostem a tato utkání mají vždy o náboj postaráno.

17:00 HC Kert Park Praha vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice

Připravenost na nový ročník pořádně prověří celky Kert Parku a pardubického Autoskla vzájemný souboj. V prvním zápase si jasně poradily se svými soupeři, nyní však narazí na sebe. Zda si týmy nevystřílely v prvním utkání všechny náboje, se dozvíme v sobotu odpoledne, kdy bude mít výhodu domácího prostředí Kert Park.

Neděle 15.9.2019

13:00 SK Sudoměřice vs. TJ KOVO Praha

Druhé utkání víkendu pro oba týmy bude zajímavým měřením sil. Sudoměřice čeká druhé domácí utkání, KOVO naopak bude cestovat na hřiště soupeře. Od utkání se dá čekat vyrovnaný zápas, o čemž vypovídá i umístění po základní části loňského ročníku, kdy KOVO získalo pouze o tři body více než soupeř. Tentokrát však bude záležet také na tom, jak těžké utkání odehrají týmy o den dříve.

15:00 Elba DDM Ústí nad Labem vs HBC Plzeň

Druhé domácí utkání víkendu čeká také na Elbu DDM. Po derby s Mostem narazí na Plzeň, která naopak odehraje druhý zápas na půdě soupeře. Loňské výkony nemluví ve prospěch ani jednoho týmu, protože každý bral po jedné výhře. Ústí se však proměnilo a nedá se tak očekávat, jak se s Plzní dokáže poprat.