CROSSDOCK Extraliga

Kvalita týmu zůstala i přes omlazení podobná, upozorňuje hvězda 1. kola Čejka

Úvodní kolo Extraligy mužů nabídlo kromě zajímavých zápasů hned několik skvělých individuálních počinů. Jako nejlepší zvolili fanoušci na sociální síti ten v režii sedmnáctiletého útočníka Jana Čejky z Kert Parku.

Tým omladil, kvalita však zůstala podobná

Honzo, vraťme se ještě do předsezónního období, konkrétně na Páňa Cup, na kterém Kert Park obsadil nepopulární 4. místo. Co přesně se vám podle Vás na turnaji nedařilo?

Turnaj se mi hodnotí těžko, za Kert Park jsem odehrál 2 utkání, stejnou porci za reprezentaci U20. Největší problém bych však viděl v počtu hráčů v sestavě. Skoro všechny zápasy se hrálo na 12 lidí, což v tom vedru nebylo vůbec ideální a všem rychle docházely síly, které na konci turnaje chyběly. Mladí si ale aspoň vyzkoušeli zahrát si proti extraligovým týmům a měli možnost ukázat se trenérům.

Mezi turnajem a začátkem ligy byly 2 týdny. Bylo tedy na pořadu dne hlavně maximální dopilování nedostatků, které se na turnaji ukázaly?

Na trénincích před vypuknutím sezóny jsme se zaměřovali hlavně na bránění. Samozřejmě jsme ale trénovali také útočnou fázi a přesilovky.

Nemusím říkat, že v týmu je stále obrovská síla, nicméně Kert Park výrazně omladil. Jaký máte pocit ze současného kádru Vy osobně? V čem myslíte, že je a bude jeho síla?

Skončilo opravdu hodně hráčů, ale za to přišli mladí, kteří se snaží probojovat se do reprezentací a udržet se v týmu, kvalita tedy zůstala podobná. Všichni se snaží hrát na maximum. Na některých je ještě vidět nervozita, ale věřím, že postupem času si všechno sedne a budeme mít znovu výborný tým, který bude bojovat o přední příčky. V čem bude síla týmu, to se pozná spíše časem. V současné době to vidím hlavně na pohyb, ten máme po celý zápas dobrý.

Na začátek Extraligy jste narazili na Dobřany, které se netají obrovskou chutí si po letech v nejvyšší soutěži zahrát. Ukázaly Dobřany to, co jste čekali, nebo Vás něčím překvapily?

Sám dobře díky minulé sezóně vím, jak Dobřany hrají. Snažili jsme se je rychle napadat už v jejich obranném pásmu, což se nám dařilo a rychle jsme se vraceli zpět na balónek a rozvíjeli další útoky.

Od druhé třetiny jsme měli zápas ve svých rukou

Výsledek byl nakonec přes počáteční vyrovnaný stav drtivý. Kde podle Vás nastal zlom a soupeř přestal klást větší odpor?

Zlom podle mě přišel na začátku druhé třetiny, kdy jsme odskočili do čtyřbrankového vedení a měli jsme zápas ve svých rukou. Od té chvíle jsme si mohli více dovolit a taky to tak vypadalo.

Vaši hru samotnou jistě zhodnotíte veskrze pozitivně, nicméně trenéři Kert Parku jsou známí tím, že i po výhrách zůstávají nohama na zemi. Co se Vám tedy v tomto utkání podle Vás dařilo, kde jste naopak pokulhávali?

V utkání se nám dařily hlavně rychlé protiútoky a rychle napadat zakládající akce Dobřan, které poté musely odhazovat míčky a my si je ihned rychlým přístupem brali zpět na hokejky. Naopak chyby se určitě našly v obranné třetině, to musíme vyladit. Určitě to budeme pilovat.

Povedený zápas, ale nechci usnout na vavřínech

Vy osobně jste zaznamenal 5 kanadských bodů za 3 góly a 2 asistence. Jednalo se nejspíš o Váš nejlepší výkon v barvách Kert Parku, je to tak?

Je to můj první hattrick v Kert Parku a asi i bodově nejpovedenější zápas. Určitě nechci usnout na vavřínech a budu stále pokračovat, abych se zlepšoval a bodoval pravidelněji.

Kterou z Vašich branek jste považoval za nejpovedenější a nejdůležitější?

Asi hned první branka v přesilovce, kdy mě Krůča (Martin Kruček, pozn. red.) našel mezi dvěma obránci a já šel sám na brankáře. Backhendem jsem vystřelil míček pod břevno.

Už vám pokladník vystavil doklad? Kolik vás 5 kanadských bodů bude stát?

Fejfy (Tomáš Fejfar) si mě hned napsal, ale obávám se, že teď budu platit ještě více (smích).

V dalším zápase Vás opět doma čekají velmi silné Pardubice. Co od zápasu očekáváte? Čím byste na Autosklo mohli vyzrát?

Musíme hlavně plnit pokyny, které si řekneme před zápasem. Pardubice jsou velmi těžkým soupeřem, ale pokud budeme hrát naši hru, věřím, že opět budeme bodovat.