CROSSDOCK Extraliga

Kert Park nedal nováčkovi šanci, Plzeň jako jediná vykradla hostující půdu!

Hned tři celky ukázaly natěšenost na nový ročník Extraligy mužů a nedaly svým soupeřům šanci. Nejvíce branek vstřelil Kert Park, proti němuž se postavil nováček z Dobřan, který nedokázal akceptovat vysoké tempo loňského vítěze.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. TJ KOVO Praha 7:1 (1:0, 2:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 5. Král (Moravec Š., Kubeš), 25. Filip (Král), 27. Filip (Moravec L., Král), 34. Förstl (Kohoutek, Mokříž), 34. Česák (Zajíček), 36. Turyna, 40. Vlasák (Förstl) – 38. Wurdák (Zahálka).

Do prvního utkání nového ročníku Extraligy výborně vstoupilo Autosklo. Postupnými kroky se dostalo do šestibrankového vedení a jasně dávalo najevo svoji převahu na hřišti. O branku útěchy KOVA se šest minut před koncem postaral Jakub Wurdák, na nějaké zdramatizování utkání však už bylo pozdě. Poslední slovo si vzali opět domácí, když Filip Förstl vytvořil výbornou střeleckou pozici pro Lukáše Vlasáka, který se stal posledním střelcem utkání.

HC Kert Park Praha vs. TJ Snack Dobřany 10:2 (3:1, 3:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 4. Kruček M. (Šperl, Čejka), 9. Čejka (Kruček M.), 13. Vaniš (Čejka), 16. Wróbel, 17. Danko (Wróbel, Macek), 21. Čejka (Kruček M.), 31. Kaucký (Danko, Šperl), 36. Čejka (Šperl, Kruček M.), 40. Wróbel, 41. Jágr (Bašák, Suchánek) – 7. Rubner (Remiáš), 35. Babor (Šlehofer V. ml., Remiáš).

Vstup do nového ročníku se vůbec nepovedl nováčkovi z Dobřan. Ten však narazil na loňského vítěze Kert Park, který mu jasně ukázal, kdo je pánem na hřišti. Na první branku Martina Kručka dokázal ještě po necelých třech minutách zareagovat Marek Rubner, pak už se ale slova ujali domácí. Šesti brankami se dostali do vysokého vedení a ukázali, že se na start sezóny už těšili. Po hostujícím Baborovi zkompletoval hattrick Jan Čejka. Po něm se trefili ještě dva jeho spoluhráči, kteří stanovili výsledek na konečných 10:2.

HbK Karviná vs. SK Hokejbal Letohrad 3:2 (2:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Skyba (Rosůlek L., Hruboš), 13. Pacas (Vašek, Pala), 37. Rosůlek L. (Skyba, Pořízek) – 6. Cvejn (Hejtmánek D., Věchet), 13. Holuša (Zavřel, Palcer).

Loňský semifinalista z Letohradu na výhru v prvním utkání nedosáhl. Představil se na hřišti Karviné, kde mu dvě branky k vítězství nestačily. První třetina přinesla hned čtyři branky, po dvou na obou stranách. V obou případech šla jako první do vedení Karviná, Letohrad však pokaždé dokázal na přesný zásah odpovědět. Během prostřední části se oba týmy zaměřily spíše na obrannou činnost a diváci si museli na vítěznou branku počkat. O tu se nakonec postaral v sedmatřicáté minutě Lumír Rosůlek.

HBC Hradec Králové 1988 vs. Elba DDM Ústí nad Labem 3:2 (0:0, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Malý (Tesař, Šimůnek), 20. Malý, 28. Lux (Mitra) – 18. Magasanik (Haas), 32. Vaněk (Gottfried).

Rozdílem jedné branky skončilo také utkání mezi Hradcem a Ústím. Omlazený ústecký celek dokázal se svým soupeřem držet krok, na body to však nestačilo. O první branku utkání se postaral hradecký Pavel Malý, který se dokázal prosadit hned při prvním extraligovém startu za Hradec. Vedení však domácí udrželi pouze minutu, po které se prosadil také David Magasanik. U druhého gólu domácích šlo o situaci, kterou rozhodčí úplně neviděli, po dohodě však druhou branku Malého uznali. Elba DDM dokázala z kraje třetí části snížit na rozdíl jedné branky, žádnou další už ale nepřidala, a svému soupeři tak podlehla.

HBC Kladno vs. SK Sudoměřice 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 3. Pražák (Barnošák, Schnaubelt), 6. Kohout (Malecha), 25. Kohout (Prokop), 33. Malecha (Důras, Prokop), 35. Malecha (Prokop, Procházka), 39. Prokop (Soukup, Čapek).

Jediným týmem, který se během prvního hracího víkendu gólově neprosadil, byly Sudoměřice. Proti těm předvedlo výbornou hru Kladno a nedalo jim šanci. Sudoměřice však předvedly proti svému natěšenému soupeři obětavý výkon, jinak by výsledek byl pro domácí celek ještě vyšší. Kladenští hráči se tak nakonec zastavili na šesti přesných zásazích, a jako jediný celek udrželi čisté konto, o které se postaral Čapek.

HBC Most vs. HBC Plzeň 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Drenčko (Wágner, Chyba) – 20. Vobruba (Majer, Benedikt J.), 38. Ulč D. (Pokorný).

Vyrovnané utkání mezi sebou odehrály týmy Mostu a Plzně. Most si vyšlápl na loňského semifinalistu, kterému nakonec podlehl jen těsně. Jako první šli do vedení hosté, vedení jim však dlouho nevydrželo. Janu Drenčkovi stačily dvě minuty, aby srovnal skóre utkání. Výborné šance byly k vidění na obou stranách, šťastnějším celkem však byla nakonec Plzeň. Na tečovanou střelu Davida Ulče mostecký brankář nezareagoval. Most zkusil v závěru ještě hru bez brankáře, ale využít ji nedokázal.