CROSSDOCK Extraliga

Do nové sezony vstoupil úspěšněji Hradec, Ústí se dotáhnout výsledek nepodařilo

Hokejbalová extraliga o druhé zářijové sobotě započala sezonu 2019/20, a to také utkáním v Hradci Králové, kam k zápasu kola přicestovalo Ústí nad Labem. To přijelo s novým realizačním týmem, bez několika zkušených hráčů, což naopak Hradci zase dvě ofenzivní posily nechyběly.

Ústí i bez zkušeností dlouho sahalo po bodech

Zatímco úvodní třetina toho příliš zajímavého pro oko diváka nepřinesla, během první poloviny druhého pokračování se toho stalo daleko více. Nejprve se prosadil domácí urostlý útočník Pavel Malý, pro kterého to byl premiérový soutěžní start za Hradecké, takže i premiérová trefa. Zanedlouho ale zareagoval hostující Magasanik, jenž vyrovnal ze samostatného úniku na 1:1!

Jenomže domácí Piráti zabrali, po debatě sudích byl zpětně v následujících minutách hry uznán další gól Malého, tedy tentokrát na 2:1 a dvě minuty před druhou sirénou výrazně domácí uklidnil šťastnou brankou přes lapačku brankáře hradecký forvard Lux. Ústecká Elba sice ještě ve třetí části zápas snížením Vaňka zdramatizovala, na body ovšem už dosáhnout nedokázala. Severočeši se však v Hradci prezentovali hodně dobrým výkonem a s přihlédnutím na to, že se v sestavě neobjevilo hned několik hráčů s notnou dávkou extraligových zkušeností, nepředvedla Elba vůbec špatný výkon!

HBC Hradec Králové 1988 vs. Elba DDM Ústí nad Labem 3:2 (0:0, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Malý (Tesař, Šimůnek), 20. Malý, 28. Lux (Mitra) – 18. Magasanik (Haas), 32. Vaněk (Gottfried)