CROSSDOCK Extraliga

Absence v letní přípravě mě netěší, jinak jsme spokojeni, říká před sezónou Kadlec

Už jen pár desítek hodin zbývá do startu nového ročníku české nejvyšší hokejbalové soutěže. Mezi nejvíce favorizované celky na nejvyšší příčky bude patřit opět i Kladno, které minulou sezónu došlo až do finále.

Počítáme se zapojením více juniorů

Extraligová sezóna se rozjíždí už tento víkend, jak jste byl s přípravou svého mužstva spokojený Vy osobně?

Když to budu hodnotit celkově, tak jsme spokojeni. Naplno jsme začali trénovat v polovině léta a vrchol byl pro nás domácí úspěšný turnaj Páňa Cup. Popravdě ale musí ještě dodat, že celá příprava nebyla úplně podle představ, to, co jsme ale s hráči odtrénovat chtěli, to jsme odtrénovali.

Jenomže jsem se doslechl, že Vám šediny dělaly absence, a to i některých zkušenějších borců...

Jo, je to tak. S tímhle tedy rozhodně spokojení nejsme, mužstvo nebylo na trénincích kompletní, takové, jaké jsme si představovali i směrem k extraligovým zápasům. Pořád jsme řešili nějaké odklady, přesuny, omluvenky a podobně. To mě netěšilo a nejsem z toho pochopitelně příliš nadšený.

Projeví se to tedy i na sestavách během podzimní části?

Když ten hráč, který chyběl na trénincích, nebude mít adekvátní formu, tak tam samozřejmě raději místo něho dám nějakého mladého kluka. Rozhodli jsme se totiž, že budeme do Extraligy tuto sezónu zapojovat hodně také kluky z juniorky, takže ten kádr bude dostatečně široký na to, aby hráli hráči, kteří si to zaslouží. Ale rozhodně se ta absence na letní přípravě dá ještě dohnat, vždy toho času na individuální tréninky je a bude i během sezóny dostatek.

Kladenští hokejbalisté ovládli domácí turnaj Páňa Cup

Snad se nás střelecká produktivita bude i nadále držet

Minimálně dvě poslední sezóny Vaše mužstvo zářilo především v ofenzivě. Předpokládám asi správně, že to bude základní stavební kámen do nového začínajícího ročníku, že?

No jasně, vždyť gól je koření každého kolektivního sportu. V předchozích sezónách nám to tam padalo, tak doufám, že v tom kluci budou pokračovat i nadále, protože nám to samozřejmě v některých zápasech hodně usnadňuje naši pozici, když se třeba dokážeme dostat do brzkého vedení nebo i rychle otočit zápas. Škoda, že už se hokejbal nehraje jen čtyři na čtyři, to by těch gólů padalo daleko více (usměje se).

Takové časy se ale zřejmě do české nejvyšší soutěže už nevrátí...

No, to asi už ne (směje se). Ale je to škoda, rozhodně by padalo víc gólů, bavilo by to diváky a chodilo by jich určitě i více. Zápasy 1:1 nikoho nebaví, to raději 9:6. My samozřejmě doufáme, že ta střelecká produktivita se nás bude držet, a to nejen před domácími fanoušky, které bychom chtěli tímto těšit.

Extraliga hokejbalu se každým rokem nesmírně vyrovnává, ke špičce ale stále rozhodně patří i Vaše mužstvo, jenomže letos to budete mít, stejně jako ostatní celky, znovu o hodně složitější!

Co jsem sledoval přesuny hráčů během léta, tak rozhodně souhlasím. Letošní sezóna bude asi jedna z nejvíce vyrovnaných za poslední roky, tu jistotu play off mají možná tak dva tři týmy, ale je to ku prospěchu nás všech, protože se musí v každém zápase bojovat od prví minuty do poslední, budou skutečně rozhodovat zřejmě malé rozdíly. Těším se na to.