2. liga

Berani v nájezdech přetlačili Teplice, Dukla se dotáhla na druhé Ještěry

Ve 2. Lize na severu Čech se základní část přehoupla do své druhé třetiny a v 8. kole jsme mohli vidět zajímavé zápasy. Zejména ústecké derby mezi Ještěry a Duklou slibovalo pěknou podívanou a parádní sportovní zážitek jsme mohli vidět také v zápase mezi Berany a teplickým Rondem.

Berani trestali v přesilovkách

Jeden ze šlágrů kola jsme mohli vidět netradičně v sobotním dopoledni 2. listopadu. V Ústí nad Labem přivítali Berani teplické Rondo. Teplice se konečně sešly v té nejsilnější sestavě a na hřišti jsme mohli vidět takové „plejery“, jako je Soukup, Langthaler, Kváš, Růžička a spoustu borců, co se dokázali prosadit i v nejvyšší hokejbalové soutěži. Do utkání vlétlo Rondo ve velkém stylu a hned ve 48. vteřině skóroval hostující Langthaler. Berani ale ukázali svou sílu a během dvou minut zásluhou Tauše a Netušila otočili vývoj utkání. Nádherná první třetina přinesla ale ještě jeden obrat a do kabin se šlo nakonec za stavu 2:3 ve prospěch hostujícího Ronda.

Pokud si někdo myslel, že první třetina byla na branky bohatá, tak ve druhé třetině nebyl vůbec zklamán, ba naopak. V druhé třetině jsme mohli vidět šest branek, když se čtyřikrát prosadili Berani a dvakrát Teplice, když na straně hostí zkompletoval svůj hattrick hrdina utkání David Bím. „Utkání bylo velice vyrovnané, hrálo se nahoru – dolů, kéž by bylo více takových utkání,“ hodnotil střelec Bím. Do třetí třetiny tak vstoupili Berani s jednobrankovým náskokem, ale ve třetí třetině se prosadil nejlepší střelec hostí Miloslav Kváš a šlo se do prodloužení. To rozhodnutí nepřineslo, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy, v nichž rozhodující branku vstřelil tahoun Beranů Martin Patzelt a poslal tak bod navíc do Ústí nad Labem.

Měli jsme možnost vidět nádherné utkání, které by sneslo ty nejpřísnější parametry a šťastnějším byli nakonec domácí hráči s beranem na prsou - i přes skvělý výkon hostujícího brankáře Vaníčka. Berani ukázali svou sílu hlavně v přesilových hrách, když se jim podařilo hned čtyřikrát trestat. „Mrzí mě, že jsme byli hodně vylučovaní a Berani nás z přesilových her trestali, pokud bychom byli disciplinovanější, tak bychom mohli mít všechny tři body,“ shrnul utkání David Bím, který si ke třem brankám připsal ještě tři asistence.

Dukla má skalp i druhého finalisty

Další pěknou bitvu slibovalo ústecké derby mezi Duklou a Ještěry. Dukelští namlsaní vítězstvím nad Berany z minulého kola vlétli do zápasu skvěle a hned v 8. minutě vymetl šibenici dukelský Faigl. Ještěři s odpovědí nečekali dlouho a zásluhou Tomáše srovnali na 1:1. Dukla měla více ze hry i zásluhou četných vyloučení, převzala taktovku nad zápasem a přidávala jeden gól za druhým a po druhé třetině byl stav zápasu 5:2 pro Duklu. Ještěři po celý zápas nic nevzdávali, ale hra ve čtyřech jim nedovolovala souvislejší tlak a Dukla kráčela za jasnou výhrou. Konečné skóre pěkné přestřelky se zastavilo až na výsledku 8:4 pro dukelské hráče a to znamená, že se bodově dotáhli na druhé místo právě na své ještěří soupeře a budou tak společně nahánět Berany na čele tabulky.

Pěkné, a hlavně vyrovnané utkání jsme mohli sledovat mezi Bazzy Děčín a Nordics Most. Oba týmy nezastihl začátek sezóny v té nejlepší formě a obě mužstva potřebovala uspět. Zápas začal zvolna a jako první se ze vstřelené branky mohli radovat hosté, když se ve čtvrté minutě prosadil Zeman. Po úvodním gólu jsme si museli na další branku počkat 20 minut, když se ve 24. minutě zápasu radoval hostující Křivan a po dvou třetinách to vypadalo, že hosté z Mostu budou slavit tři body. Do třetí třetiny však vlétli děčínští hokejbalisté jako uragán a nasázeli svému soupeři hned čtyři branky, když vítěznou trefu na 4:3 si připsal Jiří Beránek 38 vteřin před koncem základní hrací doby!

Dandy a Killers dokráčeli pro důležité tři body

V utkání mezi mosteckou rezervou a Dandy Malé Březno byli papírovým favoritem hostující Krokodýli, ale začátek utkání nasvědčoval tomu, že budeme svědky vyrovnané bitvy, když jsme se v první třetině branky nedočkali. Druhá třetina, to už byla jiná podívaná. Chomutov v druhé třetině skóroval hned čtyřikrát a zápas prakticky rozhodl. Ve třetí třetině už Malé Březno kontrolovalo zápas a připsalo si tři body za výhru 4:2.

Kapitáni z Jirkova přivítali v dalším utkání Zabijáky z Litoměřic. Jirkovští chtěli potrápit favorita, ale bohužel tomu tak nebylo. První třetina už naznačovala, že Litoměřice si půjdou za svým a vedení 1:3 v průběhu utkání ještě více navyšovaly. Ve zbývajících dvou třetinách přidaly ještě 5 branek a konečné skóre znělo 1:8. Litoměřice tak mohly slavit další vysokou výhru.