2. liga

Ve 2. Lize na severu Čech vládne trio ústeckých týmů. Berani drží bodovou šňůru

Ve 2. Lize na severu Čech máme odehráno necelých sedm kol, což znamená, že základní část se nám pomalu ale jistě přehupuje do své druhé třetiny. Na předních příčkách jsme se zatím žádného překvapení nedočkali a suverénní Berani pokračují ve své krasojízdě z minulé sezóny.

Berani stále na čele, Dukla a Ještěři je ale stíhají

1. místo – Berani Ústí nad Labem (16 bodů)

Obhájce titulu, který nepoznal v minulém ročníku hořkost porážky, se opět prezentuje skvělými výkony. Berani museli zkousnout pouze jednu porážku v prodloužení od ústecké Dukly, ale opět dokázali nadělit několik krutých výsledků pro své soupeře. Jejich série, ve kterých dokázali bodovat, se natáhla už na 39 zápasů! Berani se mohou spoléhat na silný útok, který táhne hlavně trio Patzelt - Tauš - Netušil.

2. místo – Ještěři Ústí nad Labem (15 bodů)

Ještěři si připsali v šesti odehraných utkáních výborných 15 bodů, což je pouze o bod méně, než vedoucí celek tabulky. Tým Ještěrů se mohl v minulé sezóně radovat ze zisku stříbrných medailí, ale letos by si chtěli určitě „Ještěrky“ sáhnout na zlatou medaili a sesadit ústecké Berany. Ještěři disponují tvrdou obranou, kterou mají na starost hlavně zkušení Kučera s Haasem. O útočné výpady se stará hlavně kometa letošní extraligy Jiří Tomáš, který odehrál pouze tři utkání za Ještěry, ale i přesto si připsal nejvíce bodů z týmu.

3. místo – Dukla Ústí nad Labem (12 bodů)

Stupně vítězů nám uzavírá opět ústecký celek. Dukla poskočila na třetí pozici až po posledním kole, když senzačně přehrála Berany v prodloužení. Dukla si připsala pouze jednu prohru v základní hrací době a opět chce prohánět vedoucí duo 2. Ligy na severu Čech. Ústečtí se mohou spoléhat na útočnou sílu, kterou prezentují hlavně Faigl s bratry Zdvořáčkovými. Obranné řady před sezónou vyztužili Sedláček se Zákonem a do brány přišla posila Dominik Landt a Dukla ukazuje, že by mohla patřit mezi „černé koně“ soutěže.

Panteři se tlačí na přední místa tabulky

4. místo – Panthers Kadaň (11 bodů)

Možná největším překvapením, zatím odehraných zápasů jsou kadaňští Panteři, kteří se prezentují běhavým hokejbalem a trápí většinu týmů, proti kterým nastoupí. Potvrzením zatím dobré sezóny je postavení hráčů v popředí kanadského bodování. Trojice Linet, Hájek a Tumpach tíží konto soupeřů v každém utkání a pokud Panthers vydrží nastavené tempo, mohou výrazně promluvit do medailových bojů.

5. místo – Dandy Malé Březno (11 bodů)

Nováček soutěže, který je složen především z hráčů chomutovských Dandy, kteří dosáhli několika titulů, rozehrál svou první sezónu velice dobře a několik kol se držel na prvním místě tabulky. Krokodýli hrají svá utkání v krásném, novém areálu v Malém Březně, kde se budou snažit navázat na úspěšnou historii jejich předchůdců z Chomutova.

6. místo – Killers Litoměřice (9 bodů)

Litoměřičtí se v minulé sezóně nepodívali ani do závěrečných bojů v play off, ale letos je to úplně jiná káva. „Zabijáci“ jsou nepříjemným soupeřem, který se prezentuje tvrdým hokejbalem. Litoměřice se mohou spolehnout na skvělé individuální výkony Marka Stibala, jenž společně s maskovaným mužem Červenkou patří mezi hlavní opory týmu.

Nordics s Rondem zatím zůstávají za očekáváním

7. místo – Bazzy Děčín (9 bodů)

Děčínští zatím nevstoupili do sezóny podle svých představ. V šesti zápasech si připsali pouhých 9 bodů a jistě by se v tabulce viděli na vyšších příčkách, než je 7. pozice. Děčín se potýká se špatnou docházkou, pokud by byl v plné sestavě každé utkání, jistě by se pohyboval ve vyšších patrech.

8. místo – Nordics Most (8 bodů)

Bronzoví medailisté z minulého ročníku zatím nehrají dle svých představ a s pouhými osmi body ze sedmi zápasů se potácejí na 8. místě tabulky. Mosteckým zatím nepomáhá ani produktivní duo Beránek, Svoboda. Pokud se výkony Nordics Most nezlepší, bude to pro mostecký tým neúspěšná sezóna.

9. místo – Rondo Teplice (6 bodů)

Rondo Teplice před letošní sezónou výrazně posílilo a přivedlo taková esa, jako jsou Kváš, Soukup, Banda, Růžička a Langhthaler. Postavení v tabulce a pouhých šest bodů zatím nekoresponduje se silou týmu. Teplické může těšit, že mají odehraných pouze pět zápasů a čeká je ještě velká porce práce. Pozitivem je gólový příspěvek Miloslava Kváše, který zatím drží naděje Ronda.

10. místo – Most „B“ (4 body)

Stejně jako extraligovému týmu Mostu se v letošní sezóně moc nedaří, tak ani rezerva na tom není o moc lépe. Ze šesti zápasů si Most připsal pouze 4 body a krčí se na 10. pozici tabulky. Most si připsal pouze jednu výhru, a pokud chce pomýšlet na boje v play off, bude muset ještě hodně zabrat a dostat mostecký hokejbal zase do popředí.

11. místo – Kapitán Jirkov (1 bod)

Jirkov zatím nezachytil začátek sezóny v úplně v dobrém světle. Přestože Kapitáni hned v několika zápasech sahali po bodech a trápili několik silných soupeřů, tak mají na kontě pouze jediný bod, což bude určitě zklamáním. Doufejme, že se jirkovští hokejbalisté v silné konkurenci ještě zvednou a odpoutají se od poslední příčky.