2. liga

Hodonín se osamostatnil na čele druholigové tabulky jižní Moravy

Další víkend přinesl na Jihu Moravy vskutku zajímavé výsledky. Nejenže ve své krasojízdě pokračuje tým Hodonína, ale také trvá bodová šňůra Přibyslavic, které přehrály Flyers. První brněnské derby potom ovládlo béčko Buldoků.

Závěr první třetiny rozhodl

Čamlíci hráli v zápase velmi dobře, hodně běhali, stříleli, jenže se jim manko z konce první třetiny již dohnat nepodařilo. Hodonín tak je s odřenými uši stále bez ztráty a s velkým náskokem vede tabulku. Malenovická záloha se však nemusí za nic stydět, při větším štěstí v koncovce by na body jistě dosáhla a má se do dalších zápasů od čeho odrazit. Otázkou zůstává, kdo jako první dokáže suverénní Hodonín porazit...

HBC Malenovice „B“ vs. HBC Hodonín 4:6 (1:3, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 7: Skyba, 23. Kalivoda (Huťka, Kovařík), 23. Eibensteiner (Rychlík, Svozil), 45. Kovařík (Ševčík, Brázdil) – 10. Švagerka Z. (Rapant), 14. Zetocha, 14. Navrátil (Hlavačka L.), 24. Navátil (Hlavačka L, Krupica), 41. Kostelanský, 45. Hanuš (Zetocha).

Rozhodčí: Zbořil, Polášek, vyloučení: 3:5, bez využití přesilovek, v oslabení: 0:1, střely na branku: 30:28, diváků: 26.

Malenovice: Opavský (od 16. Polišenský) – Kalivoda, Kovařík, Mikl F., Mikl M., Mramorenský, Svoboda – Brázdil, Eibensteiner, Heralt – Huťka, Rychlík, Skyba – Svozil, Ševčík, Šimíček.

Hodonín: Oláh – Hanuš, Krupica, Vojáček, Zetocha – Hlavačka L., Kostelanský, Navrátil – Rapant, Šupa, Švagerka J. – Švagerka Z.

Brněnské derby bylo dramatické až do konce

První derby o Brno proti sobě svedly tamní B a C týmy. A byla to bitva jako řemen! Mladíčci své o poznání zkušenější kolegy pořádně potrápili a také byli hodně blízko bodovému zisku. Jenže vlastní nevyužité přesilové hry je nakonec stály poměrně dobře rozehraný zápas, když jejich rival pečetil vítězství v samotném závěru. Béčko Buldoků se tak pomalu zvedá a stoupá tabulkou, naopak Céčko stále čeká na první body, ale zlepšené výkony z posledních týdnů jsou velkou nadějí do dalších zápasů.

HBK Buldogs Brno „B“ vs. HBK Bulldogs Brno „C“ 4:2 (1:1, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 2. Protiva (Šplíchal), 32. Protiva (Špaček), 36. Mucha (Hruška, Petřík), 44. Burian (Šplíchal) – 12. Zemen, 38. Zemen.

Rozhodčí: Ščudla, vyloučení: 6:6, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 1:0, střely na branku: 21:14, diváků: 49.

Brno „B“: Halouzka – Sáňka, Kříž, Vrška, Mrkývka, Mucha – Burian, Protiva, Řehulka – Šplíchal, Špaček, Plhák – Šidla, Hruška, Petřík – Dvořák, Hampejz, Ohainka.

Brno „C“: Bláha (Štastný) – Cimbalník, Pivoňka, Vojta, Závodský, Enger, Barák – Chocholouš, Toman, Vašín - Vlach, Heide, Kinner - Zemen.

Šok v Jihlavě. Flyers padli s Přibyslavicemi!

Velký favorit v podobě jihlavských Flyers přivítal v malém regionálním derby na své půdě Přibyslavice. A právě druhý jmenovaný celek hrál nakonec v utkání prim, když díky velkému odhodlání, týmovosti a nasazení vykradl hřiště „Letců“ po výhře 5:4. Velký náskok hostů byl už v druhé třetině při stavu 4:1 a kádr Slzy si svůj poněkud lehce vydobytý náskok téměř v pohodě pohlídal až do závěrečné sirény. Slza tak bodovala zatím ve všech dosavadních zápasech, Flyers poprvé okusili hořkost porážky.

HBC Flyers Jihlava vs. J.V.S.K. Slza Přibyslavice 4:5 (1:3, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Lichtenberg (Herman T., Homola), 27. Rezek (Kourek, Kučera), 29. Herman H. (Kourek, Gregor), 45. Smutný – 1. Novák (Fiala, Benáček), 5. Fiala (Benáček, Bednář), 12. Samek I. (Novák), 16. Fiala (Bednář, Novák), 32. Malý (Novák, Fiala).

Rozhodčí: Chytil, vyloučení: 3:2, využití přesilovek: 0:1, střely na branku: 30:23, diváků: 38.

Flyers: Milfajt – Homola, Gregor, Kourek, Kučera, Zelený – Benda, Brázda, Smutný – Volf, Rezek, Souček – Vávrů, Herman T., Lichtenberg.

Přibyslavice: Pojer (Hašek) – Zelený, Benáček, Hanzl, Němec – Chlubna, Bednář, Fiala – Novák, Riedl, Malý – Samek I.