2. liga

Dukla ukončila beraní neporazitelnost a poskočila na třetí příčku tabulky

Neuvěřitelných 38 soutěžních zápasů v druhé lize na severu Čech Berani z Ústí nad Labem nenašli přemožitele v žádném ze zápasů – až do uplynulého víkendu!

Dukla přehrála v prodloužení Berany

Šlágrem kola bylo bezesporu ústecké derby mezi Duklou a Berany. Do utkání vstoupili lépe dukelští hokejbalisté a odměnou jim byl vedoucí gól, když brankáře Kostoviče překonal nekompromisní kličkou domácí útočník Dušan Pechy. Hned z úvodu druhé třetiny Dukla udeřila znovu, a to z hole Vladimíra Bačáka, který ve vlastním oslabení unikl obraně hostů a bekhendem zakončil svůj únik. Berani ale postupně vyrovnávali hru a zásluhou Patzeltovy střely snížili stav utkání na 2:1. Ale uteklo přesně 20 vteřin od beraní branky a Tomáš Faigl v dresu Dukly vymetl nádhernou střelou všechny pavouky v bráně Beranů. Do třetí třetiny šla tak Dukla s vedením 3:1. „Do začátku utkání jsme vstoupili dobře a dvě třetiny jsme měli navrch,“ hodnotil úvod utkání pozdější hrdina Martin Zdvořáček.

Začátek třetí třetiny patřil jednoznačně obhájci titulu a takřka sedm minut nepustil Duklu z vlastního pásma a po zásluze snížil po šťastné brance Balcara. Berani dál pokračovali v tlaku a šli za vyrovnáním, které se jim nakonec zásluhou Patzelta podařilo. Vyhrocené utkání tak muselo rozhodnout prodloužení. Rozhodnutí na sebe nenechalo dlouho čekat, když se hned ve druhé minutě nastaveného času elegantně uvolnil Martin Zdvořáček a bekhendovou kličkou nedal brankářovi šanci. Dukla tak připravila Berany o neporazitelnost a ukončila dlouhou sérii, která nemá v 2. Lize obdoby. „Série Beranů je obdivuhodná a jsme rádi, že jsme ji přerušili právě my,“ dodává střelec vítězné branky Martin Zdvořáček.

V mosteckém Areálu netradičních sportů přivítali domácí Nordics ústecké Ještěry. Zápas dvou medailistů z uplynulé sezóny sliboval vyrovnanou bitvu a zajímavý hokejbal. Do zápasu vstoupili lépe hosté, když v 6. minutě rozvlnil síť domácího brankáře Miroslav Straka, který byl při neděli hodně při chuti. Co se týče gólových příspěvků, to bylo pro první třetinu vše a do kabin šli spokojenější Ještěři. Druhou třetinu rozjeli hosté z Ústí nad Labem ve větším stylu a přidali hned tři branky a za stavu 0:4 už byl zápas rozhodnut, když završil svůj hattrick Straka. Utkání se ve třetí třetině už jen dohrávalo a konečný výsledek 1:7 pro „ještěrky“ znamená další tři body do tabulky pro ústecký celek.

Bazzy Děčín si vyšláplo na Dandy Malé Březno!

Další utkání slibovalo opět vyrovnanou bitvu a boj o každý centimetr hřiště. V Litoměřicích přivítali domácí „zabijáci“ Pantery z Kadaně. Utkání to bylo opravdu vyrovnané, ale pouze jen první třetinu, kdy jsme se branky nedočkali. Ve druhé třetině ale rozjeli svůj brankostroj hosté z Kadaně a v 22. minutě už vedli 3:0 a měli nakročeno ke třem bodům. Domácí ještě zásluhou Stibala snížili, ale vzápětí si vzala Kadaň tříbrankový náskok zpět a bylo rozhodnuto. Ve třetí třetině Panthers kontrolovali utkání a zásluhou Ráce uzavřeli stav utkání na 1:5, když se třemi body blýskl hostující Andrej Linet.

V Malém Březně se utkali domácí Krokodýli s Bazzy Děčín, který nevstoupil do sezóny ideálně. Proto toto utkání mělo jasného favorita a to domácí Dandy, kteří naopak vstoupili do sezóny ve velkém stylu. Ze začátku se hrál opatrný hokejbal, ale koncem třetiny se prosadili dvakrát Děčínští a vypracovali si tak slušnou pozici do druhé třetiny. V té padl pouze jediný gól, a to z hole hostujícího Rubeše, když ve třetí třetině přidal Pilař čtvrtý děčínský gól, bylo o zápase rozhodnuto. Ve třetí třetině už pouze domácí korigovali utkání, ale nezabránili prohře 1:5 na domácím hřišti a hosté z Děčína se odpíchli k lepším zítřkům.