2. liga

Ještěři ve šlágru kola přetlačili Malé Březno, Berani, Dukla a Kadaň si s chutí zastříleli

Další kolo 2. Ligy na severu Čech nám nabídlo střelecké hody a několik vysokých výsledků. Výjimkou byl snad jen duel mezi Děčínem a Mostem „B“, ve kterém jsme mohli vidět pouze tři branky, jinak bylo uplynulé víkendové kolo na góly vskutku bohaté.

Berani úřadovali, Landt poprvé za Duklu

Už v sobotu proti sobě stanuli dva medailisté z minulé sezóny, a to obhájci titulu Berani Ústí nad Labem a mostečtí Nordics, kteří se mohli v minulé sezóně radovat ze zisku bronzových medailí. Někteří znalci na hokejbal v severních Čechách mohli tušit bojovné a vyrovnané utkání, ale bohužel tomu tak nebylo. Berani, kteří se konečně usadili po minulém kole na první místě ukázali svojí herní pohodu a doslova rozstříleli svého soka 16:1! Rozhodnuto bylo takřka po první třetině, kdy domácí Berani vedli už 7:0, utkání se jen dohrávalo a bylo pouze otázkou, na jaké cifře se brankostroj zastaví. Berani od svého založení ještě nepoznali v soutěži hořkost porážky a ukazují, že v tom hodlají pokračovat dále. Uvidíme, co na to ústecká Dukla, která bude dalším soupeřem Beranů.

V Chomutově přivítali domácí Kapitán Jirkov Duklu Ústí nad Labem. Domácí, ač okupují poslední příčku soutěže, dokázali potrápit hned několik týmů. Utkání bylo kouskováno několika vyloučeními a tempo zápasu nebylo bůhvíjak závratné. Ústečtí dokázali využít několik přesilovek a domácí tým trávil více času na trestné lavici, než na střídačce a tím se připravil o možnost korigovat utkání. Dukla si nakonec připsala hladké vítězství 9:1, kdy nejzajímavějším faktem zápasu bylo představení nové posily v brance Dukly v osobě Dominika Landta, který by měl Dukle vypomáhat formou střídavých startů z extraligové Elby.

Bazzy vydřelo 3 body, Ještěři opět vítězně

Ihned po zápase Jirkova s Duklou naskočili na chomutovském hřišti k dalšímu duelu domácí Panthers Kadaň a Teplické Rondo. Oba soupeři patří k běhavým celkům a favoritem byli hosté z Teplic, ale papírové předpoklady bývají mnohokrát hodně rychle rozcupovány. Kadaň hrála zodpovědně a po první třetině vedla nad Rondem 1:0. Druhá třetina se nesla opět ve vyrovnaném duchu, ale ve třetí třetině Kadaňští naprosto dominovali a přidali hned 6 branek, zatímco hosté z Teplic pouze branky dvě. Tři body tedy zůstaly kadaňským hokejbalistům a po výhře 9:3 mohli slavit vítězství.

Šlágrem kola bylo bezesporu utkání mezi Ještěry z Ústí nad Labem a nováčkem z Malého Března, který vstoupil do letošní sezóny perfektními výkony a až do minulého kola se vyhříval na první příčce tabulky 2. Ligy na severu Čech. Krokodýly ale nečekalo nic lehkého, ještěří hra je perfektně organizovaná a díky hbitým útočníkům patří mezi favority soupeře. Ještěři vstoupili do zápasu lépe a po první třetině brankou Formánka vedli 1:0. Ve druhé třetině opět gólově dominovali a po dvou třetinách byl stav 3:2 pro domácí Ještěry. Ve třetí třetině jsme mohli vidět nejvíce branek v zápase a to hned 5, když své hattricky dokonali domácí Tomáš, kterému to střílí i v extralize a hostující Rameš. Ještěři si zápas pohlídali a připsali si důležité vítězství proti těžkému soupeři 6:3!

Duelem, ve kterém jsme mohli v uplynulém víkendu vidět nejméně branek, byl zápas mezi Bazzy Děčín a rezervou extraligového Mostu. Utkání bylo po celou dobu vyrovnané a bojovné. První branka padla až v poslední minutě první třetiny, kdy se prosadil hostující Singer. Ve druhé třetině se ale domácí Bazzy nadechli k obratu a brankami Dobiáše a Drnce převážili chod zápasu na svou stranu. Ve třetí třetině už jsme branku neviděli a Bazzy si připsalo důležitou domácí výhru. „Utkání bylo velice vyrovnané a vyhrál šťastnější tým, ale šli jsme tomu celý zápas naproti,“ hodnotil utkání obránce Děčínských Radek Rop. „Soupeř hrozil hlavně z protiútoků, které ale likvidoval skvělý Celner,“ dodává obránce, který přišel před sezónou z ústecké Dukly.