2. liga

Na Jihu Moravy bez překvapení. Dál vládne Hodonín a Flyers

Dalšími zápasy pokračovala 2. Liga na Jihu Moravy. V nich své zkušenosti sbírali mladíci z Brna, Flyers i Hodonín potvrdili role favoritů a Přibyslavice natáhly svoji bodovou sérii.

Hodonín si v Brně otevřel střelnici

Až příliš krutý debakl doma schytali mladíčci z brněnského céčka, kteří sbírají první cenné zkušenosti v dospělém hokejbale. Po dvou třetinách svítil na časomíře výsledek 1:4, jenže ve třetí třetině přišel uragán z Hodonína, jenž sebou přinesl dalších sedm branek. Výsledek tedy krutý, ale pro Brno jen další zkušenosti, které v budoucnu jistě zúročí. Navíc poprvé doma na plastu, hráči se budou jistě jen zlepšovat.

HBK Bulldogs Brno „C“ vs. HBC Hodonín 1:11 (0:2, 1:2, 0:7)

Branky a nahrávky: 29. Slouka (Chocholouš) – 4. Švagerka J. (Zetocha), 13. Mohyla (Hlavačka L.), 20. Hlavačka L. (Navrátil), 21. Hlavačka Z. (Švagerka J., Zetocha), 31. Švagerka J., 38. Hlavačka L. (Navrátil), 40. Kostelanský (Šupa), 41. Hlavačka Z. (Švagerka J., Zetocha), 41. Kostelanský (Bureš), 43. Rapant (Hlavačka L.).

Rozhodčí: Vokurka, Prudík, vyloučení: 1:2, bez využití, střely na branku: 17:28, diváci: 38.

Brno: Kružík (od 40. min Bláha) – Cimbalník, Engel, Heide, Kimmel, Pivoňka, Slouka, Vojta, Závodský – Adámek, Dušek, Hovorka – Chocholouš, Toman, Vašín – Vlach, Zemen.

Hodonín: Oláh – Bureš, Hanuš, Krupica, Mohyla, Švagerka M., Zetocha – Hlavačka L., Hlavačka Z., Kostelanský – Navrátil, Rapant, Roch – Šupa, Švagerka J., Švagerka Z.

Letci berou další tři body

Zkušenostmi ostřílený mančaft Flyers mohl zaučovat na hokejbalových mapách teprve začínající tým Brna. Ten se tak mohl postavit například vítězi Extraligy a bývalému reprezentantovi Smutnému, nebo dalším borcům jako jsou Brázda, Zelený, Homola. Výsledek zápasu pak dopadl jasnou záležitostí Flyers, kteří nebyli daleko od dvouciferného vítězství. Přitom se mladíci v první třetině statečně drželi.

HBC Flyers Jihlava vs. HBK Bulldogs Brno „C“ 9:0 (2:0, 4:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 3. Schrek (Lichtenberg), 15. Smutný (Benda), 16. Smutný (Homola), 17. Schrek (Kourek), 20. Schrek (Lichtenberg, Benda), 30. Fatrdla (Smutný, Kučera), 32. Fatrdla (Smutný), 43. Smutný (Brázda, Schrek), 44. Homola (Souček, Lichtenberg).

Rozhodčí: Chytil, vyloučení: 3:0, bez využití, střely na branku: 41:18, diváci: 30.

Jihlava: Milfajt – Benda, Fatrdla, Homola, Kourek, Kučera, Zelený – Brázda, Lichtenberg, Rezek – Schrek, Smutný, Souček – Vávrů, Volf.

Brno: Bláha – Barák, Cimbalník, Hovorka, Pivoňka – Slouka, Toman, Vašín – Vlach, Vojta, Závodský.

Tuhý boj v Lopík aréně rozhodly až nájezdy

Pěkný a vyrovnaný hokejbalový zápas mohli sledovat fanoušci Malenovic v tamní Lopík aréně. Do té přicestovali hráči Přibyslavic, kteří zatím v každém ze svých zápasů bodovali. Bodovou šňůru pak natáhli také na horké malenovické půdě, ale nerodilo se to vůbec lehce. V utkání padly pouze dvě branky, hrál se opatrný a defenzivně založený hokejbal, který nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých si připsal vítěznou trefu Rychlík.

HBC Malenovice „B“ vs. J.V.S.K. Slza Přibyslavice 2:1 ss (1:1, 0:0, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: ?. Eibensteiner (Ševčík, Mikl M.), rozhodující nájezd Rychlík - 4. Fiala (Fila).

Statistiky: nedodán zápis.

Trenér Malenovic Adam Kovařík: „Zápas byl vyrovnaný, soupeř byl silný v soubojích a my jsme je přehrávali v rychlosti. Někdy jsme byli lepší než soupeř, akorát jsme nedokázali vstřelit víc gólů v našich přesilovkách a díky tomu jsme si to znepříjemňovali. Nakonec jsme to rozhodli až na nájezdy díky Michalovi Rychlíkovi, který uspěl jako jediný a my brali o bod navíc. Jsem spokojený tak napůl, protože ten zápas jsme mohli v pohodě vyhrát za 3 body.“

Malenovice: Opavský (Polišenský) - Mikl M., Lečbych, Langer, Rychlík - Eibensteinerm, Huťka, Hradil - Brázdil M., Ševčík, Mramorensky - Heralt, Cunda.

Přibyslavice: Schönberger (Hašek) – Benáček, Hanzl, Fila, Zelený – Bednář, Fiala, Samek I. – Riedl, Brnický.