2. liga

Litoměřice si otevřely na domácím hřišti střelnici, Dandy Malé Březno stále bez prohry

Poslední zářijový víkend byl opět ve znamení hokejbalu, a jinak tomu nebylo ani na severu Čech, kde se opět hrálo celé kolo 2. ligy. K vidění byla první ztráta nováčka soutěže Dandy Malé Březno, ale i tak vítězství po nájezdech stačilo Krokodýlům k udržení prvního místa v tabulce.

Ještěři a Berani kontrolovali svá utkání až do konce

V jediném sobotním utkání změřily síly týmy Beranů a HBC Mostu B. Do zápasu vkročili lépe domácí, když v 8. minutě poslal Berany do vedení Marek Tauš. Mostecké vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat, Jan Vasil srovnal na 1:1 a tímto výsledkem také skončila první třetina. Naděje na dobrý výsledek v zápase ale mosteckým hokejbalistům vzala druhá třetina. Tu hráči extraligové rezervy naprosto nezvládli a prohráli ji 4:0. Ve třetí třetině se utkání už pouze dohrávalo a výsledkem byla jasná výhra Beranů 6:1.

Nedělní odpoledne patřilo souboji mezi domácími Ještěry a hosty z Bazzy Děčín. Ještěři vstoupili do zápasu přesně tak, jak chtěli a od začátku v zápase dominovali. Po první třetině byl stav utkání 4:0 pro domácí Ještěry, když se postupně trefili Pelíšek, Ondřej Čejka a dvakrát Straka. ,,Utkání jsme měli od začátku pod kontrolou, trpělivě jsme si na soupeře počkali a góly už pak přišly jako výsledek naší zodpovědné hry,“ hodnotil utkání lodivod Ještěrů Ivan Kučera. Po zbytek utkání domácí kontrolovali utkání a dovedli ho do úspěšného konce a předvedli tak skoro bezchybný výkon. ,,Je třeba pracovat na koncentraci na hru po celou dobu zápasu, s vědomím komfortního náskoku přicházela vypuštění a přehrávaní situací, což si rozhodně nechceme vštípit pro další zápasy,“ dodává Kučera.

Litoměřice rozstřílely Duklu

Do Litoměřic do Killers arény přijela ústecké Dukla s jasnými ambicemi a těmi byly tři body. Realita byla ale pro hosty z krajského městě krutá. Dukle v zápase nic nevyházelo. Všechny slibné šance likvidoval skvělý gólman Litoměřic Červenka a naopak Litoměřičtí trestali každou hrubku soupeře a otevřeli si na domácím hřišti střelnici, která se zastavila až na čísle 12. Dukla si odvezla z Litoměřic ostudnou prohru 12:2.

Divácky atraktivní utkání mohli diváci vidět v Chomutově, kde momentálně hraje své domácí zápasy Panthers Kadaň. S Pantery přijel změřit síly Nordics Most, jehož zápasy jsou typické vysokým počtem branek, a i v tomto případě jsme mohli vidět střelecké představení hráčů na obou stranách. V krásném zápase plném krásných branek se nakonec radovali z vítězství hosté z Mostu a odvezli si tak všechny tři body po výsledku 7:8. Domácím nepomohl ani skvělý výkon Adama Hájka, který si připsal 4 branky a 2 asistence.

V posledním utkání víkendu se střetl aktuálně poslední tým tabulky Kapitán Jirkov a první tým Dandy Malé Březno. Dle papírových předpokladů mělo jít tedy o jasné utkání mezi týmy, které se nachází na opačných pólech tabulky, ale hokejbal je krásný a nevyzpytatelný sport a to se ukázalo i v tomto případě. Obě defenzívy v čele se svými gólmany se činily a po 45 minutách jsme nakonec branku neviděli a utkání muselo jít do prodloužení. Ani v nastaveném čase jsme se branky nedočkali a rozhodnout musely samostatné nájezdy, ve kterých si připsal bod navíc vedoucí celek tabulky, když si vítěznou trefu připsal Filip Manert. Dandy sice poprvé v sezóně ztratilo body, ale i tak stále drží první místo tabulky 2. ligy na severu Čech.