2. liga

Killers překvapilo mostecké Nordics, Dandy Malé Březno stále na čele

V třetím hracím víkendu nejvyšší soutěže na severu Čech jsme mohli vidět překvapivý výsledek v podání „zabijáků“ z Litoměřic na úkor vloni bronzových Nordics Most. Berani už navýšili svou šňůru výher na 35 soutěžních utkání v řadě a Rondo Teplice si odvezlo po bitvě dva body z půdy ústecké Dukly.

Berani navýšili úctyhodnou neporazitelnost!

Utkání mezi Bazzy Děčín a Berany z Ústí nad Labem mělo mít jasného favorita a prognózy byly naplněny hned od začátku zápasu. Berani od startu duelu režírovali zápas a po první třetině mohli být uklidněni vedením 0:3 z pohledu domácího Děčína. Druhá třetina se nesla v duchu té první a Berani opět nadělovali branky a po druhé třetině už svítil na ukazateli stav 0:7 a vypadalo to, že Bazzy odejdou s debaklem. Hostující Berani pokračovali ve střelecké show i ve třetí třetině, a pověstnou „desítku“ dokončil produktivní Cícha. Děčínští si aspoň připsali dva zásahy cti díky Pilařovi a Ropovi. Za hostující Berany se blýskl hattrickem Vojtěch Červinka, který ještě přidal tři asistence a přispěl tak k vysokému vítězství svého týmu 10:2. Berani jsou od svého založení již 35 ligových zápasů bez porážky.

K největšímu překvapení víkendu došlo v mostecké hale mezi Nordcis Most a Killers Litoměřice. Do tohoto zápasu šli jako favorité domácí Nordics, kteří slavili v minulém ročníku zisk bronzových medailí. Ale již první třetina napověděla, že Mostečtí tentokrát neměli svůj den. První třetina skončila lépe pro Litoměřice v poměru 0:3. Ve zbytku zápasu Killers navyšovali svůj náskok a výsledné skóre se zastavilo až na stavu 0:8! „V zápase proti Nordics jsme měli mnohem lepší pohyb, a to nám zajistilo plný počet bodů,“ komentuje vysokou výhru střelec dvou branek Michal Smolík. „Osobně jsem myslel, že zápas na půdě Mostu bude o dost těžší,“ přiznává tahoun Litoměřic.

Dandy si upevnili první místo

Nově poskládaný tým Dandy Malé Březno ještě od začátku sezóny nepoznal hořkost porážky a v zápase proti Panthers Kadaň tomu nebylo jinak. Domácí, hrající na hřišti v Malém Březně, sice prohrávali po první třetině 0:1 po brance Salvetra, ale ve zbytku zápasu Krokodýli ukázali, že to s předními příčkami myslí opravdu vážně. Hlavně díky skvělým výkonům Jakuba Vargy se mohli hráči z Března těšit na další výhru – tentokrát v poměru 4:1.

Mostecká rezerva hostila zatím bezbodový Kapitán Jirkov a povinné vítězství nakonec splnila jednoznačným výsledkem po třetinách 2:0, 1:1 a 4:0 se mohla rezerva HBC Most těšit ze zisku tří bodů. Most už po necelých třech minutách utkání vedl 2:0 a směle kráčel za vítězstvím. I když druhá perioda skončila smírně 1:1, tak ve třetí třetině Mostečtí ukázali svou převahu a mohli slavit vítězství 7:1.

Rondo v prodloužení udolalo Duklu

Vyrovnané utkání nás čekalo v Ústí nad Labem, kde své síly změřila ústecká Dukla a Rondo Teplice. Do první třetiny vstoupili lépe Tepličtí, a i když měli územní převahu, svítil na ukazateli stav 0:0. Druhá třetina začala lépe pro hosty, když dalekonosnou střelou pohnul skórem Kváš. Hra se opticky srovnala a odměnou byl pro Duklu vyrovnávací gól z hole Tomáše Faigla. Po vyrovnané druhé části byl stav utkání 1:1. Třetí třetina se nesla opět ve vyrovnaném duchu a byl to opět teplický Kváš, který poslal do vedení Rondo, ale stejně jako ve druhé třetině nevydrželo vedení Teplickým dlouho a pět minut před koncem základní hrací doby srovnával za domácí Radek Zákon.

Utkání se nám přeneslo do prodloužení, kde se Rondo Teplice dostalo po sporném faulu do přesilové hry 4 na 3 a Duklu doslova utavilo, a právě když trest domácího hráče skončil, poslal Novák bod navíc do Teplic. Rondo si tak připsalo cennou výhru na hřišti soupeře 2:3 po prodloužení.