2. liga

V repríze finále Berani přehráli Ještěry, Malé Březno se usadilo na prvním místě

Druhý hrací víkend ve 2. Lize na severu Čech přinesl zajímavá utkání. Mohli jsme vidět reprízu loňského finále, vyrovnané zápasy, které dospěly až do prodloužení a několik vyhrocených zápasů.

Rondo opět vyšlo s prázdnou

V utkání mezi Rondo Teplice a mosteckými Nordics se dal čekat vzhledem ke stylu obou týmů tvrdý boj. Do zápasu vkročily lépe domácí Teplice, které letošní sezónu hrají své domácí zápasy na hřišti v Ústí nad Labem. Ve 4. minutě rozvlnil hostující síť Michael Med a po první třetině vedlo Rondo 1:0. Druhá třetina byla na góly výrazně divočejší, diváci mohli vidět hned šest branek, kdy si každý z týmů připsal po třech trefách. Ve třetí třetině se Nordics podařilo srovnat stav utkání na 4:4 a šlo se do prodloužení. V nastaveném čase dostal hostující tým výhodu přesilové hry a zásluhou Nechaly si odvezli 2 body za výhru 5:4 v prodloužení.

Do litoměřické Killers Areny zamířil nováček z Malého Března a do utkání vstoupil opravdu výborně. V první třetině se prosadili Pešek a Varga a hosté se mohli po první třetině pyšnit stavem 0:2. Druhá třetina pro diváky bohužel žádnou branku nepřinesla a do třetí třetiny šli domácí stále s dvoubrankovým mankem. Bohužel pro domácí, ale hned z kraje třetí třetiny skóroval podruhé v utkání hostující Varga a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Malé Březno si odváží další výhru, tentokrát 3:0 a umístilo se na prvním místě tabulky druhé ligy.

Na asfaltovém hřišti v Kadani přivítali domácí Panteři rezervu Mostu. Ve třetí třetině se dostali do vedení domácí po brance Radka Maška a diváci pak necelých 20 minut čekali na další branku. Ve druhé třetině Mostečtí po dvou brankách otočili vývoj utkání a do třetí části šli ve výhodnější pozici. Ale Panteři ukázali, že doma body nechávat nechtějí a dvě minuty před koncem srovnával Ondřej Tumpach a poslal tak zápas do prodloužení. V 5. minutě nastaveného času se prosadil Horváth a domácí mohli slavit výhru v prodloužení 4:3.

Berani nadělili Ještěrům „kanára“, rozhodly přesilovky

V Chomutově, kde letos hraje domácí zápasy pouze jeden tým, a to Kapitán Jirkov, přijeli ke svému druhému utkání Bazzy Děčín. Děčínští v prvním kole ztratili slibně odehraný zápas s Kadaní, proto potřebovali nutně vyhrát. Průběh zápasu nasvědčoval tomu, že Děčín jde za třemi body od začátku do konce. A hlavně díky hattricku Lukáše Poláka si Bazzy odvezli výhru 7:2 a odčinili tak prohru z prvního kola.

Do letošního ročníku vstoupil obhájce titulu až ve druhém kole, kvůli lichému počtu účastníků. A vstup to byl vskutku ten nejtěžší, protože hned na úvod došlo k repríze loňského finále. Zápas mezi Berany a Ještěry sliboval pěknou podívanou. Hned od začátku bylo jasné, že ani jeden ze soupeřů si nic nedaruje. Zápas byl plný vyloučení, ale ke smůle stříbrných Ještěrů se více vylučovalo na jejich straně.

Beraní kvalita je natolik obrovská, že vyloučení Berani dokázali trestat. „Soupeř se připravil o utkání zbytečnými fauly a my toho dokázali využít,“ komentoval utkání Martin Patzelt, který zaznamenal jednu branku a čtyři asistence. Obě mužstva nenastoupila v plné sestavě, ale kvalita hokejbalu byla opravdu na obrovské úrovni. Branky stříleli pouze domácí Berani a výsledkem byl „kanár“ 6:0. „Výhra vypadá jednoznačně, ale nebylo tomu tak, každopádně máme radost z první výhry, a ještě k tomu s nulou proti takovému týmu,“ zhodnotil utkání domácí Patzelt.