2. liga

Nová éra 2. Ligy. Kdo bude ten nejlepší? Přibyslavice a Hodonín na úvod nadělovaly

O víkendu se rozehrála také 2. Liga na jihu Moravy. V té došlo přes léto k několika změnám, a především odchodu dvou favorizovaných celků. Kdo bude nově vládnout jižní Moravě?

Nabízí se tak otázka, kdo jako nový usedne po více než šesti letech na moravský druholigový trůn? Zkušení Flyers, jenž končí pravidelně svou pouť před branami samotného finále, nebo Hodonín, který kvalitou svého kádru může Letcům z Jihlavy sekundovat? Na medaile by pak premiérově mohly dosáhnout také mančafty Přibyslavic a Brna. Jedno je jasné, po odchodu Jihlavy a Malenovic je hra o konečné prvenství hodně otevřená. Na druhou stranu tím soutěž přišla o kvalitu, což ještě více dorazila neúčast sympatického Kyjova.Teď už k samotným zápasům 1. kola, kde se z výher radovali domácí favorité, jenž si proti svým soupeřům zastříleli, a tak brali „povinné“ 3 body.

Slza nedala mladíkům z Brna šanci

Domácí Přibyslavice těží s dlouhodobě sehraného kádru, který neměl příliš slitování s nováčkem soutěže z Brna. Ten navíc přicestoval na Vysočinu v hodně okleštěné sestavě, pouze s osmi hráči do pole, což určitě nebude do budoucna to pravé ořechové. Díky tomu i kvalitě na straně domácích bylo vlastně o zápase prakticky rozhodnuto. Přibyslavice měly díky početní převaze více ze hry a postupně nasázely svému soupeři sedm branek. Z toho čtyři vsítil kanonýr Novák, který bude letos v kanadském bodování mířit určitě vysoko.

J.V.S.K. Slza Přibyslavice vs. HBK Bulldogs Brno „B“ 7:1 (3:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Mejzlík (Malý), 14. Novák (Samek I.), 15. Novák (Fiala), 21. Hanzl (Novák), 27. Novák (Fiala), 35. Mejzlík (Malý), Novák (Fiala) – 31. Slouka (Toman, Vojta).

Rozhodčí: Vykydal, Komárek, vyloučení: 0:3, využití přesilovek: 1:0, střely na branku: 43:18, diváků: 20.

Přibyslavice: Pojer (Hašek) – Benáček, Hanzl, Samek D, Zelený – Fiala, Novák, Mejzlík – Němec, Chlubna, Malý I. – Samek I.

Brno: Bláha – Cimbalník, Pivoňka, Slouka – Toman, Vašín, Vlach – Vojta, Závodský.

Hodonín vykročil do sezóny úspěšně

Letos by to konečně mohlo vyjít, to si určitě říkají v Hodoníně. Ten tak letos do sezóny vstoupil suverénně, když doma rozstřílel zálohu Brna 7:0. Lví podíl měl na vítězství domácí brankář Krýsa, který zlikvidoval všech 30 střel. Za Hodonín pak řádil hlavně Mráz, jenž hattrickem potvrdil své dlouhodobé střelecké schopnosti a také Rapant, který si připsal čtyři kanadské body. Brno si určitě myslí letos na vyšší příčky, ale bude muset zlepšit především koncovku, protože tento tým jistě potenciál do budoucna má.

HBC Hodonín vs. HBK Bulldogs Brno „B“ 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Rapant (Zetocha, Hanuš), 12. Mráz (Zetocha, Hanuš), 17. Bureš (Hlavačka Z.), 19. Mráz (Mohyla, Rapant), 29. Hlavačka L. (Zetocha, Rapant), 32. Švagerka J., 45. Mráz (Rapant).

Rozhodčí: Zvařič, Orság, vyloučení: 3:3, bez využití přesilovek, střely na branku: 35:30, diváků: 69.

Hodonín: Krýsa (Oláh) – Bureš, Hanuš, Hlavačka Z., Mohyla, Švagerka M., Zetocha – Babíček, Hlavačka L., Kostelanský – Mráz, Rapant, Roch – Šupa, Švagerka J., Švagerka Z. – Vojáček.

Brno: Halouzka – Kříž, Sáňka, Sova, Vrška, Zapletal – Dvořák, Hruška, Jelínek – Petřík, Plhák, Szotkowski – Šidla, Špaček, Šplíchal.