2. liga

Druholigový nováček z Března zahájil sezónu vítězně. Kadaň předvedla obrat

Po prázdninové pauze se nám rozběhly soutěže napříč republikou a výjimkou není ani sever Čech, kde odstartovala 2. Liga hned pěti zápasy. K vidění byly zajímavé zápasy, nechyběla gólová nadílka, vyrovnané duely až do konce a nouze nebyla ani o pěstní souboje.

Dukla přemohla bronzové Nordics

V utkání kola zajížděla ústecká Dukla do Mostu, kde změřila síly s Nordics Most. Dukla měla svému soupeři co vracet, protože v minulém ročníku přišla o bronzové medaile pouze horším postavením v základní části, a právě Nordics se mohli pyšnit třetím místem v uplynulé sezóně. Dukla začala utkání aktivně a vytvořila si několik šancí, ale žádnou z nich nedokázala proměnit a do vedení se dostali domácí hokejbalisté. Do konce třetiny se, ale dukelští zásluhou Chmeliny a Baxy dostali do vedení 2:1 a do kabin šli spokojenější hosté.

Ve druhé třetině přibylo ostrých soubojů a utkání místy připomínalo zápasy MMA. Gólové zápisy ve druhém dějství obstarali mostecký Froněk a ústecký Grosse. Ve třetí třetině Dukla zužitkovala svou územní převahu a přidala další tři branky k Hůjovi se dvakrát připojil i Jiří Topol, který k dvěma přesným zásahům přidal i jednu asistenci a režíroval vítězství Dukly 6:3. „První zápas byl dost vyhrocený, přispěla k tomu agresivita domácích hráčů a také verdikty rozhodčích,“ komentoval první utkání muž zápasu Jiří Topol. „Každopádně sezónu jsme začali výhrou a to je pro nás podstatné!“ těší ho.

Ještěři čepovali ústeckou desítku

V dalším nedělním utkání přivítali na domácím hřišti Ještěři Ústí nad Labem Kapitány z Jirkova. Ještěři po druhém místě z minulé sezóny prahnou po vytouženém titulu a taky podle toho naskočili do nového ročníku. Roli favorita zvládli bez sebemenších problémů a svého soupeře z Jirkova přejeli 10:0. O výsledku bylo rozhodnuto už po první třetině, kdy Ještěři nadělili svému soupeři čtyři branky a bylo po zápase. Po zbytek zápasu domácí kontrolovali utkání a soupeři načepovali ústeckou desítku.

Panteři dokázali otočit vývoj utkání

Další vyrovnané utkání bylo k vidění v Ústí nad Labem, kde hraje své domácí utkání Bazzy Děčín. Jejich soupeřem byli Panteři z Kadaně. Do utkání lépe vstoupili děčínští, když zásluhou Karla Pilaře šli do vedení 1:0. Všechny šance Kadaně dokázal polapit v brance domácích pochytat skvěle chytající Celner. V 8. minutě se prosadil děčínský Rubeš a zvýšil tak vedení Bazzy na 2:0 a s Pantery už to nevypadalo moc dobře. Ale Kadaň se nevzdává a čtyřmi góly otočila utkání ve svůj prospěch. Postupně se trefili Toman, Horváth, Hájek a Tumpach. Za domácí dokázal korigovat výsledek ještě Zíval, ale první domácí prohře zabránit už nedokázal. Cenné vítězství v poměru 3:4 si odvážejí Panthers Kadaň.

Killers a Březno vítězně

Ve zbývajících dvou utkání došlo ke shodnému výsledku. Zatímco mostecká rezerva nezvládla utkání s Killers Litoměřice a podlehla 2:4. Tak nováček soutěže Sport Malé Březno sestaven převážně z hráčů Dandy Chomutov, který s místním týmem spojil síly, dokázal přehrát Rondo Teplice 4:2. Rondo před sezónou mohutně posilovalo a má opět ty nejvyšší ambice. V utkání bylo vidět mnoho zajímavých situací, kdy hostující Kváš přidal ke dvěma brankám i pěstní souboj, kterého se zúčastnil i spoluhráč David Bím a domácí v pěstním souboji zastupoval Pešek s Ramešem. Nicméně nováček se může radovat z první výhry v soutěži.