2. liga

Vojtěch Červinka zářil na hřišti ve 2. Lize, ale i na akademické půdě univerzity

Vojtěch Červinka, hráč, kterého by chtěl mít každý trenér ve svém týmu. Jeho bojovnost, cit pro hru a šikovné ruce pomohly Beranům k prvnímu titulu ve 2. Lize na severu Čech. Vojta prožívá jedno z nejpovedenějších období v životě.

Berani jsou neporazitelným strojem

Hned ve své první sezoně jste si připsali mistrovský titul. Jak byste popsal celou sezonu?

Sezona byla skvělá. Kluci sestavili neporazitelný stroj, ve kterém každá součástka pasovala správně do sebe. I přes některá zaváhání během ročníku jsme dokázali dosáhnout té nejcennější mety, tedy mistrovského titulu. Osobně jsem moc rád, že se tohoto pocitu mistrovského vítězství dočkal náš matador Petr Vojta, který po delší odmlce oprášil výstroj, aby si mohl sáhnout na zlatý pohár.

Po velké dřině přichází to příjemnější, a to mistrovské oslavy. Jaké byly?

První oslavy přišly hned v den vítězství, kdy jsme oslavovali v Prackovicích na fotbalovém hřišti, kde ještě odpoledne hrál náš střelec poslední branky v sezoně Pepa Poláček fotbalový zápas za místní celek. Oslavy byly dlouhé a poměrně hlasité, což k tomu patří. Druhá várka oslav nás čeká na posezonní „dokopné“. I zde se dá očekávat nějaké to pivo a pokřik.

V play off se vám dařilo a patřil jste mezi tahouny týmu. Jak jste si play off užíval?

V první řadě bych úplně neřekl, že bych patřil mezi tahouny. Měli jsme nabité tři lajny, kde každá dokázala táhnout ten tým, když se ostatním nedařilo. A play off jako takové jsem si moc užil, mám spoustu zážitků, například když na mě zapomněl jeden můj nejmenovaný spoluhráč při odjezdu na zápas proti Rondu. Paci (Martin Patzelt) se mi tedy následně omluvil a vyžehlil si to hattrickem. Každé play off se dá považovat za oslavu sezony, je to něco, na co hráči, trenéři i diváci čekají celý rok. Utkají se proti sobě nejlepší týmy soutěže a zápasy mají pak jiný náboj, což si troufám říci, že semifinálové a finálové duely určitě měly.

I po jiných nabídkách zůstanu věrný Beranům

Co nevidět tu bude další sezona. Jaké jsou vaše plány? Budete opět hájit dres Elby a Beranů?

Samozřejmě, že budu dále pokračovat v Elbě i v Beranech. Sice již po skončení play off přišly nabídky z některých týmů 2. Ligy, ale Beranům zůstanu věrný. Je tam skvělá parta a jsem rád, že mohu být součástí tohoto celku.

Jak byste popsal tým Beranů, přeci jenom je tam spousta kvalitních hráčů, a to někdy nedělá dobrotu…

Správně, „někdy“ to nedělá dobrotu. Ale jak jsme si mohli všimnout, tak v tomhle případě to na tým mělo jedině pozitivní vliv. Troufnu si říct, že většina lidí si o Beranech řekla a říká, že se jedná o tým plný hráčů, co neudrží své emoce, nadávají, faulují. Ale když se koukneme na statistiky, tak jsme byli druhým nejslušnějším týmem soutěže. Osobně si myslím, že některé týmy nás v tom pořvávání na rozhodčí a protihráče předčili. Kluci v týmu se oproti minulým rokům hodně zmírnili.

Obhajoba v Beranech a semifinále v Elbě, to jsou mé cíle

Jak myslíte, že bude obhajoba těžká a myslíte, že se najde někdo, kdo Berany dokáže v příští sezoně porazit?

Za obhajobou titulu bude opět dlouhá a trnitá cesta. Pokud však budou kluci v týmu pokračovat a budeme se scházet i nadále na zápasy ve třech lajnách, tak bude těžké najít přemožitele. Pokud tedy ostatní celky do příštího roku neposílí.

S jakým umístěním byste byl příští rok spokojený jak v Elbě, tak v Beranech?

Co se týče Beranů, tak zde bych byl rád, kdybychom obhájili titul. A ohledně Elby – to je složitá otázka, probíhá restrukturalizace týmu, přichází nový trenér s novými hráči, teď před sezonou je těžké očekávat, na jakých příčkách budeme hrát. Ale osobně doufám, že se po několika sezonách podíváme do semifinále Extraligy.