Reprezentace

Češi se Slováky opět nerozhodně

PITTSBURGH - Posledním soupeřem ve skupině byla pro české hokejbalisty reprezentace Slovenska. Čeští hráči v průběhu turnaje zatím neinkasovali, ale to se změnilo již po 34. sekundách, kdy se po zaváhání obrany trefil do odkryté klece Thron.

Z úvodního šoku se pak čeští hráči nevzpamatovali ani při dvou přesilových hrách po sobě. Jedinou výjimkou byla střela Hodovníka, kterou Komenda vyrazil, ale nikdo již nedokázal uklidit míček do slovenské branky.

Ve druhé třetině se útlum českých reprezentantů jenom prohloubil. Hra bez pohybu a napadání Slovákům vyhovovala a začali se tlačit do šancí. Gólman Poláček se však překonával. Chytil několik vyložených šancí, při kterých mu pomohlo i štěstí.

Nejnebezpečnější byl Hrivňákův průnik a následný závar před Poláčkovou brankou. Čeští hokejbalisté se vzpamatovali až v závěru třetiny, kdy se jim podařilo na několik minut usadit v soupeřově obranné třetině.

Do třetí části udělali čeští trenéři několik změn a začali hrát na tři útoky. Nové složení útoků týmu prospělo. Hned tři minuty po pauze našel Novák Kejře, který překonal Komendu. Převahu pak měli čeští hráči, ale žádnou další šanci nevyužili.

Od poloviny třetí části se přiostřilo a rozhodčí na obou stranách neustále vylučovali. Český tým pak navíc dostal v úplném závěru výhodu přesilové hry, ale i přes několik slibných šancí už nikdo brankáře Komendu nepřekonal.

Do čtvrtfinále reprezentace postupuje z prvního místa, ale o soupeři se rozhodne až pozdě večer pittsburghského času mezi celky Portugalska a Kajmanských ostrovů.

Česká republika - Slovensko 1:1 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky: 33. Kejř (Novák) - 1. Thron (Kosík).

Sestava: Poláček V. - Kadaně M., Pejřimovský, Chmel, Pavlík, Hodovník, Kvaizar, Rejthar, Příhoda - Bednář, Hubač, Kejř - Novák, Juráček, Štěpánek - Bálek, Poláček L., Belšan - Zeman, Lendl, Procházka.

Výsledky dalších dnešních utkání: Německo - Pákistán 1:5, Bermudy - Indie 5:5, Velká Británie - Řecko 9:3

Michal Krček