Reprezentace

Pákistán nestačil a odešel poražen 9:0

PITTSBURGH - Po včerejší výhře nad Německem nastoupili čeští hokejbalisté na mistrovství světa v americkém Pittsburghu proti reprezentaci Pákistánu. Asijský soupeř se od prvních minut prezentoval organizovanější obrannou hrou.

Ve třetí minutě měl sice český celek výhodu přesilové hry, ale k většímu ohrožení pakistánské branky nedošlo. Naopak Donauschachtlovi, který nastoupil místo Poláčka, zazvonilo za zády břevno. V desáté minutě hráli čeští hokejbalisté druhou přesilovou hru, ve které trefil Ondřej Kejř roh pakistánské branky a ukončil čekání na první gól.

Druhá část skončila po dvaceti vteřinách, když se nad Pittsburghem strhla průtrž mračen a na hřišti se objevila voda. Po více než 45 minutách se pokračovalo. Český celek hrál ve čtyřech, ale oslabení v pohodě přežil a o chvíli později se hrála přesilovka na druhé straně.

Početní výhodu ukončil po třiceti vteřinách kapitán Kvaizar. Za další minutu si pro Juráčkovu nahrávku od zadního mantinelu seběhl Pavlík a čeští hokejbalisté vedli již o tři branky. Pak se pakistánští spíše soustředili na nečistou hru, ale rozhodčí většinu jejich zákroků viděli.

Při přesilových hrách se čeští reprezentanti dostali do pohody a začala česká kanonáda. Na konci prostřední části nejdříve využil nahrávku Nováka Štěpánek a na začátku třetí třetiny sehráli Pavlík s Novákem krásnou kombinaci, kterou druhý jmenovaný proměnil v gól.

Za několik sekund na to se trefil Poláček a čeští hráči si se soupeřem začali pohrávat. Postupně pak ještě vstřelili branku opět Štěpánek, Bednář a skóre zápasu uzavřel svou druhou brankou Novák. Zítra od od 10.15 (dnes 16.15 SELČ) čeká na české hokejbalisty derby se Slovenskem.

Pákistán - Česká republika 0:9 (0:1, 0:3, 0:5)

Branky: 29. a 35. Štěpánek (na první Novák), 31. a 45. Novák (na první Pavlík, na druhou Štěpánek), 11. Kejř (Hubač), 19. Kvaizar (Hodovník), 20. Pavlík (Juráček), 32. Poláček, 41. Bednář (Hubač).

Sestava: Donauschachtl - Kadaně M., Pejřimovský, Chmel, Pavlík, Hodovník, Kvaizar, Rejthar, Příhoda - Bednář, Hubač, Kejř - Novák, Juráček, Štěpánek - Bálek, Poláček, Belšan - Zeman, Lendl, Procházka.

Výsledky dalších dnešních utkání: Řecko - Bermudy 2:1, Kajmanské ostrovy - Rakousko 4:1, Slovensko - Německo 10:0, Indie - Velká Británie 3:1, Mexiko - Portugalsko 0:13, Itálie - Švýcarsko 5:2, USA - Kanada 2:4

Michal Krček