Reprezentace

Češi porazili na úvod MS Německo

PITTSBURGH - Čeští hokejbalisté nastoupili v prvním zápase základní skupiny proti Německu. Od začátku se do svého svého soupeře zakousli, ale na konci první minuty se nechal vyloučit Novák a soupeř hrál přeislovou hru.

Největší šanci měl Bednář, který po souboji za brankou vybojoval míček, ale Hirschvogela nepřekonal. Po oslabení se čeští hokejbalisté do svého soupeře opět pustili, ale ani Štěpánek s Novákem neskórovali. V osmé minutě šel český celek konečně do vedení, když Hodovník našel Štěpánka a ten krásným blafákem překonal německého brankáře.

Do druhé třetiny vkročili Němci aktivně a v prvních pěti minutách měl Poláček hodně práce, ale žádnou střelu za svá záda nepustil. I jeho protějšek se nechal vidět, když fantasticky kryl Kejřovu střelu do odkryté branky.

O chvíli později šli čeští hokejbalisté do dvoubrankového vedení, když Chmel přiťuknul na brankovišti Štěpánkovi a ústecký kanonýr zametl míček do branky. Nejlepší hokejbalista lońského roku si dvě minuty poté vychutnal dva německé obránce a Kejř se do prázdné branky nemýlil.

Pak sice vstřelili gól i Němci, ale ten nebyl uznán i pro postavení mimo hru. Čeští hokejbalisté pak hráli převážně v oslabení, ale spolehlivý Poláček drama nepřipustil.

V poslední třetině německým hokejbalistům docházely síly a začali se věnovat faulům. Čeští hráči pak pohodlně zvýšili skóre. Nejdříve Lendl fotbalově přistrčil Rejtharovi, který bekendem zavěsil. Po něm se trefil po vyhrané buly Belšana kapitán Kvaizar. Skóre zakončil necelé půlminuty před koncem ve dvojnásobné přesilové hře Bednář.

Česká republika - Německo 6:0 (1:0, 2:0, 3:0)

Branky: 8. a 22. Štěpánek (na první Hodovník, na druhou Chmel), 24. Kejř (Štěpánek), 38. Rejthar (Lendl), 43. Kvaizar (Belšan), 45. Bednář (Kejř)

Sestava: Poláček V. - Kadaně M., Pejřimovský, Chmel, Pavlík, Hodovník, Kvaizar, Rejthar, Příhoda - Bednář, Hubač, Kejř - Novák, Juráček, Štěpánek - Bálek, Belšan, Poláček L. - Zeman, Lendl, Procházka.

Výsledky dalších utkání: Slovensko - Pakistán 6:3, Kanada - Švýcarsko 6:2, Itálie - USA 8:0, Rakousko - Portugalsko 0:9, Mexiko - Kajmanské ostrovy 0:14, Bermudy - Velká Británie 2:5, Indie-Řecko 6:0

Michal Krček