Reprezentace

Český národní tým čeká prověrka se Slovenskem

V mostecké hale se ve dnech 12. a 13. února představí po dvou letech opět výběry České republiky a Slovenska aby změřili svoje síly v rámci přípravy na pomalu se blížící světový šampionát.

Trenéři české reprezentace pozvali celkem 26 hráčů a tři brankáře. Pro náš tým začíná akce již v sobotu dopoledne, kdy bude samotným utkáním předcházet tréninková jednotka. K tomu trenér Miroslav Přerost uvádí „máme představu o systému hry, který chceme s hráči procvičit a který chceme v obou zápasech uplatňovat. Nebude překvapením, že směrodatnější než výsledky bude pro nás schopnost hráčů plnit naše představy a záměry. Do hry rozhodně zasáhnou všichni nominovaní. Z obou utkání si budeme pořizovat záznam a budeme analyzovat hru jako takovou i herní projev jednotlivých hráčů“.

K tomu jeho asistent Josef Kadaně dodává „Jdeme v postupných krocích. V listopadu jsme s Mírou spíše jen hráče pozorovali na řízených tréninkových jednotkách. Hráči nám díky tomu sami umožnili získat dostatek informací. Je třeba ale také připomenout, že přes rýsující se základ týmu je záležitost konečné nominace otevřená. Nevylučujeme, že můžeme v květnu pozvat opět některé hráče z podzimní akce nebo ještě další, úplně jiné“                                                                  „Tomuto scénáři budeme podřizovat i proces žádostí o udělení víz do USA“ doplnil vedoucí mužstva Luděk Sosna.

Přehled nominovaných hráčů českého výběru:

brankáři: Jan Donauschachtl (Plzeň), Ivo Dobeš (Brno), Michal Vydra (Ústí n.L.)

obránci: Jaroslav Pavlík (Ústí n.L.), Michal Chmel (Ústí n.L.), Martin Kadaně (Plzeň), Michal Pejřimovský (Plzeň), Václav Hodovník (Letohrad), Svatopluk Kvaizar (Letohrad), Jan Příhoda (Kladno), Tomáš Rejtar (Kladno), Martin Kosina (Praha), Michal Dědič (Třinec)

útočníci: Marian Juráček (Plzeň), Jan Bednář (Plzeň), Petr Zeman (Plzeň), Ondřej Kejř (Plzeň), Jan Štěpánek (Ústí n.L.), Radek Hůja (Ústí n.L.), Ivo Loskot (Ústí n.L.), Pavel Kormunda (Letohrad), Roman Ondráček (Letohrad), Martin Bálek (Kladno), Petr Novák (Hradec Králové), Marek Hubač (Jihlava), Jiří Popolanský (Brno), Aleš Kypet (Most), Libor Poláček (Praha), Tomáš Konderla (Třinec)

Úvodní duel začíná v sobotu v 17:00 a nedělní odveta je na pořadu v 10:00 hodin

Během obou dnů se navíc představí na turnaji řada mládežnických celků s jejichž účastí a případnou hlasovou podporou při jednotlivých zápasech počítá i ředitel turnaje Vladimír Papranec.