Reprezentace

Nominace seniorské reprezentace ČR na prosincové soustředění

Tento víkend (10.-11.12.) proběhne v mostecké hale přípravný kemp seniorské reprezentace ČR. Na programu přípravného kempu budou tři tréninkové jednotky. Dvě v sobotu a poslední v neděli dopoledne.

Kapitán reprezentace z MS Svatopluk Kvaizar se zúčastní z pracovních důvodů pouze neděle. Všichni ostatní se budou v mostecké hale hlásit sobotu v 11 hodin.

Asistent trenéra Josef Kadaně, kterému při neúčasti Miroslava Přerosta budou pomáhat Tomáš Macko a Michal Krček k nominaci uvádí: “Výběr byl koncipován na základě zkušeností s hráči z MS, jejichž část se v Mostu objeví, dále z hráčů, kteří byli sledováni již loni (Ondráček, M.Věchet, Friml, Konderla, Bacovský) a pak jsou tam úplní nováčci (D. Hnízdil, Hofrichter, Průša, Vágner, Koudelka, Strnad, Přibyla). Nejde o definitivní třicítku hráčů z nichž se bude rekrutovat národní tým ale věřím, že jsou to hráči, kteří budou chtít přesvědčit o své kvalitě. Samostatnou kapitolou jsou hráči jako Nýdl, Hůja a Kormunda. Se všemi jsem hovořil. S Honzou Nýdlem se k tomuto tématu vrátíme v lednu. S Radkem Hůjou po letošní sezoně. S Pavlem Kormundou jsme se sešli osobně a myslím, že schůzka otevřela možnosti naší budoucí spolupráce. Troufám si tvrdit, že to tak vnímá i Pavel a že na jaře mezi pozvanými chybět nebude.

Na kempu budu chtít získávat o hráčích další informace. Pro zisk těchto informací budou sloužit různě koncipované tréninkové jednotky.Součástí mostecké akce budou i dialogy s jednotlivými hráči“

Na otázku proč jsou pozváni pouze dva brankáři Josef Kadaně odpovídá. „Pro tento kemp je dvojice dostačující. Oba jsou pro nás v tuto chvíli nejzajímavější v celé extraligy. V další etapě se ale zaměříme daleko důkladněji na tento post. Nechci roli brankářů bagatelizovat ale nyní jde spíše o hráče do pole, kterým se chceme maximálně věnovat.“

Pozvánku obdrželi tito hráči:

brankáři: Pavel Brém (HBC Pento tele-ex Most), David Juráček (Spartak OEZ Letohrad)

obránci: Jaroslav Pavlík, Michal Chmel, Michal Dědič (Elba Franklin Ústí nad Labem), Michal Pejřimovský, Martin Kadaně (HBC Škoda Plzeň) Svatopluk Kvaizar, Václav Hodovník, Tomáš Friml (Spartak OEZ Letohrad), Petr Čížek (Pento Tele-ex Most), Tomáš Rejthar (HBC KEB Kladno) Petr Věchet (SK Sudoměřice), David Ryant (TJ Kovo Praha), Petr Christ (SHC Opava)

útočníci: Jan Štěpánek, Tomáš Konderla (Elba Franklin Ústí nad Labem), Marek Lendl, Ondřej Kejř, Adam Vágner (HBC Škoda Plzeň), Radek Procházka, Petr Koudelka (HBC Pento Tele-ex Most), Jan Příhoda, Karel Průša (HBC KEB Kladno), Miroslav Věchet, Tomáš Hofrichter (SK Sudoměřice), Petr Novák, Jan Bacovský (H.A.K. Autosklo Hr. Králové), Marek Hubač, Vlastimil Strnad (SK Jihlava), Roman Ondráček (Spartak OEZ Letohrad), Daniel Hnízdil (TJ Kovo Praha), Lukáš Přibyla (SHC Opava)