1. liga

Dobřany uzavřely debaklem Hostivaře letošní prvoligové finále a slaví nejen titul!

Hokejbalová sezona ve druhé nejvyšší české soutěži zaklapla v sobotu večer své letošní brány. Dobřany totiž dokázaly využít první finálový mečbol a proti Hostivaři tak dokonaly letošní cestu play off až tím nejlepším možným způsobem: Vybojování titulu a možného posunu mezi extraligovou smetánku!

Velký klobouk se ale musí smeknout stejně tak i před hostivařským mužstvem, které v týmu s několika mladými hráči vstupovalo do vyřazovací části až ze sedmého místa tabulky, ale následně i tak dokázalo vyřadit favorita z Brna, Prachatic a navíc začít finálovou sérii se Šneky debaklem soupeře. Kruh se ale uzavřel, nešťastně pro Pražany, kterým tentokrát ještě větší mincí Šneci oplatili vysokou porážku a poslední zápas vyhráli zaslouženě 7:0!

Rozhodl drtivý nástup Západočechů! 7 střel, 4 góly 

„Start jako z partesu“ psala naše redakce ke skvělému vstupu Hostivaře do finálové série před týdnem. Karta se avšak velice rychle obrátila a jsou to nakonec právě Dobřany, které díky skvělému startu, tentokrát do důležitého čtvrtého utkání, slaví! Pražané se totiž v pozici domácího celku ještě ani nerozkoukali a už v polovině sedmé minuty prohrávali o tři branky! Pod to se podepsal především dvoubrankový Daniel Kovářík, na něhož navázal jednou trefou i bratr Jan. Nezapomenutelná čtvrthodina hracího času pro oba týmy pokračovala ještě zásadní věcí v třinácté minutě, kdy už na nedostižitelných 4:0 pro Západočechy zvyšoval Filip Suchý.

Druhá třetina už byla od domácích o kousek lepší, ale skutečně jen nepatrně, jelikož i při ojedinělých příležitostech v podstatě nepřišla žádná vážnější práce pro brankáře Marka. A když Šneci ještě zabrali ve střelecké produktivitě, měl naopak domácí strážce svatyně Janovec, kterému po konci nepovedené úvodní periody přenechal místo Štoural, plné ruce práce. Zanedlouho tak navíc také inkasoval, a to když z početní výhody zahrané do prázdné klece skóroval Marek Rubner. Do konce druhé sirény se pak ještě prosadil podruhé Jan Kovářík a další souhru do prázdné zakončoval Stráský, pro něhož to byl dokonce pravděpodobně poslední zápas v kariéře - 0:7! 

Hostivařský konec sezony má po úžasné jízdě letošním play off hořký konec, který však časem vyprchá a i Pražané budou zcela jistě letošní sezonu hodnotit převážně kladně. Dobřanští Šneci naopak po dvou sériích, kdy museli ve čtvrtfinále a semifinále rozhodnout až v pátých zápasech, slaví sladký konec sezony a vypadá to, že i hodně reálnou možnost přijmout těžce vybojovanou účast v nejvyšší české hokejbalové soutěži! Zatím se však jedná o spekulace, které naše redakce už brzy se zástupci klubu buď potvrdí, nebo vyvrátí. 

HBC Hostivař vs. TJ Snack Dobřany 0:7 (0:4, 0:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Kovářík D. (Kovářík J.), 7. Kovářík D. (Rubner), 7. Kovářík J. (Šlehofer V. ml.), 13. Suchý, 21. Rubner (Kaňák, Suchý), 25. Kovářík J. (Šlehofer V.ml.), 30. Stráský (Rubner, Suchý). Střely: 28:14, vyloučení: 4:6, využití přesilovek: 0:2, oslabení: 0:1.