1. liga

Hostivař prahne po nečekaném snu. Doufám, že to skončí extraligou, přeje si Kubeš

Prvoligové finále bylo o prvním červnovém dnu rozehráno v krásné dobřanské aréně. Šneci ji den předtím slavnostně pokřtili proti hokejovým hvězdám a navázat na to chtěli i při startu finále.

Do něho navíc vstupovali Západočeši jako favorité, kometa letošního ročníku z Hostivaře ale opět rozbourala všechny papírové předpoklady a první duel jasně ovládla v poměru 6:0! Sebevědomým výkonem k tomu pomohl z defenzivy také Ondřej Kubeš, který navíc od svých spoluhráčů dostal při našem videorozhovoru nečekaně chladný dárek!

Hostivařský hokejbalový klub šel do letošního play off zdánlivě z druhé nejhorší pozice, a to až ze sedmého místa po základní části. Jenomže už ve čtvrtfinále přišlo překvapení, kdy Pražané vyřadili Brno a v semifinále dokonce Hostivař otočila sérii do vítězného konce z 0:2 na 3:2 s Prachaticemi! Teď tým plný mladých hráčů navíc vstoupil velice úspěšně i do finálové série! „Věděli jsme, že na rozdíl od Brna a Prachatic budou zápasy s Dobřany ve větším tempu a soupeř bude hrát důrazněji. To se také potvrdilo, ale my jsme celý úvodní zápas dokázali ovládnout díky skvělému týmovému výkonu. Věřím, že celá naše letošní cesta play off skončí opravdu až postupem do extraligy,“ vyřkl své nyní už klidně reálné přání Ondřej Kubeš. Ještě předtím ale dostal pořádně mokrou sprchu, kterou mu možná připravili jeho spoluhráči i dodatečně k pátečním devatenáctým narozeninám.