1. liga

Hostivařský finálový start jako z partesu! Pražané nečekaně deklasovali Dobřany

První červnový den byl ve znamení už zcela letních teplot, ale také startu letošního nesmírně zajímavého vyvrcholení 1. Ligy. Do finále se totiž probojoval favorizovaný celek Dobřan, ten sice začal svádět souboje s po základní části až sedmou Hostivaří.

Další zářez si připsala na prahu finále, na západě Čech totiž deklasovala Šneky jednoznačně 6:0 a v neděli tak bude bojovat už dokonce o finálový mečbol!

Ofenzivně naladěná Hostivař myslela i na zadní vrátka

Od začátku utkání byli více vidět hostující hokejbalisté, kteří tak byli zanedlouho odměněni vedením. V osmé minutě poslal Hostivař do herní pohody Malina, na něhož dokázal o tři minuty později navázat Čejka, který ještě navíc předtím neproměnil samostatný únik. Dobřanští tak za výsledek 0:2 po první periodě mohli být ještě paradoxně rádi a zároveň přemýšlet, jak reálně utkání zvrátit.

Jenomže už v sedmnácté minutě byl před brankou domácích zcela neobsazený Palička, který pouze zametl míček do odkryté klece – 0:3! Do hry se pak už pořádně musel zapojit také hostivařský brankář Štoural, jenž však byl na brankovišti bezchybný a ofenzivní choutky Západočechů dokázal vždy včas zastavit.

Ve třetí části nejprve přidal svoji druhou branku v utkání Čejka, který z levé strany proměnil brejkovou situaci dva na jednoho. Hru pak na delší chvíli přerušil hrubý a zbytečný faul domácího Daniela Kováříka, který u mantinelu atakovat hostivařského Filipa Macka, jenž byl následně převezen záchrannou službou do nemocnice s podezřením na otřes mozku. Pražané navazující početní výhodu potrestali, to když se prosadil Vaniš střelou od modré.

Na konečných 6:0 pro Hostivař poté ještě zvyšoval Lhota, a to už byl v brance dobřanský Jásek, kterému přenechal místo Marek. Velké překvapení letošního prvoligového play off tak bude v neděli od půl třetí odpoledne bojovat dokonce o zlatý mečbol! Zato Šneci se musí rychle zvednout, jinak budou už na hraně ztráty možného vítězství celé sezony!

HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Ondřej Novák (hlavní trenér Hostivaře):

My jsme tušili, že po dvou sériích, ve kterých vládl až neuvěřitelný duch fair play, půjdou některé věci ve finále stranou. Očekávali jsme tuhou bitvu, postavenou na rychlosti a agresi v soubojích. Jsme rádi, že jsme úvodní duel zvládli, ale skóre bych absolutně nevyzdvihoval. Soupeř po tříbrankové ztrátě musel více otevřít hru a vsadit vše na jednu kartu. V pěti hráčích jsme jinak, myslím, měli trochu více ze hry, v neděli ale může být vše jinak, proto je potřeba opět nachystat především naše hlavy. Soupeř je silný a ne náhodou je ve finále!

Václav Šlehofer st. (hlavní trenér Dobřan):

Dnes jsme bohužel nehráli to, co bylo v plánu, a to nás stálo zápas. Hosté vítězí zcela zaslouženě. Hráli s chutí a drajvem. Především u nich byla vidět snaha, nás podle mě trochu zastihla únava ze sobotního slavnostního zápasu při oficiálním otevření našeho hřiště. Hráli jsme tam sice na půl plynu, ale za mě se to v prvním finále potom projevilo. Všechny předtím zmíněné atributy, které nás zdobily v předchozích velmi těžkých sériích, nám dnes nepochopitelně chyběly. Ano, chybí Venca Šlehofer mladší, který je na repre srazu a Petr Skála, který je naopak zraněn, ale na to nelze žehrat, zas se mohou ukázat další. Do hlav klukům nevidím, nicméně soupeř se dnes nepřijel do Dobřan nechat porazit. To pak můžeme vymýšlet jakýkoliv plán... Hostivaři je třeba k výhře sportovně pogratulovat, neboť byla lepší úplně ve všem. Dnešek je tedy za námi. Zítra musíme chtě nechtě nastoupit kapánek jinak.