1. liga

Hostivař dokonala v Prachaticích neskutečný obrat semifinále a slaví vyřazení lídra!

Semifinále play off 1. Ligy přineslo dvě velké zápletky, kde musely rozhodnout až páté zápasy o všechno. Stalo se tak i v Prachaticích, kam zajížděl celek z Hostivaře. Ten v domácím prostředí dvakrát utekl hrobníkovi z lopaty, což tuto sérii vyrovnalo.

Jihočeši však v pozici vítěze základní části zůstávali stále v pozici favorita, jenže mladý tým Pražanů dokázal něco, co by si mohl před letošním play off a v semifinále, kdy prohrával už 0:2 na zápasy, jenom vysnít. V Prachaticích totiž Hostivař zvítězila potřetí za sebou v celé sérii a slaví tak úžasný postup do finále 1. Ligy!

Pražané rozhodovali ve třetí periodě

Hostivař vstoupila skvěle do utkání, jelikož už ve druhé minutě využil zaváhání obrany domácích a následné brejkové situace Jan Čejka - 0:1. Jenže domácí to nemohli vzdát, a tak postupně vyrovnali hru s hosty a dokázali se dostat do první sirény i k vyrovnání. O to se postaral Slavomír Květoň, jenž využil důrazu směrem do branky a odměnou mu za to byla velká a proměněná šance, aby utkání začínalo prakticky od nuly - 1:1. Prostřední perioda pak za průběžného stavu 1:1 byla od obou týmů asi nejvíce ofenzivní, paradoxně se však stav neměnil ani na jedné straně, takže bylo jasné, že rozhodne buď závěrečná část, nebo nadstavba!

Po představení obou brankářů, kteří předvedli několik skvělých zákroků, se pak skóre přeci už jenom měnilo. A byla to nakonec třetí perioda, která definitivně rozhodla! Další brejkovou situaci totiž využil hostující dravec Jan Čejka, na něhož navázal střelou do odkryté klece při domácí hře bez brankáře Marcel Malina - 1:3. Hostivař tak dokázala něco neskutečného a píše skvělý prvoligový příběh, až ze sedmé pozice po základní části totiž nejprve vyřadila ve čtvrtfinále Brno a v semifinále pak vítěze základní části Prachatice! Ty naopak smutní, jelikož jejich meta byla v letošním ročníku ještě o hodně výše. 

OHLASY PO UTKÁNÍ:

Ondřej Novák (hlavní trenér Hostivaře): No co říci... Hráli jsme tak, jak jsme si přesně řekli. Jednoduše, disciplinovaně, nic jsme si nekomplikovali a byli trpěliví. Je to velká výhra celé hokejbalové Hostivaře.