1. liga

Polička v rozhodujícím duelu pouze dotahovala, Dobřany ale nakonec rozhodly!

Semifinálový souboj mezi Dobřany a Poličkou dospěl do pátého rozhodujícího duelu, jenž se odehrál v sobotu přes poledne v západních Čechách. Napínavý duel nakonec rozhodla jedna trefa navíc, kterou ve druhé třetině vsítil domácí ostrostřelec Jan Kovářík.

Polička tak dvakrát v zápase dotahovala výsledek tak trochu zbytečně, protože si nakonec nedokázala uzmout postup, který měla ve dvou zápasech na dosah. I tak ale byla mírnému favoritovi z Dobřan více než vyrovnaným soupeřem, jsou to ale právě Šneci, kteří už příští týden rozehrají doma finálovou sérii s obrovským překvapením z Hostivaře!

Potřetí už hosté odpovědět nedokázali  

Utkání se začalo lépe vyvíjet pro domácí, když už ve druhé minutě dodal velkou psychickou výhodu na domácí hokejky Daniel Kovářík. Jenomže Kometu to naopak nepoložilo a směrem dopředu se nepřestala taktéž drát. Čtyři minuty před koncem první periody tak přišlo zasloužené vyrovnání, o které se postaral Jaroslav Holec. Vedení si Šneci vzali zpět ve dvacáté minutě, o což se postaral tentokrát Otakar Stráský. Východočeši však cítili, že na Dobřany mají, takže se po každé brance dokázali ještě zvednout a o pět minut později se tudíž nikdo nemohl divit, když opět vyrovnal junior Ondřej Tobiáš. 

V tento zmiňovaný moment však přišel nakonec i ten rozhodující. Jak už to ve sportu bývá, po vyrovnávající euforii se druhý tým někdy rychle dostane do soupeřovy obrany a hned trestá. Stejně tak se stalo i v Dobřanech, kdy se o pouhou minutu po vyrovnání Poličky dostal k míčku domácí Jan Kovářík a tento gólový moment byl už nakonec zcela rozhodující. Západočeši tak oslavují postup do finále 1. Ligy, kam se dostali ze zdánlivě ztracené situace, jelikož v sérii prohrávali už 1:2 na zápasy! Poličská Kometa naopak smutní a v letošní sezoně končí celkově na 4. místě.