1. liga

Dokáže nekompletní Hostivař dokonat velký obrat? Prachatice jsou stále favoritem!

1. Liga nabídne už o nadcházející sobotě dvojici utkání, v nichž se vždy rozhodne o jednom postupujícím do finále play off. Jednak se tak stane mezi Dobřany a Poličkou a pak i mezi Prachaticemi a Hostivaří.

 Jihočeši přitom měli více než nakročeno k postupu už po předminulém víkendu, ovšem minulý víkend se Pražané v domácím prostředí dokázali vzchopit a vybojovat si nečekané rozuzlení až o týden později. Šance jsou proto teď zcela vyrovnané, mírně by mohlo hrát do karet pouze domácí prostředí a nekompletní sestava celku z Prahy!

Prachatice ztratily dva mečboly, stále však hrají o finále! 

Semifinále mezi Prachaticemi a Hostivaří mělo jasného favorita a v prvních dvou zápasech na papíře i jasný průběh, tedy dvě výhry Jihočechů, přičemž především ta nedělní přinesla jednoznačný výsledek 8:2, jelikož v sobotním zápase se Pražané ke konci dokázali dotáhnout na 4:5, více ale už nestihli. Takže pokud úvodní hrací víkend patřil Prachaticím, ten druhý v hlavním městě nečekaně Hostivaři! Ta však vstupovala do třetího zápasu s tím, že to může být klidně její poslední v letošní sezoně. Sobota i neděle ale končila radostí Pražanů, kteří opět dokázali překvapit a srovnat krok se značným favoritem! „Odehráli jsme v Praze dvě šílená utkání, v sobotu ani v neděli jsme nehráli vůbec tak, jak jsme si řekli,“ bědoval oprávněně v neděli trenér Prachatic Vít Čapek.

I tato série tak dojde o poslední květnové sobotě do rozhodujícího zápasu na jihu Čech, kde se vítěz základní části bude moci opět opřít o silné domácí prostředí a hlavně svoje publikum, které svůj tým hodně podporuje. Hojná účast skalních fanoušků se však očekává také z Prahy! „My do toho musíme jít hlavně s čistou hlavou, ukázat, že jsme oprávněně skončili v tabulce na prvním místě a také to, že umíme hrát hokejbal. Protože víme, že umíme, akorát si to hráči nedokázali o víkendu srovnat v hlavě, proto jsme prohráli,“ kolují v hlavě ještě další myšlenky k minulému víkendu trenérovi Prachatic. 

Černý kůň play off z Hostivaře prahne po finále! 

Pražané se tak z hodně nevýhodné pozice dostali do takové, že jim schází jeden krok před vyřazovací částí k vysněnému finále 1. Ligy! „Na rozhodující zápas do Prachatic se upřímně moc těšíme a chceme bojovat, ačkoliv oproti utkáním v Praze nebudeme kompletní,“ nenaráží trenér Hostivaře Ondřej Novák pravděpodobně na časovou kolizi s důležitým utkáním Extraligy juniorů v Ústí nad Labem, ale na to, že mu budou chybět vyloženě dva hráči A-týmu. Celek z hlavního města na jih Čech tak pravděpodobně vyrazí i se svými největšími esy. Nutno ale podotknout, že tým Hostivaře není pouze o často zmiňovaných jménech, ale hlavně o kolektivním výkonu, z něhož vyčnívá hned několik důležitých individualit! 

„Nejsme naivní, i přes dvě domácí výhry víme, kdo je v sérii favoritem. S o to větším nasazením ale do pátého utkání nastoupíme a věříme, že do finále můžeme na úkor Prachatic postoupit,“ doufá trenér Novák v malý hokejbalový zázrak, jelikož by to znamenalo, že až sedmý tým tabulky ve čtvrtfinále nejprve vyřadil druhého Brno a v semifinále první Prachatice! Pro oba týmy se ovšem jedná o ten nejtěžší krok, možná v celé letošní sezoně, proto jasný favorit rozhodně nejde ani u této semifinálové série 1. Ligy určit!