1. liga

Parádní semifinále 1. Ligy míří v Dobřanech do finiše! Prokáže Polička dobrou sérii?

Semifinálové série play off 1. Ligy mezi Dobřany a Poličkou zatím nabízí parádní a nesmírně vyrovnanou podívanou! Jedno je tak před nadcházejícím pátým rozhodujícím zápasem jasné, postupující tým si finálovou účast vybojuje zaslouženě, na úkor toho druhého to však bude pouze o malý kousek.

Kdo bude o tento další dílek play off skládačky lepší, se dozvíme v západních Čechách, kde oba týmy mají své pro a proti. Východočechům by mohlo hrát do karet, že v novém hokejbalovém svatostánku umí vítězit, Šneky zase dopředu požene nedělní zvrat série v Poličce a domácí publikum!

Každý chvilku tahal pilku 

Série se zatím vyvíjí následovně: jednou se do vedení dostaly Dobřany, a po dorovnání šla následně i do vedení naopak Polička. Pro Západočechy to však rázem znamenalo krok od propasti, což však Šneci dokázali zvládnout a vyrovnat na 2:2. Jasné tak bylo, že tuhle řež bude muset rozseknout pátá bitva o všechno! „Bude to prostě normální zápas a hráč či tým by měl být patřičně nachystaný na každý, ať už se hraje o cokoli. Ale ano, tenhle je maličko rozdílný, protože prohra znamená konec sezony, to je však celé. My jsme si každopádně dokázali, že Poličku lze porazit i na její domácí půdě, což je hodně důležitý fakt. Víme, i jak jsme si pro výhru došli,“ říká trenér dobřanských hokejbalistů Václav Šlehofer starší. „Nám se ten nedělní zápas vůbec nepovedl, když jsme se konečně dostali ve třetí třetině ke snížení, potom jsme si nějakou teoretickou šanci pokazili naší nedisciplinovaností, což dokreslovalo obraz naši nepovedené hry,“ vrací se k druhému utkání série v Poličce také její trenér Pavel Štefka. 

Kometa v Dobřanech umí vyhrávat

Západočeši ukázali, že na hřišti Poličky dokážou vítězit, protože si z východních Čech odvezli tři body ještě v základní části a stejně tak pomyslný plnohodnotný zisk ze zápasu brali Šneci i v neděli, kdy se jim podařilo vyhrát 3:1. Tato fakta jdou ale momentálně stranou, rozhodne se totiž v Dobřanech, kde zase umí hokejbalisté Poličky! „Vyhráli jsme tam z letošních tří zápasů dvakrát, což je skvělá bilance. Jednou v základní části a jednou v play off. Stále si ale myslím, že šance jsou, stejně jako před sérií, padesát na padesát. My se budeme snažit udělat všechno proto, abychom si odvezli postup. Bohužel ale nemám tolik hráčů, abychom se sešli v týdnu na trénink, takže budeme mít pouze jeden v pátek, kde zapracujeme na přesilových hrách. Zlepšit se ale musíme i v disciplíně,“ uvědomuje si trenér Poličky Pavel Štefka. 

Favorit rozhodujícího duelu se tak rozhodně tipovat nedá, momentálně se nedá ani odhadovat, kdo by mohl mít alespoň minimální výhodu. Jelikož i Šneci si, jak už bylo zmíněno, několikrát dokázali, že s Východočechy hrát umí. „Rozhodne se u nás doma a takové ty řeči o bojovnosti, nasazení či srdíčku ode mne určitě neuslyšíte. To by totiž měla být povinnost, nebo lépe řečeno, samozřejmost! Na každý pád se nebudeme chtít prezentovat úplně stejnou hrou jako v Poličce. Taktické věci jsou určitě podmínkou k úspěchu. My jsme si už něco k systému řekli na tréninku a v pátek na dalším ještě řekneme znovu. Musíme také trošku zapojit i hlavu, ta náš hodně mladý tým mnohdy porazila, a to i v základní části. Očekávám hodně diváků, už i pátý zápas s Opavou nám pomohli. Jak jsem ale zmínil, není to otázka života a smrti, je to pořád jen a jen sport. Těšíme se,“ rozpovídal se před duelem pravdy trenér Dobřan Šlehofer.  

Posunutý začátek kvůli reprezentantům

První letošní prvoligový finalista bude oproti předchozím zprávám znám nikoliv v Prachaticích, ale právě v Dobřanech. Díky časové a datumové shodě s reprezentačním kempem mužů se totiž tento duel odehraje už s dopoledním startem! „My, Polička a reprezentační trenér Jiří Mašík jsme se nakonec dohodli na dopoledním čase se startem v 11 hodin. Nerad bych opět poslouchal různé negace, ačkoliv si domácí tým může svůj čas určit. I tak tedy vzájemná dohoda tří stran,“ upozorňuje trenér Šlehofer. Komu tedy bude více sedět dopolední start? To se dozvíme už v sobotu krátce po poledni. Ve hře je opravdu hodně!