1. liga

Polička se trápila střelecky a Dobřany tak dokázaly odvrátit konec sezony!

Semifinálová série 1. Ligy mezi Dobřany a Poličkou došla po třetím zápase do trochu nečekaného stavu. Východočeši totiž v sobotu jednoznačně zvítězili, poprvé se v sérii dostali do vedení a v neděli tak měli ideální příležitost ukončit celou sezonu mírnému favoritovi ze západních Čech.

Šneci však v nedělním zápase zabrali a díky drtivému nástupu do druhé třetiny se domácí nakonec kvůli trápení v koncovce dostali pouze ke snížení. To však přišlo pozdě a Dobřanští tudíž zaslouženě nakonec slavili vyrovnání celé série. Tu rozčísne, stejně jako ve druhé semifinálové dvojici, sobotní rozhodující pátý zápas o všechno!

Šneci rozhodli o osudu utkání během půl minuty

Západočeši začali střetnutí lépe a na hřišti bylo vidět především jejich ofenzivní snažení, z něhož vyústila vedoucí branka. Tu za Dobřany vsítil v šesté minutě Jakub Voves - 0:1.Domácí se pak sice dokázali dostat do slibnějších příležitostí, stejně tak ale i hosté, takže jednobrankové vedení Dobřan po první periodě bylo spravedlivým.

Ve druhé třetině se potom pokračovalo hned ve velkém stylu! Nejprve se zpoza branky florbalově prosadil ani ne čtyřiadvacet hodin čerstvý extraligový mistr Václav Šlehofer ml., aby na něho následně hned po osmnácti vteřinách hry navázal brankou i Brtník, kterému se podařilo protlačit míček za záda Nováka střežícího klec Poličky - 0:3. Hosté v tu chvíli byli v hodně nadějné pozici, vedli totiž už o tři branky!

Východočeši se sice snažili, skoro to místy vypadalo, že se od nich i odklonilo štěstí, jež si Polička vybrala v sobotním zápase. Domácí příznivci, kterých dorazilo k hřišti na několik desítek, se tak radovali pouze jednou, a to když snížil ve třetí periodě kapitá Komety Filip Štefka - 1:3. Dobřany si ale v posledních minutách už bezpečný výsledek pohlídaly a bylo tak jasné, že o postupu do finále rozhodne pátý zápas! Pro Západočechy to bude už takto důležité utkání v letošním play off dokonce podruhé, Polička naopak útočí na vyřazení favorita série!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Pavel Štefka (hlavní trenér Poličky): Vypadá to, že jsme se z branek vystříleli v sobotním utkání... V neděli jsme nehráli dobře, upozorňoval jsem kluky, že to bude hlavně o hlavách, ale i tak jsme do zápasu vstoupili ospale, soupeř byl důrazný a čekal na chyby. My jsme je bohužel udělali, takže jsme prohrávali lehce 0:3. Potom jsme sice dokázali zlepšit hru a snížit na 1:3, následně jsme ovšem udělali dva hloupé fauly, což dokresluje ten špatný obraz hry z naší strany. Pokud chceme pomýšlet na postup, tak musíme v příštím zápase předvést o hodně lepší výkon!

Václav Šlehofer st. (hlavní trenér Dobřan): Hráli jsme o hodně lépe než v sobotu, především v tom směru obětavosti. Podstatě se stalo to, s čím jsem počítal, že budou klíčové především domácí zápasy. Ale i tak jsme jeli do Poličky, neřeknu pro jednu výhru, ale pro dvě a tedy i postup. V sobotu ovšem nastalo úplně něco jiného, měli jsme potom strašně hlavy dole a popravdě, teď už to mohu říct, čekal jsem, že v neděli pro nás sezona skončí. Naštěstí se to nepotvrdilo, kluci ukázali, že na to mají a naše hra se změnila i příchodem Vency Šlehofera, který byl sice po sobotních oslavách extraligového titulu v trochu unaveném stavu, i tak jsme ale vyhráli i díky jeho práci, ale především perfektnímu kolektivnímu výkonu všech kluků! Udělali jsme i změnu v brance, nechci říct, že v sobotu zachytal Ondra Jásek špatně, to vůbec ne, ale s Honzou Markem jsme prošli podstatě skoro celou základní část a ukázalo se, že i on má na naši hru obrovský vliv!